Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Triobet/Ulbroka" un "Lielvārde/FatPipe" uzvar, rīt savstarpējs duelis

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Triobet/Ulbroka" un "Lielvārde/FatPipe" uzvar, rīt savstarpējs duelis
"Triobet/Ulbroka"
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Šodien ELVI florbola līgā vīriešiem notika četras spēles. Līdere "Triobet/Ulbroka" viesos ar 13:7 sakāva Rīgas "Rockets", bet vicelīdere "Lielvārde/FatPipe" savā laukumā ar 7:2 sagrāva Liepājas komandu FK "Kurši". Rīt Lielvārdē šīs abas komandas tiksies savās starpā. Vēl Cēsu "Lekrings" viesos ar 7:3 uzvarēja "Talsus/Irlavu", bet "Ķekava" ar 7:6 pārspēja "Bausku".

Līdere "Triobet/Ulbroka" viesos sakauj "Rockets"

"Triobet/Ulbroka" turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, bet, lai to nosargātu, ulbrokieši ar punktiem mētāties nedrīkst. Šīsdienas mačā pret Rīgas "Rockets", kas notika Spuņciemā, jau pirmā perioda laikā Ulbrokas komanda izvirzījās vadībā ar 6:0, pa vārtu guvumam sev protokolā ierakstīja Ivo Preiss, Kristers Eglītis, Edžus Ceriņš un Kārlis Jānis Petrovskis, bet Kaspars Šķēls atzīmējās pat divas reizes. Otrās trešdaļas sākumā vērā ņemama ofensīva padevās mājiniekiem - divus golus iemeta Henrijs uzraugs, bet vienu Mārtiņš Brigmanis, ievērojami samazinot rezultāta starpību (3:6). Tomēr lauzt spēles gaitu rīdziniekiem nebija pa spēkam - pēc otrā perioda viesi atradās vadībā ar 9:3, bet visā mačā "Triobet/Ulbroka" svinēja uzvaru ar 13:7.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Kristers Eglītis, kura kontā 3 (2+1) punkti. Pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja arī Edžus Ceriņš, Kaspars Šķēls, Niks Ķuzulis un Rihards Mallons, bet pa 2 (1+1) - Kārlis Bulāns un Kārlis Jānis Petrovskis. Par labāko starp rīdziniekiem atzina Artūru Jansonu, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. Viņa komandā pa 3 (2+1) punktiem Henrija Uzrauga un Mārtiņa Brigmaņa kontā. "Triobet/Ulbrokai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 49 punkti.

"Lielvārde/FatPipe" sakauj "Kuršus" un dzenas pakaļ līderiem

Čempione "Lielvārde/FatPipe" pagājušajā mēnesī zaudēja trijās spēlēs pēc kārtas, tādēļ savu it kā loti drošo turnīra tabula līderes pozīciju bija spiesta atdot "Triobet/Ulbrokai". Lielvārdieši gan vēl nav zaudējuši cerības uz pirmo vietu regulārajā turnīrā, tikai, lai to gūtu, viņiem jāuzvar visās trijās atlikušajās spēlēs. Kā pirmā viņiem bija cīņa savā laukumā ar neprognozējamo Liepājas komandu "Kurši". Šoreiz gan liepājniekiem nekādu pārsteigumu sarūpēt neizdevās. Spēles rezultātu 4. minūtē atklāja lielvārdietis Matīss Pēteris Polis - 1:0. Lai arī 8. minūtē liepājnieks Kārlis Pupils atbildēja ar to pašu (1:1), pēc pirmā perioda laukuma saimniekiem bija vērā ņemams pārsvars - 4:1. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti - viesi samazināja rezultāta starpību (2:4), toties pēdējā periodā "Kurši" palika tukšā, kamēr "Lielvārde/FatPipe" viņu vārtos sabēra vēl trīs bumbiņas un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 7:2.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 16 no 18 pretinieku metieniem. Viņa komandas biedrs Toms Akmeņlauks izcēlās ar "hat-trick", bet 2 (1+1) punktus guva aizsargs Toms Mežotnis. Par labāko starp liepājniekiem atzina pirmo vārtu autoru Kārli Pupilu. "Lielvārdei/FatPipe" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 47 punkti (par diviem mazāk nekā "Triobet/Ulbrokai"). To, kura komanda uzvarēs regulārajā turnīrā, droši vien izšķirs rīt Lielvārdes novada sporta centrā paredzētais mačs, kurā tiksies abas šī titula pretendentes - "Lielvārde/FatPipe" un "Triobet/Ulbroka".

"Lielvārde/FatPipe" - FK "Kurši" 7:2 (4:1, 0:1, 3:0)
Metienu attiecība:
35:18 (14:5, 11:7, 10:6)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/FatPipe" – Toms Akmeņlauks 3 (3+0), Toms Mežotnis 2 (1+1), Atis Blinds 2 (0+2), Matīss Pēteris Polis 1 (1+0), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (1+0), Kārlis Vitkovskis 1 (0+1), Kaspars Mudelis 1 (0+1), Sandis Mihailovskis 1 (0+1).
FK "Kurši" – Rolands Kovaļevskis 1 (1+0), Kārlis Pupils 1 (1+0), Ingars Jansons 1 (0+1), Kristofers Capļins 1 (0+1).

"Lekrings" pieveic "Talsus/Irlavu" un pakāpjas uz 3. vietu

Cēsu "Lekrings" vairs pat teorētiski nevar izcīnīt nevienu no turnīra tabulas pirmajām divām vietām, toties trešā vieta ir pat ļoti reāla, tiesa, uz to ir vēl divas pretendentes - FBK "Valmiera" un Kocēnu "Rubene", tāpēc dalīt punktus citiem cēsnieki nevar atļauties. Šovakar Irlavā, kur Cēsu komanda spēkojās ar "Talsiem/Irlavu", pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti - 5. minūtē rezultātu atklāja cēsnieks Pauls Erenbots (1:0). 25.minūtē mājinieks Armands Budreika ar precīzu metienu atjaunoja neizšķirtu rezultātu (1:1), bet mača turpinājumā laukumā izteikti dominēja Cēsu komanda. Pēc otrās trešdaļas "Lekrings" atradās vadībā ar 4:1, bet visā mačā svinēja uzvaru ar 7:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Artis Savins, kura kontā viens vārtu guvums. Rezultatīvākais viņa komandā ar diviem goliem bija Pēteris Trekše. Par labāko starp mājiniekiem atzina pirmo vārtu autoru Armandu Budreiku, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Pēteris Freimanis. Cēsu "Lekringam" pēc šī panākuma turnīra tabulā ir 40 punktu un kāpiens uz trešo vietu.

"Bauska" zaudē "Ķekavai" un netiks izslēgšanas spēlēs

Pirms šīsdienas spēlēm vēl visas 12 ELVI florbola līgas vīriešiem komandas pretendēja uz iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā. Vissliktākajā situācijā bija FK "Bauska", kurai jau pirmais zaudējums tādu iespēju liegtu, jo baušķenieki ar 13 punktiem ieņēma turnīra tabulas pēdējo vietu. Tieši pie viņiem šovakar viesojās "Ķekava", kas ar 17 punktiem atradās divas pozīcijas augstāk. Spēles rezultātu jau 2. minūtē atklāja bijušais baušķenieks Aivis Barkovskis, kurš izvirzīja vadībā "Ķekavu" - 1:0. Līdz pirmajam pārtraukuma laukuma saimnieki ne vien panāca izlīdzinājumu (Toms Niedre, 1:1), bet arī izvirzījās vadībā ar 2:1 (Edgars Lujāns). Otrajā trešdaļā vispirms trīs vārtus pēc kārtas guva viesi (4:2), bet pēc tam tieši ar to pašu atbildēja FK "Bauska" - 5:4. Pirms pēdējā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts - 5:5. Trešajā spēlēs nogrieznī līdz 57.minūtei viesi izvirzījās vadībā ar 7:5. Tikai trīs sekundes pirms pamatlaika beigām baušķenieki vienus vārtus atguva, bet atņemt uzvaru pretiniekiem viņiem nebija pa spēkam - "Ķekava" uzvarēja ar 7:6.

Labākā spēlētāja balvu "Ķekavas" rindās nopelnīja vārtsargs Edgars Jemeļjanovs, kurš atvairīja 28 no 34 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais ar trim vārtu guvumiem bija Klāvs Jansons, divus golus iemeta Aivis Barkovskis, bet 2 (1+1) punktus savāca Kristaps Laugalis. Par labāko starp baušķeniekiem atzina Jāni Akmentiņu, kura kontā viena rezultatīva piespēle. 2 (1+1) punktus guva Ģirts Laugalis, bet rezultatīvākais ar 4 (3+1) punktiem bija Toms Niedre. "Ķekavai" pēc šīs uzvara turnīra tabulā ir 20 punktu un 10. vieta, bet 8. vietas īpašniecei FK "Kurši" - tikai par vienu punktu vairāk. FK "Bauska" izslēgšanas spēlēm kvalificēties vairs nevar pat teorētiski.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...