Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Lielvārde" pasvīst pret talseniekiem, "Lekringam" sakāve Bauskā, "Valmiera" pieveic līgatniešus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" pasvīst pret talseniekiem, "Lekringam" sakāve Bauskā, "Valmiera" pieveic līgatniešus
Lauris Ābols (SK Pārgauja)
Foto: Mārtiņš Šults, floorball.lv

Noslēgušās trīs no piecām šodien paredzētajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm. Stalbes "Pārgaujas" savā laukumā ar 9:6 pārspēja Kocēnu "Rubeni", "Lielvārde" ar 5:2 - "Talsi/Triobet", Cēsu "Lekrings" viesos ar 3:7 piedzīvoja sakāvi pret FK "Bauska", Liepājas "Kurši" pretinieku laukumā ar 9:4 uzvarēja "Jūrmalu", bet "Valmiera"savā laukumā papildlaikā ar 10:9 pārspēja "Latgranula/Līgatne".

Lai arī Stalbē visas spēles gaitā pretinieku vārtus biežāk apdraudēja viesi, bet "Pārgauju" īsais spēlētāju soliņš, kā arī galvenais mājinieku iztrūkums – Rolands Jānelsiņš, tieši stalbieši bija tie, kuri mača sākumā izvirzījās vadībā ar 3:0. "Rubene" uzsāka iedzīšanu, līdz pirmajam pārtraukumam panākot neizšķirtu rezultātu – 3:3. Nākamajā trešdaļā notikumi atkārtojās – triju vārtu handikapu sev ieguva laukuma saimnieki (6:3), uz ko viesi paspēja atbildēt tikai ar vienu precīzu raidījumu (4:6). Pēdējā perioda pašā sākumā "Pārgauja" panāca jau 8:4, kocēnieši divus vārtus atguva (6:8), tomēr punktu spēlei pielika Stalbes florbolisti Laura Ābola personā – 9:6. Ābolam šajā spēlē 7 (3+4) rezultativitātes punkti, izcila spēle arī Andrim Erenbotam – 4 (2+2) punkti, bet "hat-trick" – Ivo Balodim. Toties labākā spēlētāja gods – vārtsargam Anrijam Ventam. Viesu komandas rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Atis Stepāns, kuram 5 (3+2) rezultativitātes punkti.

SK "Pārgauja" treneris Ilvars Balodis pēc spēles pastāstīja, ka pretinieki šoreiz īpaši seguši Lauri Ābolu, kurš, savukārt, nav skopojies ar piespēlēm partneriem. Divus svarīgus golus iemeta arī vecmeistars (Andris Erenbots). "Rubene" netrāpīja tukšos vārtos – ja tajā situācijā būtu gols, mača gaita varēja arī mainīties. Stalbes komandā ļoti labi nospēlēja vārtsargs Anrijs Vents, kurš izvilka dažas burtiski neņemamas bumbiņas. Protams, stalbiešiem nekur neesot pazudis vecais niķis pēc izvirzīšanās vadībā atslābt, tomēr kopumā spēles disciplīna komandā esot uzlabojusies.

Lielvārdes novada sporta centrā jau kuro reizi bija sapulcējušies ap 200 līdzjutēju, šoreiz – lai redzētu, kā viņu komanda pagarina savu uzvaru sēriju līdz astoņām. Astotā uzvara tika izcīnīta, bet nemaz ne tik viegli – jau 8. sekundē Artis Raitums pamanījās sarūgtināt mājinieku vārtsargu – 0:1. Tikai pirmā perioda pēdējās minūtēs "Lielvārdei" izdevās vispirms izlīdzināt rezultātu (1:1), bet pēc tam arī izvirzīties vadībā – 2:1. Arī otrajā trešdaļā daudz aktīvāk uzbruka laukuma saimnieki, bet vārti tika gūti tikai vienreiz – to atkal izdarīja "Talsi/Triobet", panākot neizšķirtu (2:2). Viss izšķīrās pēdējā trešdaļā, kad lielvārdieši ar milzīgu cīņassparu un centību uzbrukumā spēja vēl trīs reizes pārspēt kopumā ļoti labi spēlējošo viesu komandas vārtsargu Māri Roni, un uzvarēt ar 5:2. Mājinieku komandā par labāko spēlētāju tika atzīts Jānis Jansons, bet rezultatīvākais bija Sandris Virsnītis, kurš guva vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. "Talsi/Triobet" sastāvā labākā spēlētāja gods tika Emīlam Hartmanim.

"Lielvārdes" rezultatīvākais spēlētājs Sandris Virsnītis pēc spēles atzina, ka viņa komanda pirmajā periodā spēlēja kā nepamodusies. Tikai vēlāk, kad parādījušās īstas emocijas, tika gūti tik svarīgie vārti. Par saviem četriem rezultativitātes punktiem viņš izteicās pieticīgi, uzsvērdams, ka tie tika gūti ar centību. Virsnītis arī uzteica abu komandu vārtsargus, kuri šodien aizvadījuši ļoti labu spēli.

FK "Bauska" joprojām ir visīsākais spēlētāju soliņš visā Virslīgā. Acīmredzot, lai laukumā varētu sūtīt divas pilnas maiņas, florbola nūju rokās nācās ņemt komandas trenerim Ingum Panteļejevam. Jāsaka, ka veiksmīgi, jo viņš gan guva vārtus, gan rezultatīvi piespēlēja. Nevainojami baušķenieki aizvadīja pirmos divus periodus, kuru laikā guva piecus bezatbildes vārtus – 5:0. Pēdējā trešdaļā "Lekrings" mēģināja izglābties no zaudējuma, kā tas cēsniekiem jau agrāk ir izdevies, bet ne šoreiz – paši gan trīs vārtus iemeta, bet vēl divus dabūja pretī – 3:7. Baušķenieku rindās lielisku spēli aizvadīja Pēteris Zeltiņš, kuram 5 (3+2) rezultativitātes punkti, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Elvis Holsts, kurš atvairīja 36 no 39 pretinieku metieniem. "Lekringa" sastāvā labākā gods Tomam Šmitam.

FK "Bauska" treneris Ingus Panteļejevs pēc spēles pajokoja, ka, kā izrādās, laukumā viņš darbojas produktīvāk. Ja nopietni, tad maču pret "Lekringu" baušķenieki spēlējuši no aizsardzības un ļoti disciplinēti, bet, kad pretinieki sāka presingot, izmantoja savas vārtu gūšanas iespējas pretuzbrukumos. Pārliecinoši darbojies Bauskas komandas vārtsargs Elvis Holsts. Ja viņš tā spēlēs ari nākamajās spēlēs, uzvaras nekur nepazudīs. Bauskas komandai tagad esot uzstādījums, ka spēlēs piedalās tikai tie, kuri apmeklē visus treniņus. Kā izskatās, tas dod rezultātu. Ļoti svarīga spēle baušķeniekiem būs rīt pret "Kuršiem". Tā parādīs, vai šodienas panākums nebija tikai nejaušība, kā arī – vai "Bauska" līdz šim atradusies zemāk par vietu, kuru ir pelnījusi.

Spēlē, kas notika Spuņciema sporta centrā "Pīlādzītis", liepājnieki pamatus savai uzvarai ielika jau pirmajā periodā – 4:0. Pēc otrās trešdaļas "Kurši" bija vadībā ar 6:1, bet pēdējā perioda vidū – 9:1. Tad gan viesi acīmredzami atslābinājās, jo pie vēl trim vārtu guvumiem tika laukuma saimnieki, padarot rezultātu daudzmaz pieklājīgāku – 4:9. Uzvarētāju labā pa četriem rezultativitātes punktiem guva Gints Siliņš un Normunds Jansons, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Mārtiņš Saulītis. "Jūrmalas" rindās labākā gods tika Mārtiņam Kokaram, bet rezultatīvākais ar diviem punktiem bija Mārtiņš Lapsiņš.

"Kuršu" aizsargs Gints Siliņš pēc spēles atzina, ka tā jūrmalnieku komanda, kura šoreiz spēlēja pret liepājniekiem, bija pavisam citāda un daudz labāka, nekā tā, kuru nesen "Kurši" savā laukumā sagrāva ar 18:1. Tiesa, bez vainas nav arī paši liepājnieki, kas spēles vidū palaidās un ļāva pretiniekiem izlīdzināt spēles gaitu. Siliņš pat uzskata, ka jūrmalniekiem bija visas iespējas lauzt spēli, sagādājot viesiem nopietnas problēmas, tomēr galvenais uzdevums iegūt trīs punktus ir izpildīts, tāpēc emocijas ir pozitīvas.

Pats par sevi saprotams, ka valmierieši ir gandarīti par diviem izcīnītajiem punktiem, bet, ja atceras, ka spēles vidū viņi atradās vadībā ar 5:0... Diemžēl situācija mainījās kā daždien florbolā - "Latgranula/Līgatne" septiņu (!) minūšu laikā ne vien atspēlējās, bet pat izvirzījās vadībā ar 6:5. Pēdējās trešdaļas sākumā viesi guva vēl divus vārtus (8:5) un jau šķita, ka "Valmieras" vilciens ir aizgājis... Tomēr nekā! Divi Gata Liepiņa un divi Edmunda Eglīša precīzi raidījumi uzvarētāju noskaidrošanu atlika uz papildlaiku – 9:9. Jau pagarinājuma 1. minūtē Liepiņa piespēle atrada Mārtiņu Kājiņu, kurš bija precīzs – 10:9. Jāpiebilst, ka gan Liepiņam, gan Kājiņam ši spēle padevās ļoti rezultatīva – abiem pa septiņiem punktiem, Kājiņjam arī labākā spēlētāja gods. Līgatnes komandā par labāko tika atzīts Pēteris Freimanis, kurš bija arī rezultatīvākais – četri punkti. Ar "hat-trick" izcēlās Ronalds Arājs.

"Valmieras" treneris Māris Rozenbahs pastāstīja, ka spēli aktīvāk uzsāka viņa audzēkņi, tāpēc bija tikai loģiski, ka valmierieši izvirzījās vadībā. Tomēr mača vidū zuda uzman;iba, kam sekoja noraidījumi un vārtus sāka gūt pretinieki. Labi, ka mājinieki pēdējā periodā atrada spēkus, lai panāktu neizšķirtu rezultātu, bet papildlaikā – tur jau visu nosaka veiksmes faktors. Katrā ziņā ļoti interesanti bija skatītājiem, jo notikumi laukumā atgādināja īstu trilleri.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 19. novembris

SK "Pārgauja" – "Rubene" 9:6 (3:3, 3:1, 3:2)

Metienu attiecība:
29:40 (13:15, 10:16, 6:9)
Rezultatīvākie:
SK "Pārgauja" – Lauris Ābols 7 (3+4), Andris Erenbots 4 (2+2), Ivo Balodis 3 (3+0), Gvido Lauga 1 (1+0).
"Rubene" – Atis Stepāns 5 (3+2), Jānis Bagāts 3 (1+2), Mārtiņš Zelčs 2 (1+1), Jānis Grundšteins 1 (1+0).

"Lielvārde" – "Talsi/Triobet" 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)

Metienu attiecība:
32:24 (13:8, 8:4, 11:12)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Sandris Virsnītis 4 (1+3), Jānis Jansons 2 (1+1), Aivis Kusiņš 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (1+0), Artis Savins 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (0+1).
"Talsi/Triobet" – Andris Blumbahs 1 (1+0), Artis Raitums 1 (1+0), Jānis Škutāns 1 (0+1).

FK "Bauska" – "Lekrings" 7:3 (2:0, 3:0, 2:3)

Metienu attiecība:
32:39 (9:11, 12:9, 11:19)
Rezultatīvākie:
FK "Bauska" – Pēteris Zeltiņš 5 (3+2), Toms Niedre 3 (1+2), Ingus Panteļejevs 2 (1+1), Jānis Akmentiņš 2 (1+1), Andis Levītis 1 (1+0).
"Lekrings" – Jānis Rajeckis 2 (1+1), Aleksandrs Abramovs 1 (1+0), Andris Rajeckis 1 (1+0), Toms Rīsmanis 1 (0+1), Mārtiņš Rajeckis 1 (0+1).

FK "Jūrmala" – "Kurši" 4:9 (0:4, 1:2, 3:3)

Metienu attiecība:
29:31 (7:12, 11:10, 11:9)
Rezultatīvākie:
FK "Jūrmala" – Mārtiņš Lapsiņš 2 (1+1), Jānis Buls 1 (1+0), Jānis Naumovs 1 (1+0), Andris Regža 1 (1+0), Alberts Jēkabsons 1 (0+1), Armands Puķītis 1 (0+1).
"Kurši" – Normunds Jansons 4 (3+1), Gints Siliņš 4 (2+2), Kaspars Šupiņš 2 (2+0), Kaspars Klamers 2 (1+1), Miķelis Krūms 2 (0+2), Kārlis Laucis 1 (1+0), Raitis Bušs 1 (0+1), Mārtiņš Gross 1 (0+1), Mārtiņš Jurgevičs 1 (0+1).

"Valmiera" – "Latgranula/Līgatne" 10:9 (3:0, 2:6, 4:3, 1:0)

Metienu attiecība:
31:37 (9:13, 11:13, 10:11, 1:0)
Rezultatīvākie:
"Valmiera" – Gatis Liepiņš 7 (5+2), Mārtiņš Kājiņš 7 (2+5), Edmunds Eglītis 2 (2+0), Ričards Broks 1 (1+0), Mārcis Mednis 1 (1+0).
"Latgranula/Līgatne" – Pēteris Freimanis 4 (3+1), Ronalds Arājs 3 (3+0), Toms Bitmanis 3 (0+3), Jānis Levanovičs 2 (2+0), Dāvis Mintiks 2 (0+2), Matīss Kligins 1 (1+0), Gvido Bišers 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +6 [+] [-]

, 2011-11-19 18:50, pirms 12 gadiem
Jēpis zvērs :0
Andža vispār sapīpejies kautko bija spēlēja takā būtu 20 gadus jauns!!
Apsveicu veči!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-11-19 19:05, pirms 12 gadiem
dzirdēju, ka Balodis slims esot bijis un spēlējis!? tādā gadījumā cepuri nost nospēlēja!
Un Lauris ir ZVĒRS!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-11-19 19:24, pirms 12 gadiem
pārgaujai tikai 11 spēlētāji rīdzinieks malači

  +4 [+] [-]

, 2011-11-19 21:40, pirms 12 gadiem
Valmiera uzvarēja Līgatni!!!

  +6 [+] [-]

, 2011-11-19 21:44, pirms 12 gadiem
Sullivan rakstīja: Valmiera uzvarēja Līgatni!!!
zato kāda spēle!

  +3 [+] [-]

, 2011-11-19 21:47, pirms 12 gadiem
scmn rakstīja: zato kāda spēle!
Nevar nepiekrist.. Spēlei skatāmības ziņā 10/10..

  -1 [+] [-]

, 2011-11-19 22:00, pirms 12 gadiem
skatāmības ziņā laba, bet kvalitātes ziņā 2/10

  +4 [+] [-]

, 2011-11-19 22:06, pirms 12 gadiem
Forma rakstīja: skatāmības ziņā laba, bet kvalitātes ziņā 2/10
Kas tur tik ļoti nekvalitatīvs bija?

     [+] [-]

, 2011-11-19 22:11, pirms 12 gadiem
Sullivan rakstīja: Kas tur tik ļoti nekvalitatīvs bija?
Aizsardzība 0....abām komandām, goli vairāk no nejaušībām, nevis kombinācijām. piemērs pēdējais gols...divi līgatnieši aizmahājās garām bumbiņai...

  +5 [+] [-]

, 2011-11-19 22:11, pirms 12 gadiem
Malachi Bauska

  +4 [+] [-]

, 2011-11-19 22:21, pirms 12 gadiem
Forma rakstīja: Aizsardzība 0....abām komandām, goli vairāk no nejaušībām, nevis kombinācijām. piemērs pēdējais gols...divi līgatnieši aizmahājās garām bumbiņai...
Ja būtu aizsardzība bijusi 0, tad goli būtu daudz vairāk..
Gols, kas tiek iemests no piespēles, diez vai skaitās kā nejaušība. Tādi nejauši goli nemaz tik daudz nebija kā tu te tagad raksti.
Pēdējais gols bija tāpēc, ka aizsargs nepaņēma to spēlētāju, kas pie labā vārtu staba, pastaigājās kā pa parku. Viņiem abiem tur nemaz nebija jāmahājās.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-19 23:02, pirms 12 gadiem
Interesanti gan šodien tie rezultāti. Nepārsteidz tikai Jūrmala...

  +2 [+] [-]

, 2011-11-19 23:22, pirms 12 gadiem
Interesanti rezultāti šodien! Skatīsimies ko Mums nesīs rītdiena

     [+] [-]

, 2011-11-20 11:04, pirms 12 gadiem
Nez vai Sīkais Morics šodien atļausies kautko tādu kā vakar!!!

     [+] [-]

, 2011-11-20 13:07, pirms 12 gadiem
johansons88 rakstīja: Nez vai Sīkais Morics šodien atļausies kautko tādu kā vakar!!!
Ko viņš izdarīja?

     [+] [-]

, 2011-11-20 13:45, pirms 12 gadiem
"Diemžēl situācija mainījās kā daždien florbolā"
Ritvar, kāpēc DIEMŽĒL?

     [+] [-]

, 2011-11-20 15:47, pirms 12 gadiem
mastjers rakstīja: "Diemžēl situācija mainījās kā daždien florbolā"
Ritvar, kāpēc DIEMŽĒL?
Tāpēc ka nav liela māksla just līdzi stiprākajiem...

     [+] [-]

, 2011-11-20 21:45, pirms 12 gadiem
Ritvars Raits rakstīja: Tāpēc ka nav liela māksla just līdzi stiprākajiem...
Kas tev liek domāt, ka Latgranula ir stiprāka par Valmieru?

     [+] [-]

, 2011-11-21 16:08, pirms 12 gadiem
Sullivan rakstīja: Kas tev liek domāt, ka Latgranula ir stiprāka par Valmieru?
paskaties tabulā

     [+] [-]

, 2011-11-23 22:45, pirms 12 gadiem
tas bija domāts tā, ka ja spēlē divas Latvijas komandas, Tev kā raksta autoram vajadzēja būt neitrālam!!
Un spēle ar to tikai kļuva interesantāka priekš skatītaja!