Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Spurs" spēles galotnē atspēlējas un izrauj vietu Anglijas FA kausa 1/8 finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Spurs" spēles galotnē atspēlējas un izrauj vietu Anglijas FA kausa 1/8 finālā
Hinmins Sons. Foto: David Klein/Reuters/Scanpix

Kā pēdējā vietu Anglijas futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas labāko 16 komandu starpā nodrošinājusi Žuzē Morinju trenētā Totenhemas "Hotspur", kas savā laukumā aizraujošā cīņā galotnē atguvās no vienu vārtu deficīta un ar 3:2 pārspēja "Southampton".

Ziemeļlondonas vienība tik uzskatīta par šā mača nelielu favorīti, tomēr tieši "Southampton" bija tā, kas pirmajā puslaikā veidoja vairāk uzbrukumu, veicot par pieciem sitieniem vairāk (8:3), kā arī būtiski ilgāk kontrolējot bumbu (61:39 (%)). Par spīti tam "Hotspur" izdevās vadībā izvirzīties pirmajai, kad mājinieka sitienu neveiksmīgi centās bloķēt Džeks Stīvenss, ievirzot to "Southampton" vārtos. Neilgi pēc tam viesu futbolists Denijs Ingss bija tuvu tam, lai atgūtu līdzsvaru uz rezultāta tablo, tomēr trāpīja pa pārliktni. 34. minūtē "Southampton" vienībai gan tas izdevās, kad pēc rikošeta bumba "Spurs" soda laukumā atlēca tieši pie Šeina Longa, kurš to ieraidīja kreisajā apakšējā stūrī - 1:1.

Pēc pārtraukuma cīņas gaita izlīdzinājās, abām komandām ik pa laikam apdraudot pretinieku vārtus. Pavērsiens notika 72. minūtē, kad pēc lieliskas Neitana Redmonda piespēles Igo Lorīsu pārspēja Denijs Ingss, ļaujot "Southampton" uz nepilnām sešām minūtēm izbaudīt vadības grožus. Pēc minētā laika aizritēšanas neizšķirtu (2:2) atguva Lukass, meistarīgi raidot bumbu kreisajā apakšējā stūrī.

Izšķirošie notikumi risinājās pamatlaika beigās, "Southampton" vārtsargam Angusam Ganam soda laukumā nopļaujot korejieti Hinminu Sonu, kurš pats pēcāk veiksmīgi izpildīja piešķirto 11 metru soda sitienu - 3:2 "Spurs".

Totenhema astotdaļfinālā savā laukumā spēkosies ar "Championship" līgas klubu Norvičas "City".

Anglijas futbola asociācijas (FA) kausa izcīņa, 1/16 fināla atbildes spēles

SpēlePirmā spēleAtbildes spēle
Derby County - Northampton0:04:2
Birmingham - Coventry0:03:2 (11m s.s.)
Oxford United - Newcastle0:02:3 (papildlaikā)
Liverpool – Shrewsbury2:21:0
Cardiff City - Reading1:13:4 (11m s.s.)
Southampton - Tottenham1:12:3

Anglijas FA kausa izcīņa, 1/8 fināla pāri

SpēleDatums
Sheffield Wednesday - Man. City4.03.
Reading - Sheffield United4.03.
Chelsea - Liverpool4.03.
West Bromwich Albion - Newcastle4.03.
Leicester - Birmingham4.03.
Derby County - Man. United4.03.
Portsmouth - Arsenal4.03.
Tottenham - Norwich4.03.

     [+] [-]

, 2020-02-06 10:06, pirms 4 gadiem
Norviča spēlē Premjerlīgā šosezon.