Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" pēc sabiedrības kritikas pārdomā un nelūgs valsti apmaksāt parasto darbinieku algas

Agris Suveizda

"Liverpool" pēc sabiedrības kritikas pārdomā un nelūgs valsti apmaksāt parasto darbinieku algas
"Liverpool" izpilddirektors Pīters Mūrs un Anglijas Futbola asociācijas vadītājs Gregs Klārks. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas uzvarētāja un Anglijas Premjerlīgas pārliecinošā līdere "Liverpool" mainījusi nostāju un tomēr nesūtīs 200 nespēlējošo darbinieku bezalgas atvaļinājumos, lūdzot viņu algas 80% apmērā apmaksāt valstij.

"Uzskatām, ka pagājušajā nedēļā izdarījām nepareizus secinājumus, paziņojot, ka Premjerlīgas futbola kalendāra apturēšanas dēļ grasāmies pieteikties koronavīrusa pabalsta shēmai, un no tiesas par to atvainojamies," sacīts kluba izpilddirektora Pītera Mūra vēstulē līdzjutējiem, kas publicēta "Liverpool" mājaslapā.

"Mūsu nodoms bija un joprojām ir nodrošināt, lai viss darbaspēks saņemtu pēc iespējas lielāku aizsardzību pret iespējamo ienākumu kritumu šajā neparedzamajā periodā. Tādējādi esam nolēmuši atrast citus veidus, kā tikt galā ar šo situāciju, kamēr netiek aizvadītas futbola spēles, vienlaikus nepiesakoties valdības noteiktajam atbalsta mehānismam," paziņojumā turpināts.

"Taču caurspīdīguma dēļ mums arī ir jāsaka, ka par spīti tam, ka pirms krīzes atradāmies diezgan veselīgā situācijā, mūsu ienākumu avots ir ciet, toties izdevumi paliek. Un, gluži kā gandrīz visās sabiedrības grupās, šis ir liels neziņas un bažu laiks par to, kāda ir tagadne un būs mūsu nākotne. Kā jebkurš atbildīgs uzņēmējs, klubs turpina gatavoties dažādiem scenārijiem. Šo scenāriju ir ļoti daudz – no labākā līdz sliktākajam un gandrīz jebko starp tiem. Tā ir nelokāma patiesība,, ka daži no šiem scenārijiem iekļauj milzīgu ienākumu kritumu, kas attiecīgi pārvērstos nepieredzētos zaudējumos," brīdināja Mūrs.

Lielbritānijas futbola sabiedrība, ieskaitot arī futbola leģendas, ļoti asi reaģēja uz abu Čempionu līgas finālistu "Liverpool" un "Tottenham" lēmumu pieteikties valsts noteiktajiem atbalsta mehānismiem, parasto darbinieku atalgojumu uzveļot uz valsts budžeta pleciem.

Izmantotie resursi:
https://www.liverpoolfc.com/news/an...