Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Početino piekrīt jaunam līgumam ar "Tottenham" līdz 2021. gadam

Rolands Eliņš

Početino piekrīt jaunam līgumam ar "Tottenham" līdz 2021. gadam
Maurisio Početino
Foto:AP/Scanpix

Argentīnas treneris Maurisio Početino paziņojis, ka plāno pagarināt savu esošo līgumu ar Premjerlīgas klubu „Tottenham” un mutiski piekritis sadarbības pagarināšanai.

Maurisio Početino „Tottenham Hotspur” pievienojās pirms diviem gadiem pēc „Southampton” atstāšanas. Ar viņu galvenā trenera amatā „Tottenham” šosezon ir palikusi vienīgā, kas var apstrīdēt „Leicester” uzvaru līgā, turklāt „Tottenham” arī ir visai drošās sudraba pozīcijās, trešajā vietā esošo Mančestras „City” apsteidzot par pieciem punktiem.

44 gadus vecais Početino ar saviem panākumiem „Tottenham” vienībā bija izpelnījies arī Eiropas grandu un bagāto klubu uzmanību. Viņa vārds tika saistīts ar Mančestras „United” un Parīzes „Saint-Germain” vienībām, taču Početino izvēlējies palikt savā vietā un savu izvēli apstiprināt ar pašreizējā līguma pagarinājumu uz vēl divām sezonām, proti, līdz 2021. gadam.

„Tas bija vienkāršs lēmums. Ja jūti gan cilvēku mīlestību un saproti, ka klubam ir tik milzīgs potenciāls, kāpēc gan kaut ko mainīt?” izteicās Početino. „Mēs komandā radām labu atmosfēru, aizvadām saskaņotus treniņus un domāju, ka varam sasniegt lielas lietas. Ticu šim projektam un ticu šim klubam. Vēlos šeit palikt.”

Početino savas trenera karjeras ievadā vadīja Spānijas komandu „Espanyol”, bet pēc tam pievienojās „Southampton”, aizvadot to līdz astotajai vietai Premjerlīgai, kas ir „Southampton” otrs labākais sasniegums vēsturē. Kopā ar „Tottenham” Početino guvis 55 uzvaras 107 spēlēs (visos turnīros) un ir soļa attālumā, lai nodrošinātu klubam pirmo vizīti Čempionu līgā kopš 2010. gada.

Izmantotie resursi:
Mauricio Pochettino: Tottenham Hotspur boss...