Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Izlasē gūtā savainojuma dēļ "Liverpool" uz sešām nedēļām paliek bez Manē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Izlasē gūtā savainojuma dēļ "Liverpool" uz sešām nedēļām paliek bez Manē
Sadio Manē
Foto: PA Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba "Liverpool" uzbrucējam Sadio Manē savainojuma dēļ nāksies izlaist sešas nedēļas. Senegālas izlases līderis traumā iedzīvojās Pasaules kausa kvalifikācijas mačā.

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā Senegāla svētdien izbraukumā ar 2:0 pieveica Kaboverdi, taču maču nepabeidza uzbrucējs Sadio Manē. Viņš 89. minūtē tika nomainīts, bet pēc atgriešanās Liverpūlē konstatēts, ka malējam uzbrucējam kājas savainojuma dēļ būs jāizlaiž sešas nedēļas.

Manē, kurš ir starp 30 futbolistiem, kuri nominēti 2017. gada labākā spēlētāja balvai, sezonu Anglijas Premjerlīgā sāka neapturami. Piecos mačos viņš izcēlies ar trim precīziem sitieniem, tomēr pēc noraidījuma pret "Manchester City" un sekojošās diskvalifikācijas viņš piebremzējis.

Tiek prognozēts, ka Manē nāksies izlaist desmit spēles, tostarp dueļus UEFA Čempionu līgā. Savukārt Anglijas Premjerlīgā Liverpūlei bez viņa ierindā būs jāspēlē pret "Manchester United", "Chelsea" un "Tottenham Hotspur".

Manē, kuru "Liverpool" 2016. gadā nopirka par 35 miljoniem eiro no "Southampton", pērn spēlēja labās malas uzbrucēja lomā, bet šosezon pēc Muhameda Salāha iegādes pārcēlās uz kreiso flangu, un tas viņam nesagādāja nekādas problēmas.

Senegālas izlase atrodas grupas vadībā, taču, lai kvalificētos Pasaules kausam, vēl jāaizvada divas svarīgas cīņas pret DĀR. Lai iegūtu ceļazīmi, pietiks ar diviem neizšķirtiem vai vienu uzvaru.

Izmantotie resursi:
Sadio Mane: Liverpool forward out for up to six...