Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

1. līga: lūdzu, bez dublieriem un reģionu smīns par bagāto Rīgu bez futbola laukumiem

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

1. līga: lūdzu, bez dublieriem un reģionu smīns par bagāto Rīgu bez futbola laukumiem
No kreisās: "Tukums 2000" prezidents Verners Akimovs un divi kungi, kuriem smiekli par Rīgas futbola infrastruktūru nenāk - Jānis Engelis ("Super Nova") un Olafs Pulks ("Alberts"). Foto:...

Piektdien komanda.lv veikalā "Elektrum Olimpiskajā centrā" risinājās 1. līgas preses konference. 10 klubu pārstāvji stāstīja par jaunumiem un plāniem gaidāmajā sezonā.

Pasākumā netrūka pozitīvu brīžu un smieklu, tomēr pasākumu caurvija arī vairāku klubu izteikta neapmierinātība par divām lietām - 1. līgas-A (turpmāk dēvēsim to vienkārši par 1. līgu) reglamentu, kas paredz komandu iespaidīgu rotāciju starp līgām un sajaukšanos ar dublieru komandām (skatīt nākamajā rindkopā), kā arī bēdīgo futbola infrastruktūru Rīgā. 2019. gada 1. līga ar piecām spēlēm sāksies jau šodien (sestdien).

Sezonas izskaņā, visām komandām aizvadot trīs apļus jeb 27 kārtas, 1. līgas čempione izcīnīs tiesības 2020. gadā startēt Virslīgā (spēcīgākā līga tiks paplašināta no deviņām līdz desmit komandām), 1. līgas vicečempione pārspēlēs spēkosies ar Virslīgas pēdējo/devīto vietu, savukārt 1. līgas trīs apakšgala komandas izkritīs uz 1. līgu B. Atgādinām, ka 1. līgā B šogad spēlēs Virslīgas U-21 komandas. Tādējādi saskaņā ar reglamentu no 2019. gada 1. līgas 10 komandām vismaz četras mainīs līgu, bet attiecīgu pārspēļu iznākumu gadījumā šī gada 1. līgu var pamest pat piecas komandas, tai pašā līgā paliekot vien piecām komandām...

1. līgas preses konferenci ar uzrunām sāka LFF Sporta direktors Dainis Kazakevičs un komanda.lv projektu vadītājs Oskars Sijāts (viņš pavēstīja, ka šogad katrā 1. līgas mačā tiks noteikts spēles labākais futbolists), bet pēc tam vārds tika dots katram no 1. līgas 10 komandu pārstāvjiem, kuri stāstīja par aktualitātēm savos klubos.

"Tukums 2000"

Verners Akimovs, kluba prezidents: "Šodien tiešām ir svētki, pirmsspēles diena. Šī man ir pirmā sezona kā prezidentam, kad tiešām esmu par 100% gatavojies un gājis cauri visam sagatavošanās posmam - ir padarīts smags darbs. Par sastāvu - tajā ir nostiprinājušies spēcīgākie un centīgākie vietējie jaunieši, kā arī mums ir izdevies atgriezt vairākus bijušos tukumniekus, kuri izgājuši Virslīgas akadēmiju skolu. Kā viens piemērs - atgriezies Fogelis [bija "Liepājas" sistēmā - aut.]. Mūsu mērķi ir augstākie, bet, ja komandā nebūs vietējo futbolistu, tad nebūs arī intereses no skatītājiem. Tāpat esam pastiprinājuši sastāvu ar pieredzējušiem spēlētājiem, kuriem ir vairāk nekā 100 spēles Virslīgā un dalība Latvijas izlasē. Runa ir par Pāvelu Mihadjuku [maija beigās apritēs 39 gadi - aut.], kurš būs ne tikai futbolists, bet arī sācis trenera karjeru, strādājot ar mūsu jauniešiem. Tāpat jāmin Sandis Strods, kuram ir liela pieredze [23 gadi, Virslīgā spēlējis kopš 18 gadu vecuma "Skonto" un "Mettā" - aut.]. Starp leģionāriem būs japānis, divi franču jauni futbolisti, taču jau ar lielā futbola rūdījumu.

Mājas spēles sākumā kā vienmēr aizvadīsim Pauzera pļavas mākslīgā futbola laukumā. Gribētu pateikt paldies LFF, jo pagājušajā gadā esam ieguvuši pēdējās paaudzes sintētisko segumu. To ļoti novērtējam. Izmantojam šo laukumu bez maz vai 24/7. Labi, pa nakti nē, bet jau jūtam nepieciešamību pēc vēl viena laukuma. Domāju, no maija beigām spēlēsim Tukuma pilsētas stadionā, kur ir viens no labākajiem zālājiem 1. līgā.

Notikusi trenera maiņa - galvenais treneris būs Jurģis Kalns, kurš lieliski sastrādājas ar Kristapu Dišleru. Mērķis ir censties uzvarēt katrā spēlē. Ikvienā mājas spēlē mums ir konkurss ar balvām. Uzdodam dažādus jautājumus par klubu. Mūsu knifiņš ir, ka balvas izlozējam tikai stadionā uz vietas, lai stimulētu viņus doties uz turieni. Jau pērn nebija mājas spēļu ar mazāk nekā 200 skatītājiem, bet bija arī 400 un vairāk - centīsimies ne tikai noturēt šo līmeni, bet arī pacelt. Turnīra favorīte ir "Super Nova", melnais zirdziņš ir jaunpienācēja "New Project". Nevaru nepieminēt "Rēzekni", kas katru gadu ir "Top4", "Top5" komanda."

"Super Nova"

Jānis Engelis, kluba prezidents: "Sastāvs mainījies par 30-40%. Pamatvērtības - Andrejs Perepļotkins, Edgars Kārkliņš ir ierindā. Dabūjām dažus jauniešus, U-21 izlases spēlētājus. Vēlējāmies, lai viņi spēlē, nevis sēž uz soliņa kā, piemēram, Marko Regža RFS vai Oskars Rubenis, kurš divus gadus bija Maskavas CSKA. Cerams, ka viņi mūsu komandā kļūs par līderiem. Mājas spēles diemžēl vai par laimi aizvadīsim Olainē. Skatītāju trūkuma mums tur nav, vienmēr apmeklē ap 300 cilvēkiem, mums ir spēļu programmiņas. Taču, protams, mēs gribētu spēlēt Rīgā. Ceram uz sadarbību ar LFF un Rīgas Domi - ceram, ka iegūsim kādu prioritāru laukumu, kur aizvadīt mājas spēles 1. līgā un trīs gadu laikā varbūt arī Virslīgā. Ja vien, protams, slēgtā līgā kāds mūs laidīs iekšā. Mērķis ir uzvarēt katrā spēlē - precīza uzstādījuma iekļūt Virslīgā šogad nav. Galvenais favorīts būs Tukums, taču uzskatām, ka nedrīkst izslēgt Grobiņu, kurā būs pieredzējuši spēlētāji.

Vēl viena lieta. Mēs, 1. līgas klubi, šobrīd esam uzrakstījuši iesniegumu par to, lai neapvienotu 1. līgu A un 1. līgu B. Kā minēja pats LFF Sporta direktors Kazakevičs, 1. līgai ir savs izskats, viss ir forši. Negribam, lai dublieri nāktu iekšā. Pēc diviem gadiem var izveidoties situācija, ka 1. līgā A būs ienākušas sešas dublieru komandas un četras 1. līgas komandas, un septītā vieta, paliekot tikai aiz dublieriem, var cīnīties par iekļūšanu Virslīgā. Vairāk nekā 50% spēļu būtu bez intrigas un tuvāk sarunātām spēlēm."

"Alberts"

Olafs Pulks, kluba valdes priekšsēdētājs: "Līdz sestdienas plkst.14:00, kad būs pirmais spēriens pa bumbu, visi esam uz vienas līnijas - bez punktiem un gūtiem vārtiem. Paldies par šodien sagādāto iespēju izteikt savu viedokli plašsaziņas līdzekļiem. Par sastāvu - atgriezušies Jānis Pakalns un Ričards Šauers. Patīkami, ka pēc atrašanās citos klubos atgriežas mūsu audzēkņi - tas nozīmē, ka sadarbība ir bijusi veiksmīga. Atzīmēšu Kristeru Putniņu, kurš gatavojas spēlēt kā vārtsargs un ir arī vārtsargu treneris. Viņš savos 25 gados būs vecākais spēlētājs, kamēr nespēlēs Vladislavs [27 gadus vecais Pavļučenko - aut.] un citi mūsu treneri. Mums būs gados jauna komanda - no laukuma spēlētājiem Pakalns ar 24 gadiem būs otrs vecākais. Mums būs jauna, tipiska amatieru komanda - studenti, ģimnāzisti, treneri. Kādus mērķus no tādas komandas var prasīt [smaida]? Centīsimies parādīt labu futbolu un nevienam negriezt ceļu, taču reglaments ir ļoti cietsirdīgs - trīs komandas krīt ārā. Tāds Premjerlīgas līmenis... Mums tas ir kā papildus spiediens, mēs negribētu zaudēt vietu 1. līgā.

Par mājas spēlēm ir ļoti interesanti. Nezinu, kā Jānis Engelis grasās spēlēt Rīgā ["Super Nova" šobrīd ir Olaines pieraksts - aut.], ja pat Rīgas komandām nav īsti, kur spēlēt. Nezinu, Jāni, kur tu grasies spēlēt - man liekas, ka tev Olainē ir ļoti labi [smiekli zālē]. Tur ir līdzjutēji, laba atmosfēra, bet labi, tā ir tava darīšana. Mēs ar "New Project" spēlēsim vienā stadionā, RTU stadionā. Vēl tur spēlē divas Virslīgas komandas. Kā mēs varam runāt, cienījamais Kazakeviča kungs, par kaut kādu fanu kustību vai līdzjutēju augsmi, ja visi spēlē vienā stadionā? Tas nav īsti pareizi. 49. vidusskolā pagājušajā gadā drīkstēja spēlēt, tagad nedrīkst, Ostvalda vidusskolā pērn nedrīkstēja, tagad drīkst. Varbūt pa šo laiku viens laukums sarāvies, otrs izpleties? Tas jāprasa LFF, bet tā situācija tāda ir. Rīgā pie skolām ir divi labi futbola laukumi, bet izmēri ir 60x40 metri [neatbilstoši - aut.]. Es nezinu, mēs varbūt gatavojamies izgudrot jaunu sporta veidu? Futbols 60x40? Varbūt tā ir Latvijas "Nokia", ar ko gribam iziet pasaulē? Forši, ka Daugavpilī, Tukumā, Jelgavā uzlikti jauni segumi. Visu cieņu, tikai priecājos. Taču kaut kas ir jādara - mums, Rīgas klubiem, nav vairs, kur normāli spēlēt. Ceru, ka vasarā spēlēsim Daugavgrīvas vidusskolā - ceru, jo apstiprinājuma vēl nav. Līdzjutēju piesaisti tas apgrūtina.

Galvenie favorīti? Saprotu, ka Tukums savu Rosu Akmeni ir atradis - cerams, jums [vēršas pie Akimova - aut.] sadarbība būs ilgstošāka nekā "Ventai" ar Akmeni savā laikā. "Super Nova" ir pietiekami spēcīga, uzvarēja "Mercure" kausu."

"Dinamo Rīga"/"Staicele"

Raimonds Apse, kluba menedžeris: "Šogad mēs ["Dinamo Rīga" - aut.] izveidojām sadarbību ar "Staiceles Bebriem", kas mums ļāva kopā startēt 1. līgā. Apvienojām sastāvus. Mums palikuši čaļi no "Staiceles Bebriem", kā arī pievienojām savus audzēkņus. No spēlētājiem izcelšu Anatoliju Maksimenko - viņam ir liela pieredze 1. līgā. Tāpat veči no Staiceles - piemēram, Ustrisovs. Prieks, ka komandā atgriezušies daži mūsu audzēkņi - Ņikita Petrovs, Romans Jakušenoks. Trešdaļa sastāva ir mūsu audzēkņi, 2000. gadā dzimušie. Licencēšanas komisiju izdevās pārliecināt, ka mājas spēles varam aizvadīt Ostvalda vidusskolas laukumā. Tas dos mums priekšrocību, jo varēsim izveidot savu fanu bāzi. Jau rīt pirmajā mājas spēlē gaidām lielus svētkus. Noorganizēsim tā, lai tas paliktu atmiņā. Komandas mērķis ir "Top5", gribam nostiprināt savas pozīcijas 1. līgā, palikt tajā. Nākamajā gadā varēsim izvirzīt augstākus mērķus. Galvenais favorīts šogad, mūsuprāt, būs Tukums, kas tik pamatīgi gatavojies sezonai. Domāju, nākamgad Tukums spēlēs Virslīgā."

"Rēzekne"

Žanis Ārmanis, komandas direktors: "Sastāvā notiek paaudžu maiņa. Karjeru mūsu komandā pēkšņi beiguši trīs spēlētāji, aizejot uz vienu pazīstamu klubu, vārdā nesaukšu. Mūsu kapteinis Guntars Silagailis [34 gadi - aut.] domā, vai turpināt karjeru vai pilnībā pārslēgties uz trenera karjeru. Sadarbojamies ar japāņu leģionāriem - divi ir no pagājušā gada, viens jauns. Plus vēl ir korejietis. Sevi pārliecinoši parādījusi jaunā paaudze, pieteikumā ir daži 2003. gadā dzimušie - "Mercure" kausā viņi bija pat starp vārtu guvējiem, kas ir laba zīme. Galvenais treneris joprojām būs Kurbatovs, kamēr vārtsargs Maslobojevs būs arī kā spēlējošais treneris. Liels paldies par "Mercure" kausa organizēšanu. Paldies Oskaram [Sijātam] par piekto sadarbības gadu [ar veikalu "Komanda"]. Par līdzjutējiem - domāju, vidēji 400 atnāk. Ceram, ka šogad būs vairāk, jo viens mūsu līdzjutējs filmē promo video, tāpat plānojam reklāmas sabiedriskajā transportā. Mērķi - ceram cīnīties par trijnieku. Favorīti būs Tukums un "Super Nova"."

"New Project"

Aleksandrs Osins, komandas galvenais treneris: "Ja kāds sekoja mūsu sastāvam 2. līgā, tad redzēsiet, ka šogad sastāvs gandrīz nav mainījies, ir saglabājies par 95%. No jaunpienācējiem nevienam nav tik skaļš uzvārds, lai es jūs pārsteigtu, tāpēc par to nerunāšu. Mājas spēles, kā tika minēts, aizvadīsim RTU stadionā. Attiecībā uz līdzjutējiem, mums ir savs cilvēks, kurš nodarbojas ar fanu sektoru. Fanu nav 300, taču viņi ir. Pamazām viņu skaits aug un dalība 1. līgā varbūt būs solītis uz priekšu, jo palielinās skatītāju interesi. Konkrēta mērķa nav, drīzāk turnīra gaitā jāapskatās, kādas ir mūsu reālās spējas. 1. un 2. līga tomēr ir dažādi līmeņi. Kad sezonas gaitā sapratīsim savu varējumu, runāsim par konkrētiem mērķiem. Par favorītiem arī jau pateikts un mūsu domas sakrīt - Tukums un "Super Nova"."

"Auda"

Juris Gorkšs, kluba prezidents: "Krīt acīs, ka ar katru gadu 1. līgas atklāšanas svētki paliek aizvien krāšņāki ar lielāku interesentu skaitu. Tas nozīmē, ka 1. līga ir svarīga Latvijas futbola hierarhijā. "Audas" sastāvā ir nelielas izmaiņas. Divi vadošie spēlētāji, abi leģionāri, ar mūsu palīdzību ir devušies nākamajā līmenī - viens uz Polijas 1. līgu, otrs uz Dienvidkorejas augstāko līgu. Taču lielākais zaudējums ir mūsu "Maestro", kā komandā viņu sauc, Pāvels Truņins, spēles veidotājs, kurš pārcēlies uz Virslīgas klubu "Daugavpils". Tomēr vietas tukšas nestāv, ir jauni censoņi. Lielākā izmaiņa ir tas, ka kopš februāra mūsu komandu trenē kādreiz slavenais spēlētājs Andrejs Rubins. Viņam tā būs debija pieaugušo līmenī trenera amatā. Spēles sāksim Ķekavā savā stadionā, bet jūlijā pārcelsimies uz Baldones jauno stadionu, jo gribam pabeigt Ķekavas laukumā iesāktos rekonstrukcijas darbus. Pat no jūnija vidus visi laipni aicināti Baldones mājīgajā un jaunajā stadionā, kur pagaidām neviena jauna futbola spēle nav bijusi.

Ja par līdzjutējiem, pērn savus vidējos rādītājus stipri pavilkām uz augšu, organizējot Kaspara Gorkša atvadu spēli. Šogad esam izteikuši piedāvājumu vēl kādam aizvadīt karjeras pēdējo spēli mūsu stadionā. Ja nopietni, mums savs atbalstītāju pulciņš ir pietiekami liels un aktīvs. Kā katru gadu, mums ir spēļu programmiņas, atrakcijas. Domāju, 1. līga šogad būs interesanta, jo nav favorītu un nav nefavorītu. Taču šis reglaments piespiedīs katru cīnīties par katru spēli un par katru punktu, lai nenokļūtu starp tām trim četrām komandām, kam 1. līga jāatstāj. Tāpēc 1. līgas turnīrs šogad būs spraigākais, kāds vien ir bijis."

"Grobiņa"

Andis Ādiņš, kluba sporta direktors: "Ar komandu vairs nestrādā pirmos divus gadus ar mums bijušais Viktors Dobrecovs, kurš atradis citu darbu [trenē Lietuvas augstākās līgas klubu "Atlantas" - aut.]. Šobrīd strādā divi treneri - galvenais treneris Mārtiņš Jaunskalže un trenera asistents Aleksejs Laptevs. Sastāva kodols palicis kā iepriekšējos gados, bet ir nākuši klāt vairāki pieredzējuši spēlētāji. Lielākais prieks, ka Grobiņā, izejot Liepājas futbola skolu, ir atgriezies Toms Gucs, kurš futbolu sāka spēlēt tieši Grobiņā un sācis arī trenera profesiju. Pirmo mājas spēli aizvadīsim Liepājā, jo Grobiņā nav laukuma ar mākslīgo segumu. Pēc tam tradicionāli spēlēsim Grobiņas stadionā. Šeit paldies LFF par atļauju un elastību, jo ģērbtuves tur nav nepieciešamo 200 metru rādiusā no laukuma, un tas ir iemesls, kāpēc parasti ir problēmas ar licencēšanu. Tagad viss ir labi. Skatītājus, uzskatu, var piesaistīt tikai ar labu spēli laukumā. Arī reklāmu. Favorīti - Tukums."

"Balvi"

Edgars Kaļva, kluba pārstāvis: "Mums ir gods atrasties šajā 1. līgas klubiņā, bet saistībā ar izmaiņām reglamentā "Balvi" nedaudz nolikuši malā savas ambīcijas sastāva komplektēšanas ziņā. Drastiskā reglamenta ietvaros mūsu prioritāte, spēlējot 1. līgā, ir sakārtot kluba iekšējo situāciju - lai treneri iegūtu maksimāli labāko izglītību, iesaistīt jaunos spēlētājus no reģioniem, parādīt pārējai Latvijai mūsu jaunos spēlētājus. Mūsu prioritāte ir sakārtot infrastruktūru Balvos. Šajā ziņā mums no reģioniem liekas ļoti komiski, ka bagātā Rīga nevar sakārtot futbola laukumus, kur spēlēt. Balvi viena gada laikā ir sakārtojuši trīs futbola laukumus. Cerams, zālīte ātri sadīgs un beidzot varēsim spēlēt Balvos. Šogad mums paliek tie paši trīs stadioni - Rugājos, Gulbenē un Balvos. Sastāva kodolu joprojām veidos Balvu futbolisti, klāt nākuši daži spēlētāji no reģioniem un daži no Rīgas. Priecē, ka esam kļuvuši stiprāki. Viennozīmīgi ceļu negriezīsim nevienam. Ļoti ceram, ka nebūs arī sāpīgu pērienu. Saprotam, ka jautājums par vietas nosargāšanu 1. līgā būs aktuāls katru dienu. Tas ir plusiņš Balvu futbolam. Mērķis ir nosargāt vietu 1. līgā. Ļoti ceram, ka LFF valde nāks ar izmaiņām, jo futbols reģionos ir ļoti svarīgs. Patīkami, ka ir tik daudz Rīgas komandu, bet mans viedoklis ir, ka Latvija nebeidzas līdz ar Berģiem. Futbols ir arī reģionos, tāpēc mūsu favorīti vienmēr būs Tukums, Rēzekne, Grobiņa, Smiltene. Mēs šīm komandām novēlēsim tos labākos rezultātus. Rīgas komandas, cīnieties ar savām problēmām!"

"Smiltene"

Raimonds Dūmiņš, komandas galvenā trenera asistents: "Smiltenē katru gadu pacietīgi liek kādu solīti uz priekšu. Kluba komplektācijā lielu izmaiņu nav. Nevar teikt, ka kādu esam noturējuši, jo mēs nevienu neturam - esam radījuši apstākļus, ka paši džeki grib šeit atrasties un spēlēt. Ir puiši, kas ir atgriezušies - izmēģinājuši spēkus Valmieras komandā Virslīgā, bet šogad vieta tur nav atradusies un ir atpakaļ mājās. Pēc gada "Albertā" atgriezies vārtsargs Dagnis Sausais. Pērn pussezonā pazuda divi džeki, bet tagad viņiem ir dota otrā iespēja. Smiltenē neviens ar varu netiek turēts un ne ar vienu netiek karots. Skatītāju piesaiste ar katru gadu kļūst vieglāka, jo ir sakārtota infrastruktūra, mums ir gatavas tribīnes. Pagājušās sezonas beigās bija ap 300 līdzjutējiem, tāpēc papildus tribīne netiek demontēta un vesta projām - drīz nepietiks vietas tribīnēs. Tas ir patīkami un vairākas reizes esmu teicis, ka Smiltenē ir paši labākie līdzjutēji. Mūsu mērķis ir saglabāt vietu 1. līgā, kas automātiski nozīmē vietu sešiniekā. Ja būsim zemāk... baidos izteikt prognozes, bet vai tik tas nebūs solis atpakaļ un nezinu, kā tas turpinās veidoties tālāk. Par favorītiem uzskatu Tukumu, "Super Nova" un Grobiņu."

Pēc 10 klubu pārstāvju uzstāšanās sekoja jautājumu/atbilžu sesija, un mediju pārstāvji vaicāja arī par 1. līgas klubu iesniegumu pārskatīt reglamentu ar dublieru klubu pludināšanu "klasiskajā" 1. līgā, kā arī par situāciju ar futbola infrastruktūru Rīgā. Sportacentrs.com tuvākajā laikā piedāvās arī šīs sadaļas atreferējumu.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-06 03:25, pirms 5 gadiem
Lai gan dublieru integrēšana 1. Līgāe palielinātu kopējo līmeni, tas viennozīmīgi kropļotu konkurenci. Kā jau paredzēju, LFF šajā jautājumā neapstrādās ar pašiem klubiem.
Šogad 1. Līgā izšķirs komandām vairāk kā jebkad agrāk. Tādēļ cīņai par vietām vajadzētu būtu ļoti sīvai.
Mana prognoze:
Uz VL: Super Nova
Pārspēles: Tukums (zaudēs divu spēļu summā Dpilij)
Izkritīs: Balvi, Grobiņa, New Project
Melnais zirdziņš: Dinamo

  +1 [+] [-]

, 2019-04-06 10:14, pirms 5 gadiem
kas tie par dīvainiem uzbraucieniem Rīgai?

Virslīgā vien jau 3 klubi, bariņš vēl zemāk..

kādā sakarā Domei vsi LFF būtu jābūvē katram savs stadions??!

protams, ka tā ir klubu atbildība. diemžēl tie nav nopietni klubi, bet savāktas komandas, kas mētājas pa īrētiem laukumiem. bez savas bāzes nav iespējama normāla attīstība

     [+] [-]

, 2019-04-06 12:24, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: kas tie par dīvainiem uzbraucieniem Rīgai?

Virslīgā vien jau 3 klubi, bariņš vēl zemāk..

kādā sakarā Domei vsi LFF būtu jābūvē katram savs stadions??!

protams, ka tā ir klubu atbildība. diemžēl tie nav nopietni klubi, bet savāktas komandas, kas mētājas pa īrētiem laukumiem. bez savas bāzes nav iespējama normāla attīstība
Jau gadus 5-6 tiek runāts, ka tautas sporta infrastruktūra Rīgā ir ļoti maz un ļoti nesakārtota. Futbola laukumi ir tikai viens piemērs. Kamēr ārpus Rīgas laukumi jauniešu grupām ir bezmaksas, Rīga plēš no bērniem ievērojamu piķi. Tādas jauniešu, studentu komandas nekur pasaulē sev nevar uzbliezt stadionus

  +2 [+] [-]

, 2019-04-06 15:09, pirms 5 gadiem
Pēc dažiem gadiem,ja šī 1.līgas projekts turpināsies darboties,tad ,lai nerastos situācijā,ka augstākā līgā iekļūst komanda ,kura palikusi 1.līgā teiksim 5 vietā aiz četrām dublieru komandām nolikumu papildināt ar vienkāršu punktu.Virslīgā pa tiešo iekļūst komanda,kura izcīnījusi 1.vietu 1.līgā,nomainot virslīgas pēdējās vietas īpašnieci.Gadījumā,ja 1.vietā ir kāda no virslīgas dublieru komandām ,tad 1.līgas komanda ,kura ir augstākā vietā izcīna tiesības uz pārspēlēm ar virslīgas pēdējās vietas īpašnieci.Apmēram tā,jo virslīgā nav ko meklēt komandai,kura savā turnīrā netiek galā ar dublieru komandām.Pārspēles virslīgas priekšpēdējai vietai ar otro labāko 1.līgas komandu gan būtu jānodod vēsturei līdz brīdim,kad kādreiz varbūt parādīsies līdzvērtīgi pretinieki virslīgas komandām pirmajā līgā.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-06 22:41, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Pēc dažiem gadiem,ja šī 1.līgas projekts turpināsies darboties,tad ,lai nerastos situācijā,ka augstākā līgā iekļūst komanda ,kura palikusi 1.līgā teiksim 5 vietā aiz četrām dublieru komandām nolikumu papildināt ar vienkāršu punktu.Virslīgā pa tiešo iekļūst komanda,kura izcīnījusi 1.vietu 1.līgā,nomainot virslīgas pēdējās vietas īpašnieci.Gadījumā,ja 1.vietā ir kāda no virslīgas dublieru komandām ,tad 1.līgas komanda ,kura ir augstākā vietā izcīna tiesības uz pārspēlēm ar virslīgas pēdējās vietas īpašnieci.Apmēram tā,jo virslīgā nav ko meklēt komandai,kura savā turnīrā netiek galā ar dublieru komandām.Pārspēles virslīgas priekšpēdējai vietai ar otro labāko 1.līgas komandu gan būtu jānodod vēsturei līdz brīdim,kad kādreiz varbūt parādīsies līdzvērtīgi pretinieki virslīgas komandām pirmajā līgā.
jāņem vērā, ka 1.b līgā spēlēs u21 vecuma spēlētāji. Un, ja gadu vēlāk, kāda komanda, kas tēmēs uz Virslīgu, netiks galā ar u21 čaļiem, tad augstākajā līgā, tiešām, nebūs ko darīt.

     [+] [-]

, 2019-04-07 11:07, pirms 5 gadiem
Edgars rakstīja: Jau gadus 5-6 tiek runāts, ka tautas sporta infrastruktūra Rīgā ir ļoti maz un ļoti nesakārtota. Futbola laukumi ir tikai viens piemērs. Kamēr ārpus Rīgas laukumi jauniešu grupām ir bezmaksas, Rīga plēš no bērniem ievērojamu piķi. Tādas jauniešu, studentu komandas nekur pasaulē sev nevar uzbliezt stadionus
Rīgā un pierīgā dzīvo tikai 60% LV iedzīvotāju. Tad lai tur savu smirdīgo buru un būvē atbilstošu infrastruktūru.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-07 11:55, pirms 5 gadiem
Alberta Pulks varētu mazāk runāt bet pūles veltīt sava Ganību dambja stadiona sakārtošanai, kurš ir nolaists līdz tādam kliņķim ka pat 1.līgu tur neļauj spēlēt