Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Bunka: "Eiropas līmeņa arēna dod papildus stimulu"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bunka: "Eiropas līmeņa arēna dod papildus stimulu"
Edžus Bunka Talsos tika atzīts par labāko savā komandā
Foto: Patriks Pauls Briķis (Ķekavas Bulldogs)

Šosezon Elvi vīriešu florbola līgā divās spēlēs bijis nepieciešams aizvadīt papildlaiku un abās cīņās piedalījušies "Talsu NSS/Krauzers" spēlētāji, tajās izcīnot uzvaras. Pēc šādā veidā svinēta panākuma pār "Ķekavu", zaudētāju pārstāvis Edžus Bunka atzina, ka spēlētājiem motivācija šosezon nebūs papildus jāmeklē, savukārt uzvarētāju jaunais vārtsargs Valters Kasjaņenko uzsvēra līdzjutēju atbalstu.

"Abām komandām iepriekšējā dienā jau bija spēles. Mēs daudz spēkus atstājām mājas mačā pret "Betsafe/Ulbroka", kur mums nebija mērķis taupīt spēkus svētdienas spēlei," pēc mača Talsos atzina zaudētāju komandas florbolists Edžus Bunka, kurš tika atzīts par labāko savā komandā. "Talsos spēli iesākām diezgan gausi un ne ar tādu tempu kā paši vēlētos. No mūsu puses pietrūka vairāki realizēti metieni, jo lielākā daļa mūsu raidījumu bija garām vārtiem vai virsū vārtsargam. Pie šā uzdevuma noteikti strādāsim treniņos. Vienlaikus gribu uzteikt mūsu jauno vārtsargu Robertu, kuram izdevās pārliecinoša spēle. Arī paši vairāk mēģinājām spēlēt no aizsardzības, kas deva savus augļus pie maz ielaistajiem vārtiem."

Ķekavas komanda turnīru sākusi ar trim zaudējumiem trijās spēlēs, tostarp divi pēdējie bijuši ļoti sāpīgi: "Pēc šīm neveiksmēm rokas pavisam noteikti neesam nolaiduši. Esam tikai ceļa pašā sākumā, tikko esam tikuši pie jaunas Eiropas klases sporta zāles ar Gerfloor grīdas segumu un džekiem acīs redzama liela degsme. Domāju, ka nepieciešams vēl cītīgāk strādāt treniņos un tad jau arī uzvaras garša nekur neizpaliks."

Tikmēr uzvarētāju komandā par labāko spēlētāju atzina virslīgas debitantu, vārtsargu Valteru Kasjaņenko, kurš tika galā ar 26 no 27 pretinieku metieniem: "Ņemot vērā, ka šī bija mana debijas spēle, uztvēru to un gatavojos mačam ļoti nopietni. Zinājām, ka "Ķekava" būs nopietna pretiniece un, ka mačam jābūt grūtam un līdzīgam. Manuprāt, spēles rezultātu izšķīra neatlaidība, komandas gars un fiziskā sagatavotība. Šādās spēlēs galvenais ir atbalstīt komandas biedrus un saņemt atbalstu no līdzjutējiem. Nevajag vainot vienam otru, bet gan turpināt spēlēt līdz galam, lai kādas kļūdas arī nebūtu. Šoreiz mums tas izdevās."

"Talsu NSS/Krauzers" nākamo maču aizvadīs 1. oktobrī, viesojoties pie "Ogres vilkiem". Savukārt "Ķekavai" nākamais mačs ieplānots 6. oktobrī, kad izbraukumā jātiekas ar Stalbes "Pārgauju".