Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas sezonu piedāvā noslēgt Austrālijā

Andrejs Siliņš

Premjerlīgas sezonu piedāvā noslēgt Austrālijā
Džeimijs Vārdijs (#9) "Wolves" aizsardzības ielenkumā. Foto: imago / Scanpix

Anglijas Premjerlīgas aktuālo sezonu vajadzētu noslēgt Austrālijā, uzskata angļu futbola aģents Gerijs Viljamss, kurš dzīvo Austrālijā un jau esot sazinājies ar valdību un konkrēti arī Sporta ministriju.

Viljamss piedāvā visām 20 Premjerlīgas komandām doties uz Rietumaustrālijas lielāko pilsētu un administratīvo centru Pērtu un katru komandu izvietot savā viesnīcā. Spēles tiktu aizvadītas labākajos Pērtas stadionos bez skatītājiem pavisam vai arī ar ļoti ierobežotu vietējo līdzjutēju klātbūtni.

Tā kā Austrālijā situācija ar koronavīrusa izplatību strauji uzlabojusies, Viljamss uzskata, ka pietiktu ar diviem testiem katram spēlētājam kopumā Austrālijā pavadītajā laikā, nevis divreiz nedēļā, kā runāts iepriekš. Viljamss uzskata, ka uz sezonas beigām varētu atļaut uz Austrāliju doties arī spēlētāju ģimenēm.

"Esmu jau runājis par šādu ideju ar Premjerlīgas klubiem, viņiem tā patīk. Esmu arī runājis ar valdības pārstāvjiem, viņi ir entuziasma pilni. Grasos runāt ar viņiem atkal šonedēļ. Austrālijā visi ir drošībā. Valdība jau atcēlusi daudzus ierobežojumus. Varam pulcēties pa desmit cilvēkiem, varam pastaigāties, pludmales ir atvērtas. Pēdējo desmit dienu laikā konstatēti tikai četri jauni saslimšanas gadījumi," sacīja Viljamss.

Pērtā ir četri atbilstoši stadioni Premjerlīgas spēļu aizvadīšanai - "Optus" stadions ar 65 000 vietu, "Oval" ar 20 500 vietu, WACA ar 24 500 vietu un "Joondalup" ar 16 000 vietu.

Kamēr Apvienotajā Karalistē konstatēti jau vairāk nekā 28 tūkstoši nāves gadījumu pēc saslimšanas ar "Covid-19", Austrālijā kopumā nāve iestājusies 95 gadījumos. "Skatos, kas notiek Anglijā ar smagu sirdi. Gribam palīdzēt," Viljamsa ideju atbalsta Pērtas štata senators Glens Stērls. "Mums gandrīz vairs nav jaunu gadījumu. Jautājums būtu tikai par karantīnu mūsu draugiem pēc ierašanās. Pēc tam varam ķerties pie šīs lietas. Mums ir svaigs gaiss un labi laika apstākļi. Šis būtu ideāli."

Šobrīd Anglijas Premjerlīgā izspēlētas gandrīz visas 29. kārtas spēles. Vēl atlikušas deviņas spēļu kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.dailymail.co.uk/

  -1 [+] [-]

, 2020-05-03 12:58, pirms 4 gadiem
Jā par Austrauļiem interesanti, tur itka ļoti mierīgi, pats esmu UK, cilvēki nekrīt itka panika bet tādi nervozi un uzvilkti

     [+] [-]

, 2020-05-03 14:56, pirms 4 gadiem
Kāpēc tik tālu jābrauc?
Var taču tepat pie Baķkas sarīkot!

     [+] [-]

, 2020-05-03 18:03, pirms 4 gadiem
Dāvis_P rakstīja: Kāpēc tik tālu jābrauc?
Var taču tepat pie Baķkas sarīkot!
Pie Baķkas situācija ir sliktāka nekā lielā daļā Eiropas, turklāt, atšķirībā no Eiropas, viņiem sliktākais vēl ir priekšā.