Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Lokomotiv" 1. līgai piesaka izlasē 42 spēles aizvadījušo Fertovu un sešus leģionārus

Agris Suveizda

"Lokomotiv" 1. līgai piesaka izlasē 42 spēles aizvadījušo Fertovu un sešus leģionārus
Aleksandrs Fertovs. Foto: Jānis Līgats

Parīt beidzot sāksies Latvijas futbola 1. līgas sezona, un par skaļāko pāreju parūpējusies debitante Daugavpils "Lokomotiv", kuras sastāvā atrodams arī 33 gadus vecais pussargs Aleksandrs Fertovs, kurš valstsvienībā aizvadījis 42 mačus.

Bez virknes Virslīgā pieredzējušu daugavpiliešu, kuri komandu pārstāvēja jau iepriekš, no pagājušās sezonas Virslīgas dalībniekiem klāt nākuši četri. No viņiem vērā ņemamu lomu savā komandā gan spēlēja vienīgi Daugavpils futbola audzēknis Verners Zalaks, kurš vasarā no "Daugavpils" pārgāja uz Jūrmalas "Spartaku" un sezonā kopumā aizvadīja 24 spēles, 22 izejot pamatsastāvā. Ziemā viņš pārbaudījās Virslīgas debitantā "Tukums 2000".

Taču skaļākais jaunieguvums ir Aleksandrs Fertovs, kurš Virslīgā labākos gadus aizvadīja "Skonto", 2010. gadā kļūstot par Latvijas čempionu, un kurš ir spēlējis arī Ukrainas un Polijas augstākajās līgās. Iepriekšējā sezonā viņš bija RFS rindās, bet Virslīgā lielākoties sēdēja uz rezervistu soliņa. Tāpat klāt nācis 25 gadus vecais uzbrucējs Artis Jaudzems, kurš iepriekšējā sezonā bija "Valmierā" un "Jelgavā", un 25 gadus vecais daugavpilietis Dmitrijs Klimaševičs, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja gan "Ventspili", gan 1. līgas komandu "New Project". Savulaik Klimaševičs bija Latvijas U21 izlases kapteinis.

Tāpat daugavpiliešu pieteikumā atrodami seši leģionāri – 28 gadus vecais lietuvietis Jans Cimuškevičs, kurš klubu jau ir pārstāvējis gan lielajā futbolā, gan arī telpu futbolā, 32 gadus vecais Dmitrijs Germans, kurš iepriekšējā sezonā palīdzēja Brestas "Rukh" iekļūt Baltkrievijas augstākajā līgā, un četri krievi. 30 gadus vecais Aleksandrs Jerkins iepriekšējā sezonā aizvadīja 23 spēles Lietuvas čempionātā ("Panevežys"), 32 gadus vecais Maksims Andrejevs spēlēja Krievijas trešajā spēcīgākajā līgā, taču lielāko karjeras daļu ir pavadījis Nacionālajā līgā un ir spēlējis arī Baltkrievijā, 33 gadus vecais Deniss Boļšakovs, kura pēdējā pietura ir Bangladešā, un 24 gadus vecais Vladislavs Kormišins, kurš spēlēja Turcijas amatieru līgā. Vienlaicīgi laukumā drīkst būt ne vairāk par trim leģionāriem.

Latvijas Futbola federācijas mājaslapā kā "Lokomotiv" galvenais treneris pašlaik ir norādīts 46 gadus vecais Mihails Ziziļevs, kurš ir pieteikts arī kā spēlētājs. Ziziļevs savulaik aizvadīja divas spēles Latvijas izlasē, bet vienu maču nospēlēja Pāvels Koļcovs, kurš arī ir daugavpiliešu pieteikumā. Atgādinām, ka citai jaunpienācējai Saldus SS/"Leevon" pievienojušies bijušie izlases spēlētāji Gints Freimanis un Artis Lazdiņš, bet JDFS "Alberts" pieteicis Renāru Rodi, kurš gan nupat beidza profesionālo karjeru un ir pievērsies trenera arodam.

Sportacentrs.com šajā 1. līgas sezonā no katras kārtas translēs vienu spēli. Sezonu atklāsim ar dueli Baldonē starp "Audu" un JDFS "Alberts", kā sākums paredzēts plkst. 14:00.

1. līgas 1. kārta

DatumsSpēleVietaLaiks
04.07.Rēzekne – LokomotivRPD Sporta pārvaldes stadions13:00
Auda – JDFS "Alberts"Baldones vidusskolas stadions14:00
Smiltene/BJSS – GrobiņaSmiltenes pilsētas (Tepera) stadions15:00
Dinamo Rīga – Super NovaRTU stadions19:00

1. līgā spēlēs deviņas komandas, un pirmo kārtu izlaidīs Saldus SS/"Leevon".

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/klubi/fc-lokomotiv-d...

     [+] [-]

, 2020-07-02 16:27, pirms 4 gadiem
Ja nespēlēsies ar cipariņiem, tad vērtējot pēc sastāviem, Loko stabīli favorīti uz pirmo vietu.

Starp citu, baumoja arī par Dobrecovu junioru, ka šis būs dpilī.

     [+] [-]

, 2020-07-02 16:36, pirms 4 gadiem
atkārtošos ko jau pirms pāris mēnešiem prognozēju - LFF nožēlos, ka deva zaļo gaismu šim klubam.

šogad varbūt nē, bet nākošgad diezgan droši (Virslīgā), tipisks projekts ar vienu mērķi. ja 2021 beigas sagaidīs veiksmīgi un tīru reputāciju - būs milzīgs pārsteigums.

     [+] [-]

, 2020-07-02 16:37, pirms 4 gadiem
Kāpēc ņemt sešus leģionārus, ja laukumā drīkstēs būt tikai puse no tiem?

     [+] [-]

, 2020-07-02 16:46, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: atkārtošos ko jau pirms pāris mēnešiem prognozēju - LFF nožēlos, ka deva zaļo gaismu šim klubam.

šogad varbūt nē, bet nākošgad diezgan droši (Virslīgā), tipisks projekts ar vienu mērķi. ja 2021 beigas sagaidīs veiksmīgi un tīru reputāciju - būs milzīgs pārsteigums.
Pārsteigumu nebūs. Ja šie tiks Virslīgā, turnīru atkal piemeklēs skandāli. Turpina kāpt uz tiem grābekļiem...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-02 17:16, pirms 4 gadiem
Un arī šī sērga atkal paceļ galvu...

     [+] [-]

, 2020-07-02 19:57, pirms 4 gadiem
Diez ko Supernova liks pretī?

     [+] [-]

, 2020-07-02 23:16, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: atkārtošos ko jau pirms pāris mēnešiem prognozēju - LFF nožēlos, ka deva zaļo gaismu šim klubam.

šogad varbūt nē, bet nākošgad diezgan droši (Virslīgā), tipisks projekts ar vienu mērķi. ja 2021 beigas sagaidīs veiksmīgi un tīru reputāciju - būs milzīgs pārsteigums.
No kurienes tāda pārliecība?! kāpēc tad nesatraucies par otru Daugavpili, Spartaku, Ventspili, Valmieru un visu pārējo Virslīgu?! Būs komanda ar spēcīgu sastāvu un mērķi iziet Virslīgā.

     [+] [-]

, 2020-07-03 09:26, pirms 4 gadiem
betmis rakstīja: No kurienes tāda pārliecība?! kāpēc tad nesatraucies par otru Daugavpili, Spartaku, Ventspili, Valmieru un visu pārējo Virslīgu?! Būs komanda ar spēcīgu sastāvu un mērķi iziet Virslīgā.
kāpēc nesatraucos? par konkrētām satraucošām izmaiņām satraucos un komentēju, kā piem FKV jauno īpašnieku

     [+] [-]

, 2020-07-03 21:14, pirms 4 gadiem
galvenie favorīti, 6 leğionāri uz Virslīgu.

un jau šodien kluba pārstāvis LFF kongresā raud ministram "mums ir finanšu problēmas, palīdziet"

es rēcu