Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ronaldu netrāpa pendeli, MU zaudē Midlsbro un izkrīt no FA kausa

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ronaldu netrāpa pendeli, MU zaudē Midlsbro un izkrīt no FA kausa
''Middlesbrough'' futbolisti. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas ceturto kārtu nav pārvarējusi Premjerlīgas vienība Mančestras ''United'', kas pirmā izvirzījās vadībā, vairāk uzbruka, bet tomēr izlaida pārsvaru un pēcspēles sitienu sērijā zaudēja ''Championship'' klubam ''Middlesbrough''- 1:1 (7:8 p.s.s.). Izšķirošo pēcspēles sitienu pāri vārtiem raidīja 19 gadus vecais Entonijs Elanga.

• Mančestras ''United'' Anglijas Futbola asociācijas kausa 1/32 finālā izcīnīja minimālu uzvaru pār Birmingemas ''Aston Villa'', vienīgos vārtus gūstot Skotam Maktominejam, savukārt ''Middlesbrough'' kompensācijas laika piektajā minūtē izrāva uzvaru pār Anglijas pēc spēka ceturtās līgas jeb ''League Two'' klubu ''Mansfield'' - 3:2.

• ''Middlesbrough'' šajā sezonā ir arī reāla pretendente uz dalību pārspēlēs par vietu Anglijas Premjerlīgā, ar 45 punktiem ieņemot septīto vietu ar vienu spēli rezervē. Tikpat punkti ir arī sestajā vietā esošajai ''West Bromwich Albion'' komandai.

• ''Championship'' jeb pēc spēka otrajā līgā Midlsbro bijusi regulāra dalībniece kopš 2009./2010. Gada sezonas ar izņēmumu 2016./2017. gada sezonā, kad izdevās iekļūt Premjerlīgā un finišēt 19. vietā, uzreiz atgriežoties otrajā līgā.

• Otrajā minūtē ''Middlesbrough'' vārtsargs Džo Lamlijs kļūdījās, izejot no vārtiem, un Džeidons Sančo tika pie labas čipa iespējas. Mančestras ''United'' kreisais spārns norībināja vārtu pārliktni, bet Brunu Fernandišs tika pie atlēkušās bumbas un raidīja to krietni pāri vārtiem, rezultātam paliekot nemainīgam.

• 20. minūtē Midlsbro komandas aizsargs Anfernijs Daikstīls paklupa savā soda laukumā un kritienā gāza arī Polu Pogbā, pēc kā spēles arbitrs Entonijs Teilors nozīmēja 11 metru soda sitienu. Krištianu Ronaldu devās izpildīt pendeli un darīja to nesekmīgi, sitot garām vārtiem.

• To, ko neizdarīja mača ievadā, Sančo paveica pirmā puslaika vidū. 25. minūtē 21 gadu vecais anglis saņēma izcilu tālo piespēli no Pola Pogbā, ielauzās soda laukumā un pēc pāris māņkustībām sita precīzi no visai asa leņķa - 1:0.

• Arī pēc izvirzīšanās vadībā Sarkanie velni turpināja aktīvi vērpt uzbrukumus. Mačam atsākoties, nedaudz novēloti vārtu priekšā ieradās Krištianu Ronaldu, situāciju kontrolējot viesu vārtsargam Lamlijam.

• Dažas minūtes vēlāk Ronaldu asu piespēli gar vārtiem nespēja uztvert Markuss Rešfords, kurš 31. minūtē no distances panāca 2:0, tomēr vārtu guvums netika ieskaitīts, līnijtiesnesim paceļot karodziņu un norādot uz aizmugures stāvokli.

• Puslaika izskaņā pāris reizes uzbrukumā izdevās aizskriet arī ''Middlesbrough'', bet otrā galā Lamlijs turpināja saglabāt savas komandas cerības, atvairot Krištianu Ronaldu, Markusa Rešforda un Brunu Fernandiša raidījumus.

• Otrā puslaika ievadā jau minētais Rešfords neizmantoja iespēju dubultot Mančestras vienības pārsvaru, bet 64. minūtē Midlsbro futbolisti pretuzbrukumā rezultātu izlīdzināja, bumbu jau tukšos vārtos ieraidot Mets Kruks - 1:1. ''United'' aktīvi apelēja pie mača galvenā tiesneša, jo Dankans Vatmors pirms rezultatīvās piespēles, viņuprāt, nospēlēja ar roku, tomēr VAR noteikumu pārkāpumu nesaskatīja, rezultātam uz tablo kļūstot neizšķirtam.

• Ralfa Rangnika trenētie futbolisti pēc ielaistajiem vārtiem atkal aktivizējās, taču nākamo bīstamo momentu izveidoja Midlsbro vienība, slovēņu uzbrucēju Andrazu Sporaru atbruņojot mājinieku kapteinim Harijam Magvairam.

• Džo Lamlijs turpināja aizvadīt lielisku maču, atvairot spēcīgu Markusa Rešforda sitienu. Brīdi vēlāk angļu vārtsargs gandrīz atveda golu, kad viņa piespēli Džonatanam Housonam pārtvēra Brunu Fernandišs un trāpīja pa vārtu stabu.

• Pamatlaika izskaņā pie sitiena ar galvu tika ''United'' akadēmijas audzēknis Entonijs Elanga. Zviedru futbolista mēģinājumu izraut uzvaru visai viegli apturēja ''Middlesbrough'' vārtsargs, spēli novedot līdz papildu pusstundai.

• Pirmajā papildlaikā nevienai no komandām lieliskas iespējas gūt vārtus neradās, bet otrajā piecpadsmitminūtē Brunu Fernandišs ar galvu sita nedaudz pāri vārtiem. Mančestras ''United'' arvien vairāk audzēja pārsvaru statistikā, tomēr gūt otros vārtus nespēja, uzvarētāja noskaidrošanai tiekot atliktai uz pēcspēles sitienu sēriju.

• Pēcspēles sitienu sērijā abas komandas realizēja septiņus sitienus pēc kārtas. Par neprecīzo pendeli pirmajā puslaikā reabilitējās Krištianu Ronaldu, pie rezultāta 3:4 esot precīzs un noturot ''United'' spēlē. Pieredzējušais Midlsbro aizsargs Lī Peltjērs pārspēja Dīnu Hendersonu astotajā sitienu sērijā, bet Mančestras komandas uzbrucējs Entonijs Elanga sita pāri vārtiem, ''Middlesbrough'' iekļūstot FA kausa astotdaļfinālā.

• Sestdien, 5. februārī tiks aizvadītas vēl 12 FA kausa ceturtās kārtas spēles.

Anglijas FA kausa ceturtā kārta

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Man. United - Middlesbrough1:1 (7:8 p.s.s.)Crystal Palace - Hartlepool
Bournemouth - Boreham WoodHuddersfield - Barnsley
Peterborough - QPRCambridge United - Luton
Southampton - CoventryChelsea - Plymouth
Everton - BrentfordKidderminster - West Ham
Tottenham - BrightonLiverpool - Cardiff
Stoke - WiganNottingham - Leicester
Man. City - FulhamWolverhampton - Norwich

  +1 [+] [-]

, 2022-02-05 07:58, pirms 2 gadiem
MU lielo ākstu bars!!!

  +3 [+] [-]

, 2022-02-05 08:30, pirms 2 gadiem
Diemžēl jāpiekrīt aizermanam...
Vai nu treneris ir bezspēcīgs vai komandas mikroklimats ir galīgā paka..
Vienu es vnm teikšu - kamēr komandā būs CR7, nekas labs tur nebūs...
Gailis - citu vārdu man nav...

  +2 [+] [-]

, 2022-02-05 08:54, pirms 2 gadiem
Paldies Krištianu par visu, ko viņš paveicis "Juventus" labā, bet nu tagad jūs redzat iemeslu, kāpēc es vēlējos, lai viņš pamestu klubu. Nē, ar vārtu gūšanu tam nav nekāda sakara. Iesaku ManUre apdomāties.

     [+] [-]

, 2022-02-05 12:07, pirms 2 gadiem
+++
Tieši tā

Hose Girtinho rakstīja: Paldies Krištianu par visu, ko viņš paveicis "Juventus" labā, bet nu tagad jūs redzat iemeslu, kāpēc es vēlējos, lai viņš pamestu klubu. Nē, ar vārtu gūšanu tam nav nekāda sakara. Iesaku ManUre apdomāties.