Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Lestera no Līgas kausa laicīgi izslēdz Liverpūli, "Tottenham" grūta uzvara

Lestera no Līgas kausa laicīgi izslēdz Liverpūli, "Tottenham" grūta uzvara
Lesteras futbolisti atzīmē Islama Slimani vārtu guvumu
Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar risinājās trešās kārtas cīņas Anglijas Līgas kausā. Centrālajā mačā ''Leicester'' savās mājās pārspēja ''Liverpool'' 2:0, bet ''Tottenham Hotspur'' ar minimālu pārsvaru 1:0 uzveica zemākās līgas komandu ''Barnsley''.

EFL kausā kopumā tiek aizvadītas septiņas spēļu kārtas, no kurām visās, izņemot pusfinālu, katra pāra dalībnieces savā starpā izspēlē tikai vienu spēli. Pusfināls ir izņēmums, kurā rezultāts tiek skaitīts divu spēļu summā. Trešajā kārtā turnīrā bija palikušas 32 komandas un šovakar noslēdzās pirmās 11 spēles, bet rītvakar tiks aizvadītas atlikušās piecas.

Šajā turnīra fāzē iesaistījās septiņas Premjerlīgas komandas, kas aizvadītajā sezonā nodrošināja dalību Eirokausos. Respektīvi, Londonas ''Chelsea'', ''Tottenham Hotspur'', Mančestras ''City'', ''Liverpool'', Londonas ''Arsenal'', Mančestras ''United'' un ''Everton'' šajā kārtā aizvadīja un aizvadīs savus pirmos mačus EFL kausā. Starp visām šīm komandām teorētiski sliktākas izlozes trāpījās Liverpūlei un Manchester ''City'', kurām jācīnās attiecīgi pret Lesteru un ''West Brom''. Tikmēr pārējās Eirokausu komandas pretī saņēma zemāku līgu vienības.

Šodienas centrālajā mačā ''Leicester City'' savās mājās tikās ar ''Liverpool''. Lesterai bija jāiztiek bez vairākiem svarīgiem pamatsastāva futbolistiem. Savainojumu dēļ mačam netika pieteikti Kristians Fuhss, Roberts Huts un Džeimijs Vārdijs, bet atpūta tika dota Rijadam Mahrezam. Arī Liverpūlei savainojumu dēļ nevarēja palīdzēt tādi spēlētāji kā Natanjels Klains un Adams Lalana, kā arī diskvalificētais Sadio Manē. Jirgens Klops brīvdienu iedava Mohamedam Salāham un Roberto Fimino, bet sākumsastāvā laida rezerves vārtsargu Deniju Vordu un uzbrukuma smailē talantīgo Dominiku Solanki.

Liverpūlei mača ievadā bija labākas izdevības atklāt rezultātu. Kādā no epizodēm pie pretinieku vārtiem labi pacīnījās Solanke, kurš izpildīja sitienu no asa leņķa, taču garām vārtiem. Nedaudz vēlāk no tuvas distances sitienu veica arī Alekss Oksleids-Čemberleins, tomēr Lesteru no droša vārtu zaudējuma glāba Aleksandrs Dragovičs, kurš paguva bloķēt sitienu. Viesus komanda bumbu kontrolēja pārliecinoši vairāk, tomēr pirmajā puslaikā pēc neskaitāmiem mēģinājumiem vārtus tā arī neguva.

Otrajā puslaikā lestierieši zaudēja Hosē Uljoa, kurš guva savainojumu un viņa vietā laukumā nāca Sindzi Okazaki. Liverpūle gan jebkurā gadījumā dominēja, kontrolējot bumbu un uzbrūkot daudz vairāk. Viesus par neizmantotajām iespējām sodīja uz maiņu nākušais Okazakki, kurš pēc standartsituācijas saņēma bumbu Liverpūles soda laukumā un ar lielām grūtībām, bet raidīja bumbu tīklā, atklājot rezultātu – 1:0.

Liverpūle centās uzbrukt vēl aktīvāk , taču vēlreiz iekrita Lestras slazdos. Ātrā uzbrukumā Islams Slimani tuvojās pretinieku vārtiem un no nedaudz vairāk kā 20 metriem izpildīja teicamu sitienu vārtu tālajā devītniekā, dubultojot pārsvaru – 2:0. Liverpūle nonāca neapskaužamā situācijā. Visiem bija atlikušas tikai 12 minūtes, kuru laikā tā arī neizdevās gūt vārtos un Liverpūle jau priekšlaicīgi izstājās no kausa izcīņas.

Citā spēlē ''Tottenham Hotspur'' cīnījās pret ''Barnsley''. Arī Maurisio Početino vairākiem komandas līderiem ļāva atpūsties. Rezervē tika atstāti Tobijs Alderveirelds, Harijs Keins, Kristians Eriksens un Eriks Daiers, bet sākumsastāvā izgāja futbolisti, kuri pie spēlēšanas tiek retāk kā, piemēram, Mihels Vorms, Kails Volkers-Pīterss, Huans Foits, Harijs Vinkss un Fernando Jorente. Jāatzīmē, ka pirmais vārtsargs un kapteinis Igo Loriss mačam nemaz netika pieteikts.

''Totenham'' pirmajā puslaikā pārliecinoši kontrolēja spēli pret ''Championship'' pastarīti ''Barnsley'', tomēr vārti 45 minūšu laikā vārti tā arī netika gūti. Otrajā puslaikā ''Tottenham'' joprojām uzbruka vairāk un kādā no epizodēm labajā flangā lauzās Kīrans Tripiers, kurš padeva piespēli spēlētāju burzmā Delem Alli, talantīgajam anglim nekļūdīgi pāradresējot bumbu vārtos - 1:0. Turpinājumā vārti vairs netika gūti un mājinieki svinēja smagu uzvaru.

EFL kauss, trešā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Bournemouth – Brighton1:0 (0:0)Kings 99
Aston Villa – Middlesbrough0:2 (0:0)Bemfords 58' 67'
Brentford – Norwich1:3 (0:1)Klārks 90' – Vrančičs 10 (11m) 51' Mērfijs 68'
Bristol City – Stoke2:0 (0:0)Djedjū 50' Teilors 61'
Burnley – Leeds2:2* (0:0)Vudss 89' (11m) Breidijs 90'—Sako 80' Ernandess 90'
Crystal Palace – Huddersfield1:0 (1:0)Sako 13'
Leicester – Liverpool2:0 (0:0)Okazaki 65' Slimani 78'
West Ham – Bolton3:0 (2:0)Ogbonna 4' Sako 31' Masvaku 90'
Wolverhampton – Bristol Rovers1:0 (0:0)Enobakare 98'
Reading – Swansea0:2 (0:0)Mousons 52' Ajū 83'
Tottenham – Barnsley1:0 (0:0)Alli 65'
Arsenal – Doncaster21:45
Chelsea – Nottingham Forest21:45
Everton – Sunderland21:45
Man. United – Burton22:00
West Brom – Man. City22:00

*"Leeds" uzvarēja 11 metru sitienu sērijā 5:3

  +3 [+] [-]

, 2017-09-20 00:35, pirms 7 gadiem
Kas notiek ar Liverpool?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-20 01:09, pirms 7 gadiem
Neimars pieprasījis PSG vadībai pārdot Kavani! Citādi nespēlēšot! Kavani neesot nekādu problēmu ar Neimaru

     [+] [-]

, 2017-09-20 01:48, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Neimars pieprasījis PSG vadībai pārdot Kavani! Citādi nespēlēšot! Kavani neesot nekādu problēmu ar Neimaru
izskatās, ka Neymaru īpaši neinteresē tituli... ka tik pirmā vijole pagastā un viss...

  +3 [+] [-]

, 2017-09-20 08:54, pirms 7 gadiem
diez joprojām rit papildlaiks?

  +2 [+] [-]

, 2017-09-20 09:28, pirms 7 gadiem
pajaat rakstīja: diez joprojām rit papildlaiks?
Jāa, vēl šobrīd rit papildlaiks ilgi gan džeki mauc

     [+] [-]

, 2017-09-20 11:10, pirms 7 gadiem
Klops beidzot atzīst gadiem veco problēmu ar aizsargāšanos pret standartiem. Tagad varētu arī atzīt, ka vasarā vajadzēja pārdot Coutinho un nopirkt normālus CB.
Sestdien atkal spēle pret to pašu Lesteru, redzēsim, ko būs pamainījis.