Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vīriem jau otrie ceturtdaļfināli, dāmām formalitāšu kārtošana

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vīriem jau otrie ceturtdaļfināli, dāmām formalitāšu kārtošana
"Rubene" ceturtdaļfināla sēriju sākusi ļoti pārliecinoši
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā komandas šodien aizvadīs otrās ceturtdaļfināla spēles. Vakar Lielvārdē zaudējumus piedzīvoja gan īstie, gan nominālie laukuma saimnieki, kuriem šodien jācenšas reabilitēties, jo jau tagad zaudētas sava laukuma priekšrocības sērijā. Divas spēles paredzētas arī dāmu turnīrā, kur noslēgumam tuvojas regulārā sezona.

SV: "FK Ķekava" – "Ķekavas Bulldogs" pulksten 12:00 Ķekavā
Vakar "Ķekavas Bulldogs" nespēja nosargāt 2:0 un 3:1 pārsvaru pār "NND Rīga", piedzīvojot 4:6 neveiksmi, līdz ar to zaudējot iespēju pakāpties uz otro vietu turnīra tabulā, kas dotu sava laukuma priekšrocības. Tas nozīmē, ka atlikušajās regulārā turnīra spēlēs vairs neviena komanda savas pozīcijas praktiski nevar mainīt, pamatsacensības padarot par formalitāti. Vienīgās iespējamās rotācijas gan ir saistītas ar FK "Ķekava", kas divas kārtas pirms čempionāta noslēguma tikai par trim punktiem apsteidz Cēsu "Lekringu", taču pat zaudējumi abās atlikušajās spēlēs nedraud ar lielu risku palikt bez izslēgšanas turnīra vienai no titulētākajām Latvijas dāmu komandām, apzinoties sāncenšu atlikušo spēļu kalendāru.

Līdzšinējo trīs aizvadīto savstarpējo spēļu rezultāti nedaudz labvēlīgāki bijuši "Ķekavas Bulldogs", kas triumfējušas divas reizes, vienreiz piedzīvojot neveiksmi – 6:2, 3:4, 7:5. Rezultāti bijuši pietiekami līdzvērtīgi, kas ļauj cerēt uz spraigu spēli. Tomēr nevar nepieminēt, ka FK "Ķekava" zaudējusi pēdējās astoņās cīņās, kas ir pēdējo gadu izteikts antirekords.

VV: "Lielvārde/FatPipe" – "Pārgauja" pulksten 16:00 Lielvārdē (sērijā 0:1)
Jau pēc pirmās spēles regulārā turnīra uzvarētāji zaudējuši sava laukuma priekšrocības un šodien jācīnās par to, lai saviem līdzjutējiem garantētu atgriešanos vēl vismaz uz vienu maču Lielvārdē. Kaut gan domājams, ka reti kurš varētu prognozēt 4:0 uzvaru šajā sērijā vienalga kurai komandai. Vakar regulārās sezonas uzvarētājiem pamatīgi kliboja momentu realizāicja, turklāt ne to veiksmīgāko maču aizvadīja Latvijas izlases vārtu vīrs, kurš spēja atvairīt tikai 11 no 17 pretinieku metieniem. Viesu komanda ļoti rūpīgi izturējās pret savām vārtu gūšanas iespējām, izcīnot uzvaru pat neskatoties uz to, ka bez punktu guvumiem palika abi sezonas rezultatīvākie spēlētāji Lauris Ābols un Oskars Balodis. Spilgtu maču aizvadīja pieredzējušais aizsargs Mārtiņš Rajeckis, kurš ne tikai tika galā ar saviem tiešajiem pienākumiem, bet pamanījās arī izcelties ar precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm. Lielvārdes komandai palīgā bija devies Aivis Kusiņš, kuram 1+1, taču ar to izrādījās krietni par maz, ļaujot "Pārgaujai" triumfēt ar 6:3.

VV: "Rubene" – "Lekrings" pulksten 18:00 Kocēnos (sērijā 1:0)
Vismaz pirmajā sērijas mačā gaidītā intriga netika sagaidīta. Kaut arī trešajā minūtē "Rubenes" ilggadējais līderis Atis Stepāns nespēja realizēt soda metienu, kopumā "Rubene" aizvadīja pārliecinošu spēli. Pirmajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti, bet pēc 23 spēlētām minūtēm rezultāts bija jau 3:0, savukārt otrā trešdaļa tika noslēgta ar 5:0 "Rubenes" labā. Lai kā censtos lauzt mača gaitu, cēsniekiem to neizdevās pavekt, esot spiestiem atzīt pretinieku pārākumu ar 2:7. "Lekrings" spēja neitralizēt pretinieku šīs sezonas līderi Ingaru Matisonu, bet neatrada argumentus Stepāna spēlei, kuram 3+1. Turklāt spilgti nospēlēja arī vārtu vīrs Āris Aldiņš, tiekot galā ar 30 no 32 pretinieku metieniem. Trešās trešdaļas ievadā par bīstamu spēli noraidījumu nopelnīja cēsnieku florbolists Gints Bērtulis, bet pēc neilga laika mājinieki tika pie sarkanās kartītes, jo komandas daktere Jolanta Tauriņa-Ieveniece izskrēja laukumā pirms bija apturēta spēle. Sodu izcieta Matīss Celms, bet "Rubenei" šodienas mačā būs jāiztiek bez sava mediķa.

VV: "Betsafe/Ulbroka" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 19:00 Ulbrokā (sērijā 1:0)
Arī šī pāra pirmā cīņa sagādāja nelielu vilšanos, jo Talsu komanda tā arī nespēja izrādīt noietnu pretestību pērnās sezonas uzvarētājiem. Kurzemniekiem nevarēja palīdzēt viens no vienības līderiem, Latvijas izlasē sevi spilgti apliecinājušais Jānis Ragovskis. Kaut ari pirmie vārti tika gūti tikai četras sekundes pirms ievada trešdaļas beigām, cīņa jau ar pirmajām minūtēm aizritēja ar izteiktu mājinieku pārsvaru. Pirmajās 20 minūtēs metienu attieciba bija 12:2 "Betsafe/Ulbroka" labā, bet visā spēlē mājinieki sāncenšus "nomētāja" ar 40:17. Izteiktā spēle no aizsardzības šoreiz rezultātu nedeva, jo savā būrī bumbiņu nācās meklēt astoņas reizes, kamēr paši izlases vārtsargu Ivaru Dišereitu spēja sarūgtināt vien divas reizes, turklāt otro tikai mača pēdējā minūtē. Atgriezušies izslēgšanas turnīrā pēc vairāku gadu pārtraukuma "vilki" pirmajā mačā nespēja iepriecināt savus fanus. Vai treneru korpusam būs izdevies atrast pretargumentus, lai pēc 24 stundām būtu konkurētspējīgāki, būs redzams vēlāk vakarā.

VV: "Ķekava" – "FBK Valmiera" pulksten 19:00 Lielvārdē (sērijā 0:1)
Pirmajā kārtā spraigākā cīņa izvērtās starp turnīra tabulā blakus finišējušajām vienībām. Nominālie laukuma saimnieki "Ķekava" sāka vareni, četru minūšu laikā panākot divu vārtu pārsvaru, bet otrā perioda ievadā spēlējošais treneris Gints Klēģers pārsvaru palielināja jau līdz 3:0. Turpinājumā "Ķekava" acīmredzami pieļāva kļūdu, "ierokoties" dziļā aizsardzībā (metienu attiecība otrajā periodā 2:17...), par ko tika sodīti, līdz otrā perioda ievadam nonākot jau 3:5 iedzinējos, uzreiz pēc pārtraukuma ielaižot arī sestos vārtus. Ķekavas floroblisti centās atgūt iniciatīvu spēlē, taču viesu komanda spēlēja pietiekami disciplinēti, saglabājot komfortablu pārsvaru. Pēdējās divās minūtēs "Ķekava" mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču vispirms ielaida paši tukšos vārtos (6:9), līdz ar to pēdējo 19 sekunžu laikā divi Edžus Bunkas precīzie metieni spēja vien sadeldēt starpību līdz minimumam. Jebkurā gadījumā pirmā sērijas spēle nelika vilties, kas ar lielu interesi ļauj gaidīt tikpat spraigu sērijas turpinājumu.

SV: "NND Rīga" – "Lekrings" pulksten 19:00 Electrum OC Rīgā
Tikusi galā ar "buldodzēm" dienu iepriekš, "NND Rīga" izpildīja galveno regulārā turnīra uzdevumu, proti, nodrošināja sava laukuma priekšrocības, vienlaikus revanšējoties par neveiksmi šim pašam klubam pirms pāris nedēļām. Tagad rīdzinieces var plānveidīgi gatavoties pusfināla sērijai, taču nedrīkstt nenovērtēt arī komandu "Lekrings", kas uz čempionāta noslēguma fāzi sākusi demonstrēt arvien labāku sniegumu, saglabājot matemātiskas izredzes ielauzties pat labāko četriniekā. Tiesa, tādā gadījumā šodien ir nepieciešams dabūt vismaz punktu, vienlaikus pirms tam sagaidot labvēlīgu rezultātu otrā šīs dienas cīņā dāmu konkurencē.

Līdz šim "NND Rīga" tikusi pie panākumiem visās trijās aizvadītajās spēlēs – 7:2, 12:4 un 10:4, turklāt pēdējais panākums izcīnīts pirms nepilnām divām nedēļām, kad rīdzinieces pārveda uzvaru no Cēsīm.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-25 12:26, pirms 6 gadiem
LFS grib, lai florbols attīstās, bet skatītājiem vissaistošākās spēles netranslē. Saprotu, ka klubi paši maksā par translācijām, bet uzskatu, ka play-off spēļu translācijas gan būtu jānodrošina LFS, ja tie grib celt florbola popularitāti. Bet uz ko gan var cerēt, ja tiesnešiem pat nevar samaksāt!

  +3 [+] [-]

, 2018-02-25 12:43, pirms 6 gadiem
Jāsaka, ka šis LFS lēmums ir viens no tizlākajiem, ņemot vērā to, ka ne visi fiziski var apmeklēt spēles klātienē, kā arī kaut vai tas, ka Ķekava-Valmiera spēlē Lielvārdē un rīdzinieki uz šīm spēlēm praktiski nedodas..kocēnos tribīnes ir pilnas - malači..taču, ja es no Rīgas aizbraucu un man nav kur sēdēt vai pat stāvēt, tad sorry, es labāk skatītos pa TV.. par Ulbrokas mājas spēlēm vispār nav ko runāt, jo visi zin, ka 70% no sēdvietām skatu traucē stabi!

  +2 [+] [-]

, 2018-02-25 13:11, pirms 6 gadiem
Kāpēc nav translācijas ?

  +2 [+] [-]

, 2018-02-25 13:53, pirms 6 gadiem
Ja, nu Ulbrokas zāle un Lielvardes galiigi garam, arī negribas braukt, lai kadu stundu un vairak pirms speles sakuma butu zale, lai dabutu vietu, kur apsesties. Tad labak majas, bet nerada. Labi, ka pargaujai majas speles cesis, bus kur izversties faniem, vietas pietiks, tapat ka valmierai.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-25 13:58, pirms 6 gadiem
Pēc tv programmas spriežot, vismaz nākamnedēļ rādīs translācijas. Bet nu jā, nevar nepiekrist iepriekšējiem komentāriem, kauns LFS!

     [+] [-]

, 2018-02-25 15:25, pirms 6 gadiem
roberts_kovalevskis_1548113391890506 rakstīja: Kāpēc nav translācijas ?
Laikam jau tāpēc, ka šie PO nav domāti skatītājiem