Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Vilšīrs pēc sarunas ar Emeriju paziņo par Londonas "Arsenal" pamešanu

Agris Suveizda

Vilšīrs pēc sarunas ar Emeriju paziņo par Londonas "Arsenal" pamešanu
Džeks Vilšīrs
Foto: PA Wire/Scanpix

LETA. Anglijas premjerlīgas komandas Londonas "Arsenal" futbolists Džeks Vilšīrs paziņojis, ka pēc līguma beigām pametīs līdz šim pārstāvēto vienību.

26 gadus vecais Vilšīrs lēmumu par kluba pamešanu pieņēma pēc tam, kad "Arsenal" jaunais galvenais treneris Unajs Emerijs paziņoja, ka ar centra pussargu nerēķinās kā pamatsastāva futbolistu un negrasās viņam dot lielu spēles laiku. Abu pušu saistības noslēgsies šī gada 1.jūlijā, kad beigsies Vilšīra līguma termiņš ar Londonas klubu.

Angļu spēlētājs pēc tikšanās ar Emeriju sapratis, ka vairs nevēlas palikt komandā, kaut arī iepriekš paudis vēlmi turpināt spēlēt "Arsenal". "Vēlējos turpināt sadarbību ar "Arsenal", turklāt biju piekritis zemākai algai," sociālajos tīklos rakstīja Vilšīrs. "Taču pēc sarunas ar jauno galveno treneri sapratu, ka mans spēles laiks tiks samazināts, kas lika pieņemt lēmumu par komandas pamešanu."

Vilšīrs "Arsenal" futbola akadēmijai pievienojās deviņu gadu vecumā un laika gaitā aizkļuva līdz kluba galvenajai komandai. Divreiz karjerā viņš tika izīrēts citām komandām, kā arī savas karjeras laikā spēlējis Anglijas U-16, U-17, U-19 un U-21 valstsvienībās. Tāpat viņa kontā ir 34 mači galvenajā izlasē, kur anglis guvis divus vārtus. Aizvadītajā Anglijas premjerlīgas sezonā Vilšīrs izcēlās ar vienu vārtu guvumu 20 spēlēs, bet kopumā, visos turnīros kopā ņemot, viņš aizvadīja 40 mačus, gūstot divus vārtus un veicot septiņas rezultatīvas piespēles.

Iepriekš Vilšīrs pauda neapmierinātību ar viņa neiekļaušanu Anglijas izlases sastāvā Pasaules kausa izcīņai. "Esmu ļoti vīlies par šādu notikumu pavērsienu, jo visu sezonu jutos labā fiziskā formā. Uzskatu, ka man bija jābūt sastāvā," norādīja Vilšīrs, kurš arī komandai vēlēja panākumus Pasaules kausā. Anglija Pasaules kausa G apakšgrupā spēlē kopā ar Beļģiju, Tunisiju un Panamu.

Izmantotie resursi:
LETA