Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Startē, iespējams, neprognozējamākie play-off

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Startē, iespējams, neprognozējamākie play-off
"Betsafe/Ulbroka" sāk titula aizstāvēšanas cīņu
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar sākas izšķirošās cīņas, jo ar divām spēlēm Lielvārdē, kā arī mačiem Kocēnos un Ulbrokā sāksies izslēgšanas spēļu sērijas līdz kādas komandas četrām uzvarām. Pāri izveidojušies tādi, ka par absolūtu sensāciju nevarētu uzskatīt situāciju, ja pusfinālā iekļūst četras nomināli vājākās komandas.

VV: "Ķekava" – "FBK Valmiera" pulksten 16:00 Lielvārdē
Zīmīga šī diena būs Ķekavas florbolā, jo pēc ļoti ilga pārtraukuma Ķekavas vīriešu komanda atkal spēlēs izslēgšanas cīņu turnīrā, bet "Ķekavas Bulldogu" klubam šī būs debijas spēle. Diemžēl vienība tomēr maču nevarēs aizvadīt savā laukumā, dodoties uz Lielvārdi, lai tur uzņemtu pērnās sezonas pusfinālistus no Valmieras. Regulārās sezonas izskaņā "Ķekava" nespēja pārvest uzvaru no Kocēniem, tādējādi neizmantojot iespēju regulāro sezonu noslēgt labāko trijniekā, taču arī ceturtā vieta uzskatāma par ļoti labu panākumu, ņemot vērā vājo sezonas sākumu. Savukārt "FBK Valmiera" spēja izcīnīt uzvaru pēcspēles metienos Talsos, ar ko bija pietiekami, lai noturētu piekto vietu turnīra tabulā.

Abu komandu regulārā turnīra spēles ļauj domāt, ka cīņas šajā pārī varētu būt pietiekami spraigas. Pašā sezonas sākumā "Ķekava" nebija pietiekami labi saspēlējusies, piedzīvojot vienu neveiksmi pēc otras, līdz ar to neizbrīna arī 7:14 neveiksme pirmajā duelī. Otro reizi komandas cīnījās janvāra sākumā, kad "Ķekava" Valmierā atspēlējās no 0:4 deficīta, izcīnot 7:6 panākumu.

Šie klubi savā starpā izslēgšanas spēļu turnīrā nav tikušies gluži saprotamu iemeslu dēļ. Tomēr valmierieši 2011./12. gada sezonā kvalifikācijas kārtā jeb astotdaļfinālā sacentās ar "iepriekšējo" Ķekavas klubu, ciešot trīs bezierunu kapitulācijas ar rezultātiem 1:10, 2:9 un 4:13. Jāpiezīmē gan, ka pirms sešiem gadiem valmierieši nebūt nebija pieskaitāmi pie vadošajiem klubiem, kā tas ir pēdējo sezonu laikā.

"Rubene" – "Lekrings" pulksten 18:00 Kocēnos
Kas gan tā būtu par florobla sezonu, ja kādā no izslēgšanas spēļu sērijām nūjas nebūtu jākrusto Cēsu un Kocēnu komandām? Šī būs jau devītā reize, kad abām komandām izslēgšanas turnīrā jātiekas savā starpā. No līdzšinējiem astoņiem dueļiem piecos pārāki bijuši "Lekringa" florbolisti, tostarp pēdējā tikšanās reizē 2016. gadā, kad ceturtdaļfināla sērijā izdevās uzvarēt septītajā izšķirošajā mačā pretinieku laukumā. Pērn cēsnieki pēc ilga laika palika jau ceturtdaļfinālā, bet šīs sezonas regulāro turnīru noslēdza sestajā vietā, kas ir viens no vājākajiem rādītājiem kluba vēsturē. Tikmēr "Rubene" aizvadījusi stabilu sezonu, lielāko čempionāta daļu atrodoties turnīra tabulas vadošo komandu pulkā, regulāro sezonu noslēdzot iespējami augstākajā vietā, jo pirmās divas vienības tomēr bija krietni tālāk atrāvušās.

Šosezon pirms izslēgšanas cīņām favorītu loma pienākas "Rubenes" komandai, kas ierindojās augstākā vietā par konkurnetiem un bija labāki arī abās savstarpējās cīņās, vispirms savā laukumā sezonas ievadā esot pārākiem ar rezultātu 4:3, bet īsi pirms gadu mijas "Rubene" spēja lauzt cīņas gaitu Cēsīs, atspēlējoties no ātras nonākšanas 0:2 iedzinējos maču uzvarot ar rezultātu 6:4.

"Betsafe/Ulbroka" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 19:0 Ulbrokā
Latvijsa florbolam ierasta situācija būtu, ja regulārās sezonas otrā labākā vienība ceturtdaļfināla sērijā pret septīto spēcīgāko klubu būtu uzskatāma par ļoti izteiktiem favorītiem, taču šoreiz to nevarētu teikt. Pagājušajā sezonā "Betsafe/Ulbroka" pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva par valsts čempioniem, arī šo sezonu aizvadot pārliecinoši un vien sezonas izskaņā atvadījās no cīņas par uzvaru regulārajā sezonā. Tajā pašā laikā "Talsu NSS/Krauzers" pirmssezonā un sezonas laikā savas rindas pastiprināja ar trim Latvijas izlases florbolistiem, kuri atgriezās dzimtenē no spēlēšanas Somijas spēcīgākajā un Zviedrijas otrajā stiprākajā līgā. Neskatoties uz to, komanda spēlēja nestabili un vienīgi pēc pirmspēdējās spēles nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā. Lai to paveiktu, savā laukumā ar 7:5 tika uzveikti tieši Ulbrokas florbolisti. Ja ņem vērā, ka arī abu komandu pirmā cīņa bija ļoti līdzīga, kurā Ulbrokas vienība uzvarēja ar rezultātu 6:4, šo duelēšanos varam gaidīt ar ļoti lielu intrigu.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēkošanās izslēgšanas spēļu stadijā.

"Lielvārde/FatPipe" – "Pārgauja" pulksten 19:00 Lielvārdē
Pērn abas komandas aizvadīja dramatisku sēriju čempionāta pusfinālā, vēlāk "Pārgaujai" sasniedzot pirmās medaļas kluba pastāvēšanas vēsturē. Kopš tā laika Lielvārdes komandai nekas nav būtiski mainījies, komanda aizvadījusi pārliecinošu regulāro sezonu, apsteidzot visus konkurentus un nodrošinot sava laukuma priekšrocības atlikušajā sezonā. Tikmēr "Pārgauja" sezonas lielāko daļu atradās ārpus labāko astotnieka un vien pēdējā spēļu kārtā savā laukumā izdevās apspēlēt savus tiešos konkurentus uz astoto vietu Liepājas "Kurši/Ekovalis", kas deva astoto vietu un līdzdalību izslēgšanas turnīrā. Redzēsim vai pēc laimīgās izglābšanās komandai izdosies mobilizēties svarīgākajām cīņām, lai pacenstos šokēt regulārās sezonas uzvarētājus.

Arī šim duelim abas regulārā turnīra savstarpējās cīņas bijušas ļoti spraigas un līdzīgas. Sezonas ievadā Stalbē "Pārgauja" divas reizes izvirzījās vadībā un spēles vidū rezultāts bija neizšķirts 3:3. Turpinājumā "Lielvārde/FatPipe" ieguva triju vārtu pārsvaru, ko Mārtiņš Zicmanis spēja sadeldēt līdz 4:6. Lielvārdes komanda uzvarēja arī savā laukumā, kaut arī vēl 11 minūtes pirms mača izskaņās atradās iedzinējos ar 3:5. Spēles noslēgumā mājiniekiem atkal padevās triju vārtu izrāviens, bet viesi nepadevās, panākot izlīdzinājumu. Atrisinājumu deva pieredzējušā aizsarga Ervīna Torsterea rezultatīvais metiens nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kas deva "Lielvārde/FatPipe" uzvaru ar 7:6.

SV: "Ķekavas Bulldogs" – "NND Rīga" pulksten 19:00 Ķekavā
Vienīgajā šis dienas dāmu turnīra spēlē sacentīsies turnīra tabulas otrās un trešās vietas īpašnieces, kas teorētiski sola līdzvērtīgu cīņu. Tabulā gan abas komandas šķir desmit punkti, bet Ķekavas vienībai viena spēle ir rezervē, kas teorētiski viņām ļautu paspēkoties par otro vietu sezonas noslēgumā un sava laukuma priekšrocības. Paveikt gan to būs grūti. Jebkurā gadījumā ir ļoti liela varbūtība, ka komandas savā starpā sacentīsies ne vien šodien un 3. martā, kad ieplānota abu komandu pēdējā savstarpējā spēle regulārajā sezonā. Ja nenotiks lieli pārsteigumi, tad abām komandām būs jācīnās arī izslēgšanas turnīra pusfinālā. Līdz šim abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē, kas notika sezonas ievadā, rīdzinieces svinēja pārliecinošu 8:1 uzvaru, bet pirms divām nedēļām "Bulldogs" prata revanšēties, savā laukumā triumfējot ar rezultātu 9:7.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-24 11:25, pirms 6 gadiem
Kāpēc nebūs nevienas translācijas? Ahriņeļi jau vispār? Naudas trūkst?

  +1 [+] [-]

, 2018-02-24 11:49, pirms 6 gadiem
Naudas jau nav klubiem. Pareizāk sakot, klubi nevēlas maksāt nesamērīgas naudas par spēļu translēšanu. SC apetīte ar katru gadu aug un aug.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-24 16:17, pirms 6 gadiem
ZajacLV rakstīja: Naudas jau nav klubiem. Pareizāk sakot, klubi nevēlas maksāt nesamērīgas naudas par spēļu translēšanu. SC apetīte ar katru gadu aug un aug.
Sūdacentrs paliek sūdacentrs ko tur padarīsi