Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Salmiņš: "Vēl tagad esam šokā kā zaudējām "Bauskai""

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Salmiņš: "Vēl tagad esam šokā kā zaudējām "Bauskai""
Matīss Salmiņš ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli bija labākais "FBK Valmiera" uzvarā pār "Betsafe/Ulbroka"
Foto: Floorball.lv

Pēc daudziem negaidītā "FBK Valmiera" zaudējuma Elvi florbola līgā "Bauskas" komandai, vidzemnieki tika galā ar valsts čempioniem no Ulbrokas. Šīs spēles labākais spēlētājs Matīss Salmiņš atzīst, ka komanda joprojām ir šokā par sezonas pirmo neveiksmi.

Valmierieši sezonu sāka ar pārliecinošu uzvaru viesos pār "Ķekavu", bet tad sekoja negaidīta neveiksme mājās ar "Bausku". Pēc pāris dienām izdevās ar 4:3 izraut uzvaru pār "Betsafe/Ulbroka" un par labāko ar vārtu guvumu un piespēli uzvarētāju rindās tika atzīts Matīss Salmiņš, kurš neliedza savu komentāru arī portālam Sportacentrs.com:

"Pirmkārt sapratām, ka esam zaudējuši punktus tur, kur tie nebija jāzaudē, tāpēc uz šo spēli bijām gatavi ēst zemi, jo bija jāpierāda skatītājiem un pašiem sev, ka spēle pret "Bausku" bija kļūda, kaut arī joprojām lielākā daļa komandas ir vieglā šokā kā var zaudēt spēli ar 90% bumbiņas kontroli... Taču tā mēdz notikt. Pret "Betsafe/Ulbroka" zinājām, ka viņi gribēs daudz izspēlēt, tādēļ nācās vienkārši būt pacietīgiem aizsardzībā un nosegt atsevišķas zonas un spēlētājus. Zinājām, ja nostrādāsim aizsardzībā, pašiem momenti radīsies. Mazākumos nedaudz palīdzēja veiksme un savu darbu vārtos godam paveica Agris Rogainis. Tā kā šogad mērķis nav vienkārši tikt uz Arēnu, bet gan tur uzvarēt, tad mums jāvar cīnīties ar jebkuru pretinieku. Uz to arī ejam un pie tā strādājam."

Viesu rindās par labāko tika atzīts jaunais vārtsargs Emīls Ērglis, kurš tika galā ar 14 no 18 pretinieku metieniem. Interesanti, ka trijās aizvadītajās spēlēs čempioni vietu vārtos uzticējuši trim dažādiem vārtsargiem. Pēc mača Ērglis sniedza savu komentāru kluba sociālo tīklu kontos:

"Spēle kopumā nebija slikta, darīju visu, kas bija manos spēkos. No komandas puses pietrūka uzbrukuma noslēgums. Epizodes, kurās aizsardzībā nenospēlējām līdz galam, maksāja mums divus vārtus. Izanalizēsim kļūdas un iesim tālāk, šis ir tikai čempionāta sākums."