Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"FBK Valmiera" uzņems problēmu mākto "Bausku"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"FBK Valmiera" uzņems problēmu mākto "Bausku"
"FBK Valmiera" jauno sezonu sākuši ar pārliecinošu uzvaru Ķekavā
Foto: Patriks Pauls Briķis

Elvi florbola līgas šodienas vienīgajā spēlē "FBK Valmiera" savā laukumā uzņems "Bausku", kurai šī kļūs par sezonas pirmo cīņu. Pērn baušķenieki pret saviem pirmajiem pretiniekiem piedzīvoja divas smagas sagrāves un šoreiz alks revanša.

Valmieras florbolisti jauno sezonu sākuši negaidīti pārliecinoši, viesos ar 14:7 pieveicot ambiciozo "Ķekavu". Par pārsteidzošu uzskatāms nevis panākums kā tāds, bet gan negaidīti pārliecinošais rezultāts. Turklāt tikai pieci spēlētāji palika bez punktu guvumiem, pārējiem punktus sadalot līdzīgi. Lielisku maču aizvadīja Ričards Eglītis (2+2), kurš arvien vairāk piesaka sevi kā vienu no komandu līderiem. Savukārt Ivars Laktiņš vadošajā līgā atgriezies pēc praktiski divu sezonu izlaišanas kājas savainojuma dēļ. Un atgriezies ar trim punktiem mačā, nopelnot labākā spēlētāja balvu. Savus trīs punktus nopelnīja arī Mārtiņš Broks, kurš tādējādi vēl vairāk pietuvojies Intam Vilkam, lai jau pavisam drīz varētu sevi dēvēt kā Valmieras kluba visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, ņemot vērā Vilka savainojumu.

Tagad kārta spēlei pret "Bausku", pret kuriem pagājušajā sezonā izdevās labot vairākus rekordus – vispirms viesos tika uzvarēts ar 12:3, kas kļuva par atkārtoti pārliecinošāko uzvaru pretinieku laukumos. Savukārt mājās zemgalieši tika saplosīti pat ar 15:2 un tā ir kluba visu laiku pārliecinošākā uzvara. Ko vērts bija jau pirmais periods, kas tika pabeigts pie 8:0…Pavisam komandas virslīgā savā starpā tikušās 19 reizes un Valmieras klubs uzvarējis vien septiņās no tām. Te gan jāpiebilst, ka pērn izcīnītais panākums bija pirmais, kas pārvests no Bauskas. Savā laukumā valmierieši triumfējuši sešās no desmit spēlēm, uzvarot pēdējās trijās spēlēs Vidzemes Olimpiskajā centrā.

Baušķeniekiem "uz papīra" jaunās sezonas sastāvs izskatās pietiekami spēcīgs, taču sportsbauska.lv ziņo par vairākām problēmām. No pleca traumas atkopjas Artis Barkovs, kājas savainojums ir Ģirtam Laugalim, savukārt Toms Niedre sportisko formu atgūst individuākajos treniņos pēc ceļgala operācijas. Muguras savainojumu ārstē bijušais Latvijas izlases aizsargs Andis Levītis, bet Jānis Akmentiņš īsi pirms sezonas sākuma sarāva krusteniskās saistes, kā rezultātā sezonu noslēdzot pirms laika. Turklāt Nikitam Maksurovam jāizlaiž divas spēles diskvalifikācijas dēļ, kas tika nopelnīta vēl pagājušā gada izskaņā. Lai aina nebūtu tik drūma, komandas rindas pastiprinājuši vairāki "Mēmele/Code" florbolisti no Latvijas čempionāta 2.līgas, taču skaidrs, ka sākt sezonu ar uzvaru vienam no Latvijas senākajiem florbola klubiem būs ārkārtīgi grūti.

"Komandā ir daudz jauni spēlētāji un mūsu šīs sezonas galvenais uzdevums ir iespēlēt jaunos censoņus virslīgā," sportsbauska.lv citē komandas treneri Normundu Gruncki. "Liels uzsvars tiks likts uz treniņprocesu, lai spēlētāji iegūst prasmes un aug meistarībā, kuru izmantot laukumā. Šosezon ir jāizveido komanda, kura cīnīsies par punktiem katrā spēlē."