Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Trīs Premjerlīgas titulus izcīnījušais Kouls paziņo par karjeras beigām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Trīs Premjerlīgas titulus izcīnījušais Kouls paziņo par karjeras beigām
Ešlijs Kouls. Foto: PA Pictures/Scanpix

38 gadus vecais aizsargs Ešlijs Kouls paziņojis par futbolista karjeras beigām un paudis cerību, ka varēs kļūt par treneri. Karjeras labākos gadus viņš pavadīja Londonas vienībās – "Arsenal" un "Chelsea".

"Pēc ilgām pārdomām esmu nonācis pie secinājuma, ka ir pienācis laiks pakārt apavus uz nagliņas un lūkoties nākamās nodaļas virzienā. Cerams, ka tā būs trenēšana," teica Kouls, kurš ilgus gadus bija Anglijas labākais malējais aizsargs. Profesionālajā futbolā viņš debitēja 1999. gada novembrī, kad Līgas kausa mačā vilka mugurā "Arsenal" kreklu.

"Mana karjera bijusi neticama. Nevarēju iedomāties, ka aizvadīšu kaut vienu spēli. Taču tagad varu teikt, ka esmu spēlējis vairākos Pasaules kausos, Čempionu līgas finālos, esmu izcīnījis Premjerlīgas titulus. Tas ir jebkura jaunā futbolista sapnis. Esmu piepildījis savu sapni, bet tagad skatos nākotnē un gribu kļūt par treneri," pauda Kouls.

"Arsenal" viņš pārstāvēja no 1999. līdz 2006. gadam, divas reizes kļūstot par Premjerlīgas čempionu. Viņš bija daļa no komandas, kas nezaudēja nevienu spēli sezonā. Pēc tam, kad neizdevās vienoties par jaunu līgumu, jo vienība piedāvājusi pārāk mazu algu, Kouls šokēja un pievienojās "Chelsea". Kopā ar jauno komandu tika izcīnīts vēl viens Premjerlīgas tituls, kā arī uzvarēts Čempionu līgā un Eiropas līgā.

Kouls 2014. gadā pameta "Chelsea" un devās uz Itāliju, "AS Roma" rindās aizvadot divas sezonas. Pēcāk tika pavadīti trīs gadi Losandželosas "Galaxy", bet par pēdējo pieturvietu karjerā kļuva Anglijas pēc spēka otrās līgas vienība "Derby County", kurā par galveno treneri strādāja bijušais komandas biedrs Frenks Lampards, kurš tagad vada "Chelsea".

Kouls aizvadīja 107 spēles Anglijas izlases sastāvā, un nevienam malējam aizsargam nav vairāk maču. Viņš kā karjeras lielāko nožēlu atzīmēja faktu, ka kopā ar valstsvienību neizdevās sasniegt nevienu finālu vai pat pusfinālu.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...