Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pēc sausā zaudējuma cēsnieki uzņems čempionus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pēc sausā zaudējuma cēsnieki uzņems čempionus
Vakar Andra Malkava padotie tā arī nespēja atrast veidu kā pārspēt Jāni Salceviču. Šovakar cēsniekiem jāspēkojas ar valsts čempioniem.
Foto: lekrings.lv

Elvi vīriešu florbola līgā vakar tika fiksēti vairāki spraigi rezultāti. Vienā no spēlēm Cēsu "Lekrings" savā laukumā ielaida tikai vienus vārtus, taču ar to bija pietiekami, lai piedzīvotu zaudējumu pret turnīra līderiem. Šodien pie cēsniekiem viesosies pašreizējie valsts čempioni "Betsafe/Ulbroka". Spēli no 18:00 būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com

"EMU SK" – "FBK Valmiera" pulksten 17:00 Tartu
Igauņi bija viena no retajām komandām, kas vakar nedevās laukumā, taču spēlēja pagājušajā nedēļā, kad Valmierā iejutās mājinieku lomā un tika galā ar "Kurši/Ekovalis", tādējādi pārtraucot četru zaudēto spēļu sēriju. Pašlaik ar 15 punktiem igauņi turnīra tabulā atrodas sestajā pozīcijā. Komandas pārliecinošais uzbrukuma līderis ir Pāvels Semjonovs, kurš savācis jau 42 (17+25) punktus, kas ir labākais rādītājs līgā. Svens Ūē nopelnījis 15 (11+4) punktus, bet Simonam Georgam Mahlam pašlaik ir 12 (10+2) punkti.

Valmierieši vakar gana pārliecinoši savā laukumā tika galā ar Talsu komandu, tādējādi ar 24 punktiem nostiprinoties trešajā vietā turnīra tabulā, cenšoties turēt līdzi abām kopvērtējuma vadošajām vienībām. Kārtējo rezultatīvo spēli aizvadīja Arnijs Kuratņiks un Mārtiņš Broks, katram nopelnot pa četriem rezultativitātes punktiem, līdz ar to sezonā kopumā viņiem attiecīgi 22 (11+11) un 19 (11+8) punkti. Trešais rezultatīvākais komandā ir Ričards Eglītis ar 18 (7+11) punktiem.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 18:00 Talsos
Abas komandas vakar aizvadīja dažās spēles viesos. Talsu komandai ar septiņiem gūtajiem vārtiem izrādījās stipri par maz, lai izcīnītu uzvaru Valmierā, kamēr Lielvārdes spēlētājiem pietika ar tikai vienu vārtu guvumu, lai pārvestu trīs punktus no Cēsīm. Līdz ar to "Lielvārde/FatPipe" sasniegusi jau 11 uzvarēto spēļu sēriju, saglabājot pirmo vietu turnīra tabulā. Ne to veiksmīgāko spēli Cēsīs aizvadīja Toms Akmeņlauks (19+21), kurš iedzīvojās arī nepatīkamā ceļa savainojumā, taču varēja turpināt cīņu. Atis Blinds (12+10) reizi norībināja pretinieku vārtu konstrukciju, bet vienīgos vārtus guva Antons Žuks (6+5). Tikmēr Latvijas izlases vārtsargs Jānis Salcevičs aizvadīja savu pirmo sauso spēli Latvijas virslīgas čempionātā.

Talsiniekiem ļoti neveiksmīgi sākās spēle Valmierā, jo jau pēc deviņām minūtēm viņi atradās iedzinējos ar 0:3 un tuvāk par vienu vārtu deficītu tā arī netika, piedzīvojot neveiksmi ar 7:10. Komandai tas bija otrais zaudējums pēc kārtas. Vairāki spēlētāji savāca pa diviem rezultativitātes punktiem, tostarp Toms Bitmanis, kurš ar 23 (12+11) punktiem ir šīs sezonas komandas rezultatīvākais florbolists. Artis Raitums iekrājis 16 (9+7) punktus, bet Jāņa Ragovska rēķinā 14 (5+9) punkti.

"Lekrings" - "Betsafe/Ulbroka" pulksten 18:00 Cēsīs un Sportacentrs.com
Cēsnieki vakar tā arī nespēja atslēgt Latvijas vicečempionu vārtus un šovakar mēģinās to paveikt pret pērnās sezonas stiprāko valsts komandu. "Lekringa" labākais spēlētājs vakardienas cīņā Gints Bērtulis atzina, ka arī šovakar varētu gaidīt līdzīga stila spēli, ar pacietīgu spēli aizsardzībā. 0:1 zaudējums nozīmē to, ka komandai pārtrūkusi sešu uzvarēto spēļu sērija un aprāvusies sekošana līderu duelim. Pašlaik viņi ar 20 punktiem atrodas piektajā pozīcijā un sevišķi uz augšu vismaz pēc novembrī atlikušajām spēlēm pakāpties vairs nevarēs. Ņemot vērā, ka vakar vārtus gūt neizdevās, vadošo spēlētāju statistika palikusi nemainīga – Laurim Zaicevam ir 14 (10+4) punkti, Aleksandram Abramovam (6+6) un Tomam Rīsmanim (3+9) – pa 12 punktiem. Vakar komanda trīs reizes spēlēja skaitliskajā vairākumā un kārtējo reizi šīs iespējas palika neizmantotas, kas apstiprina komandas problēmas šajā spēles komponentā.

Kamēr "Lekrings" piedzīvoja neveiksmi, "Betsafe/Ulbroka" savā laukumā gana pārliecinoši ar 12:6 pieveica "Ogres vilkus", tādējādi izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas un tagad tieši čempioniem pieder pašlaik otra garākā uzvarēto spēļu sērija. Turnīra tabulā ar 31 punktu viņi atrodas otrajā vietā, tikai par punktu atpaliekot no "Lielvārde/FatPipe". Septiņus no divpadsmit vārtiem vakar noorganizēja komandas divi rezultatīvākie spēlētāji. Ar trim precīziem metieniem izcēlās Kaspars Šķēls (21+9), kamēr Rolands Kovaļevskis (15+8) pamanījās gūt pat četrus vārtus. Tikmēr sausā palika Edžus Ceriņš, kurš ar 15 punktiem gan saglabā komandas trešā rezultatīvākā spēlētāja laurus.

"Ogres vilki" – "Ķekava" pulksten 18:00 Ogrē
Ogres florbolistiem vakar tā arī neizdevās izrādīt vērā ņemamu pretestību Ulbrokā, no pamatīgas sagrāves izglābjoties vien mača pēdējās desmit minūtēs, kad laukuma saimnieki vairs nespēlēja ar pilnu atbildības sajūtu. Komandas uzbrukuma līderi savu statistiku nedaudz uzlaboja, jo Elvijs Jankovskis (9+6) atzīmējās ar vienu precīzu metienu, bet Edgars Birkenfelds (7+7) guva pat divus vārtus. Laba spēle padevās arī 16 gadus jaunajam Markusam Januševskim (9+3), kurš guva vārtus pats un izkārtoja to arī partnerim, tādējādi kļūstot par komandas trešo rezultatīvāko spēlētāju šajā sezonā. Ņemot vērā pārējo spēļu rezultātus, ogrēnieši no tuvākajiem sekotājiem atpaliek jau par 11 punktiem, līdz ar to, kaut arī priekšā vēl puse regulārās sezonas, var jau sākt gatavoties pavasara izdzīvošanas cīņām par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu pulkā.

Ogrēniešu atstatumu no tuvākajiem konkurentiem vakar vēl lielāku padarīja "Ķekavas" uzvara dramatiskā spēlē pret "Rubeni", kad laukuma saimnieki bija pārāki ar 11:10. Lielisku spēli aizvadīja komandas rezultatīvākais florbolists Klāvs Jansons (17+6), kurš guva piecus vārtus un divas reizes arī asistēja partneriem. Tāpat pārliecinošs mačs viņa vecākajam brālim Matīsam (3+2), kurš vienā spēlē guva četrus punktus, kaut gan iepriekš sezonā bija izdarījis tikai vienu precīzu metienu. Izcīnītā uzvara "Ķekavai" ne vien ļāva atstāt desmito pozīciju, bet ar 14 punktiem pat uzlēkt uz septīto vietu, turklāt komandai ir viena spēle rezervē, kas ļauj lūkoties vismaz uz vietu labāko sešniekā. Lai to paveiktu, mačā pret pastarīšiem trīs punkti būtu obligātā nepieciešamība.

"Rubene" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 18:00 Kocēnos
Kocēnu florbolisti pēc zaudējumiem abām pērnās sezonas finālistēm vakar nespēja tikt pie punktiem arī Ķekavā, tādējādi ciešot trešo neveiksmi pēc kārtas, arvien vairāk atpaliekot no vadošajām komandām. Pašlaik viņiem ir 21 punkts 12 spēlēs, kas dod ceturto vietu. Komanda uz Ķekavu bija devusies ļoti ierobežotā sastāvā, bet uzbrukuma līderi sevi apliecināja no labākās puses, Ingaram Matisonam (15+14) izceļoties ar pieciem vārtu guvumiem, bet Atim Stepānam (11+13) gūstot divus vārtus un izdarot tikpat rezultatīvas piespēles. Noteikti jāuzteic jaunais Matīss Celms (10+2), kurš atzīmējās ar savu pirmo hat-trick.

Nervoza spēle vakar bija arī "Kurši/Ekovalis", kuriem gan izdevās nosargāt laimīgu 6:5 uzvaru pār Stalbes "Pārgauju". Neskatoties uz šo uzvaru komanda ar 11 punktiem joprojām atrodas pirmspēdējā vietā turnīra tabulā, taču labāko astotnieks ir tikai viena punkta attālumā, līdz ar to liepājnieki joprojām ir reāli pretendenti uz spēlēšanu izslēgšanas turnīrā. Vakar bez punktiem palika Gints Siliņš (6+8), bet Mihails Kostusevs (7+8) izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, tādējādi kļūstot par komandas rezultatīvāko spēlētāju šajā sezonā. Ar divām piespēlēm izcēlās arī Miķelis Krūms (5+6), taču viņš nopelnīja arī Spēles sodu 3, līdz ar to viņam spēle Kocēnos diskvalifikācijas dēļ būs jāizlaiž.