Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vīriešu Virslīgā šodien piecas spēles, sieviešu - viena

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā šodien paredzētas piecas spēles, maču starp komandām "Valmiera" un "Latgranula/Līgatne" interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com Sieviešu Virslīgā viena cīņa - "Ķekavas Bulldogs" uzņems komandu "Irlava/Tukums".

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 16:00 SK "Pārgauja" – "Rubene" (Stalbes sporta zālē)
Stalbes "Pārgauja", kurai spēļu kalendārā bija trīs mēnešus ilga pauze, turnīra tabulā atrodas 4. vietā, bet Kocēnu "Rubene" pēc diviem zaudējumiem "Lielvārdei" noslīdējusi uz 6. vietu. Stalbietis Lauris Ābols ar 38 (31+7) punktiem joprojām ir Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs. Kocēnu komandas rindās diviem florbolistiem ir pa 25 punktiem – Atim Stepānam un Ivaram Jēkabsonam. Vārtsargu līnijā līdz šim nedaudz veiksmīgāk darbojies "Pārgaujas" vārtu vīrs Anrijs Vents, kurš atvairījis 80,72 % pretinieku metienu. "Rubenes" vārtsargam Kasparam Urbānam 77,91 %. Pirmā riņķa spēlē ar 10:7 uzvarēja Kocēnu komanda.

Pulksten 18:00 "Lielvārde" – "Talsi/Triobet" (Lielvārdes novada sporta centrā)
"Lielvārdei" ir vienīgā komanda, kura aizvadījusi jau 13 spēļu. Septiņu uzvaru sērija ļāvusi lielvārdiešiem ar 30 punktiem nostiprināties turnīra tabulas 1. vietā, bet talseniekiem ir tikai 13 punktu un 10. vieta. Lielvārdieši pretinieku vārtus apdraudējuši ar vislielāko precizitāti – realizēti 25,7 % metienu, "Talsi/Triobet" vārtos trāpījuši tikai 16,8 % metienu. "Lielvārdei" arī visvairāk gūto vārtu – 105, bet Talsu komandai – 53. Lielvārdieši piecas reizes pretinieku vārtsargu pārspējuši brīdī, kad paši spēlēja skaitliskajā mazākumā. Rezultatīvākais "Lielvārdes" sastāvā joprojām ir komandas spēlējošais treneris Jānis Jansons, kuram 33 (18+15) punkti. "Talsi/Triobet" rindās Artim Raitumam 26 (14+12) punkti. "Lielvārdes" spēlētājs Jānis Virsnītis atkal izvirzījies visvairāk sodīto spēlētāju saraksta galvgalī – 24 minūtes. Vārtsargu konkurencē lielvārdietis Igors Ivanovs (85,78 % atvairītu metienu) tikai pavisam nedaudz ir priekšā talseniekam Mārim Ronim (85,17 %), pa kura vārtiem izdarīts visvairāk metienu - 344. Pirmā apļa spēlē "Lielvārde" pārspēja Talsu komandu ar 7:3.

Pulksten 18:00 FK "Bauska" – "Lekrings" (sporta namā "Mēmele", Bauskā)
Arī šīm abām komandām spēles nav notikušas gandrīz trīs nedēļas. Cēsu "Lekrings" ar 23 punktiem ieņem 3. vietu, bet baušķeniekiem ir tikai 12 punktu un 11. vieta. Rezultatīvākais cēsnieku rindās ir komandas kapteinis Mārtiņš Rajeckis, kuram 26 (14+12) punkti. "Bauskas" sastāvā naskākais punktu guvējs ir Ģirts Laugalis – 27 (8+19). "Bauskas" vārtsargs Elvis Holsts sargājis savas komandas vārtus visās 10 aizvadītajās spēlēs. Viņam arī visvairāk ielaisto vārtu – 76, bet atvairīto metienu procents – 76,97. "Lekringa" vārtos labāk veicies Guntaram Irbem, kurš atvairījis 84,72 % pretinieku raidījumu.

Pulksten 19:00 FK "Jūrmala" – "Kurši" (sporta centrā "Pīlādzītis", Spuņciemā)
Virslīgas debitante "Jūrmala" ar vienu uzvaru pirmā apļa spēlēs ieņem stabilu pēdējo vietu. Liepājas "Kuršiem" 10 spēlēs izdevies savākt 17 punktus, kas dod 8. vietu. Jūrmalniekiem, kā jau turnīra pastarīšiem, daudz antirekordu: vismazāk metienu (274), viszemākais precizitātes koeficients (9,5 %), vismazāk gūto vārtu (26), visvairāk ielaisto vārtu (133), vismazāk skaitliskajā vairākumā gūto vārtu (5), visvairāk skaitliskajā mazākumā ielaisto vārtu (22), visvairāk skaitliskajā vairākumā ielaisto vārtu (4), kā arī visliktākā vārtu attiecība (-107). Rezultatīvākais FK "Jūrmala" spēlētājs ir Juris Keisters, kuram 10 (7+3) punktu, bet "Kuršu" rindās Gintam Siliņam 26 (15+11) punkti. Vārtsargu rangā augstāk atrodas liepājnieks Mārtiņš Saulītis, kurš atvairījis 81,9 % pretinieku metienu. Labākais no Jūrmalas komandas vārtu vīriem Edgars Ošiņš spējis atsist tieši 75 % pretinieku metienu. Pirmā apļa spēlē, kas notika pirms nedēļas, liepājnieki sagrāva "Jūrmalu" ar 18:1.

Pulksten 19:30 "Valmiera" – "Latgranula/Līgatne" (Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā)
"Valmiera" 12 spēlēs izcīnījusi astoņus punktus un ieņem 12. vietu, bet līgatniešiem 11 spēlēs 14 punktu un 9. vieta. Rezultatīvākais valmieriešu rindās ir Gatis Liepiņš – 21 (14+7) punkti, bet "Latgranula/Līgatne" labā visvairāk punktu guvis Pēteris Freimanis – 35 (20+15). Vārtsargu salīdzinājums labvēlīgāks līgatnietim Renāram Arājam, kurš atvairījis 83,73 % pretinieku metienu, bet valmierietis Jānis Sīka – 81,06 %. Pirmā riņķa spēlē, kas notika pagājušajā nedēļā, ar 12:7 uzvarēja līgatnieši.
Šīs spēles video translāciju būs iespējams noskatīties ne vien tiešraidē, bet arī ierakstā Lattelecom interaktīvās televīzijas 411. kanālā. Sportacentrs.com TV spēles atkārtojumu pārraidīs pirmdien, 21. novembrī, pulksten 17:00.

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 13:00 "Ķekavas Bulldogs" – "Irlava/Tukums" (Ķekavas sporta namā)
Ķekavā šodien spēkosies abas sieviešu Virslīgas pastarītes. Turnīra atklāšanas spēlē, kas notika Irlavā, ar 4:1 uzvarēja mājinieces. Tas arī ir Irlavas komandas vienīgais panākums līdzšinējās četrās spēlēs, "Ķekavas Bulldogs" piedzīvojusi četrus zaudējumus. Ķekaviešu rezultatīvākā spēlētāja ar 4 (3+1) punktiem ir Līga Vancāne, bet "Irlava/Tukums" labā visvairāk punktu guvusi Elīna Zālmane – trīs vārtus. Irlavas komandas vārtsardze Līga Lūre atvairījusi 84,75 % pretinieču metienu, bet ķekaviete Linda Bajāre – 66,06 %.

Izmantotie resursi:
floorball.lv