Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Bauskai" pēdējā cerība, dāmām ļoti svarīga cīņa

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Bauskai" pēdējā cerība, dāmām ļoti svarīga cīņa
"Rīgas Lauvām" vairs nav atkāpšanās iespēju
Foto: Floorball.lv

Elvi sieviešu florbola līgā šodien paredzēta viena spēle, taču tā būs ļoti svarīga, jo tiks dalīta ceturtā vieta čempionāta pusfinālā. Vīriešiem arī paredzētas vairākas ļoti svarīgas spēles, turklāt vienu no mačiem apkalpos tiesnešu duets no Somijas.

"Rockets" – "Triobet/Ulbroka"
Pulksten 12:00 Spuņciemā
Rīgas komanda turpinās savu mājas spēļu sēriju, jo jau pēdējās trīs cīņas klubs spēlējis savā laukumā, kas gan ir visnotaļ nosacīti, jo "raķetes" šosezon savas mājas spēles aizvadījuši trijās dažādās arēnās. Ar pēc spēles ar čempionāta līderiem divas atlikušās spēles viņi aizvadīs savā laukumā. Pēdējās piecās spēlēs "Rockets" komandas sniegums ir nestabils, jo pēc zaudējuma seko uzvara un tad atkal neveiksme. Ja tā tiks turpināts, tad šodien vajadzētu uzvarēt, jo pēdējā spēlē savā laukumā ar 5:10 tika zaudēts Liepājas "Kuršiem". Ātri izvirzījušies vadībā ar divu vārtu pārsvaru, turpinājums nebija tik sekmīgs. Jau otro reizi par komanda labāko spēlētāju tika atzīts Gints Timoško, kurš vien sezonas izskaņā pievienojies komandai. Divus vārtus guva Henrijs Uzraugs. Turnīra tabulā "Rockets" ar 25 punktiem 19 spēlēs atrodas septītajā vietā, piecus punktus atpaliekot no "Pārgaujas", bet četrus esot priekšā "Kuršiem", kuriem gan viena spēle rezervē. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 27 (22+5) punktiem ir Edžus Bunka, kuram seko Jānis Jansons (7+16) un Uzraugs (13+9).

Ulbrokas komanda ar 46 punktiem trīs kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma atrodas pirmajā vietā, par diviem punktiem apsteidzot "Lielvārde/FatPipe", ar kuriem rīt aizvadīs savstarpējo spēli viesos, lai nākamajā nedēļā liktu punktu turnīram ar mājas maču pret Talsu un Irlavas apvienoto komandu. Ulbrokieši pēdējā spēlē ļoti vāji iesāka maču pret Stalbes "Pārgauja", nonākot iedzinējos ar vairāku vārtu deficītu. Lai kā arī censtos mača izskaņā glābties, tas neizdevās un tika pārtraukta kluba visu laiku garākā uzvarēto spēļu sērija. Spīdoši pret "Pārgauju" nospēlēja Kaspars Šķēls, kurš piedalījās visos sešos komandas vārtu guvumos, pats izdarot četrus rezultatīvus metienus, kā arī divas reizes asistējot partnerim. Viņš gan savainojuma dēļ izlaidis vairāk kā pusi sezonas, līdz ar to nav pat tuvumā šīs sezonas rezultatīvākajiem florbolistiem. Rezultatīvākais ar 42 (25+17) punktiem ir Kristers Eglītis, kuram seko Juris Gribusts (14+18) un Artūrs Jurševskis (12+13).

Abu komandu pirmā savstarpējā spēle izvērtās dramatiska, jo mača vidū "raķetes" atradās vadībā ar pārliecinošu 6:2. Līdz otrā perioda beigām mājinieki atspēlēja trīs vārtus, bet trešajā periodā izlīdzināja rezultātu, lai pēdējās piecās minūtēs ar diviem precīziem metieniem nodrošinātu 9:7 panākumu. Uzvarētājiem toreiz par labāko atzina vārtsargu Andi Blindu, kurš vārtos stājās spēles vidū, atvairot 19 no 20 metieniem. Savukārt "raķetēm" labākais ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli bija Mārtiņš Brigmanis.

FK "Bauska" – "Ķekava"
Pulksten 18:00 Bauskā
Bauskas florbolisti pēdējās divas sezonas palikuši ārpus izslēgšanas spēļu turnīra un būs liels pārsteigums, ja šosezon viņi tajā atgriezīsies, jo no labāko astotnieka viņus šķir astoņi punkti brīdī, kad līdz sezonas beigām palikušas trīs spēles. Lai saglabātu kaut niecīgas izredzes iekļūt play-off, šodien obligāti nepieciešams uzvarēt "Ķekavas" komandu, kurai joprojām saglabājas teorētiskas izredzes pirmo reizi kluba vēsturē ielauzties astotniekā. "Ķekava" no astotnieka atpaliek par astoņiem punktiem, taču viņiem priekšā vēl četras spēles.

"Bauska" zaudējusi pēdējās piecas spēles, turklāt pēdējos divos mačos izdevies gūt tikai divus vārtus, bet vairāk kā piecus vārtus komanda nav guvusi kopš 25. novembra, kad viesos ar 6:10 zaudēja "Ķekavai"... Pēdējā spēlē savā laukumā ar 2:8 tika zaudēts "Pārgaujai", par labāko spēlētāju atzīstot Tomasu Valtu Jirgensonu. Rezultatīvākais spēlētājs ar 33 (20+13) punktiem ir Toms Niedre, kuram seko Pēteris Zeltiņš ar 23 (11+12) punktiem. Zeltiņš gan jau vairākas spēles nav ticis pie punktiem, tādējādi viņam pamazām seko Jānis Akmentiņš, kuram 18 (13+5) punkti.

Neskatoties uz atrašanos ārpus izslēgšanas turnīra pozīcijām, "Ķekava" aizvada savu labāko sezonu virslīgā, joprojām saglabājot iespējas iekļūt astotniekā. Turklāt atlikušajās četrās spēlēs nebūt nav jāspēkojas ar grandiem, ka par punktiem ļaus cīnīties ikvienā no spēlēm. Pēdējā mačā "Ķekava" ļoti svarīgā spēlē ar 7:4 pieveica FK "Rīga". Ja šī cīņa tiktu zaudēta, sapnis par izslēgšanas turnīru būtu izsapņots. Par labāko pēdējā spēlē atzina Oskaru Repki, kuram vārti un piespēle. Rezultatīvākais ar trim punktiem bija Klāvs Jansons, kurš ar 45 (35+10) punktiem ir savas komandas pārliecinoši rezultatīvākais komandas spēlētājs. Viņam ar 28 (13+15) punktiem seko Matīss Jansons un Kristaps Laugalis, kuram 11+8.

Jau pieminētajā savstarpējā spēlē novembra izskaņā Ķekavas komanda sava laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 10:6, Klāvam gūstot četrus vārtus un izdarot vienu piespēli. Baušķeniekiem par labāko atzina pieredzējušo Ģirtu Laugali, kuram šajā spēlē izdevās gūt vienus no sezonā kopumā tikai trijiem vārtu guvumiem.

"Talsi/Irlava" – "Lekrings"
Pulksten 19:00 Talsos
Par vietu izslēgšanas turnīrā vēl cīnās arī "Talsi/Irlava", kurus no astotnieka šķir divu uzvaru tiesa, bet priekšā vēl četras spēles. Spēļu kalendārs gan nav diez ko pateicīgs, jo šodien mājās jāuzņem Cēsu "Lekrings", bet pēc tam priekšā trīs nebūt ne vieglas spēles viesos. Šodienas maču pret titulētajiem vidzemniekiem tiesās tiesnešu pāris no Somijas, kas piešķirs spēlei papildus intrigu. Talsu komanda pēdējās četrās spēlēs izcīnījuši divas uzvaras, taču visnotaļ sekmīgais rezultāts, iespējams, sasniegts pārāk vēlu. Pēdējā spēlē talsinieki bez lieliem variantiem atzina "FBK Valmiera" pārākumu (5:11), trīs punktus nopelnot veterānam Pēterim Freimanim. Sezonā kopumā pārliecinošs līderis ir Jānis Ragovskis, kuram 33 (15+18) punkti, kamēr Krišam Treimanim un Marekam Stančikam izdevies sasniegt vien attiecīgi 16 un 15 punktus.

Cēsnieki pēdējā spēlē savā laukumā pret "Lielvārde/FatPipe" nodemonstrēja rakstu mača izskaņā no šķietami bezcerīgas pozīcijas nonākot viena precīza metiena attālumā no punktiem turnīra tabulā. Tos nopelnīt neizdevās un līdz ar to tabulā komanda ar 37 punktiem atkāpusies uz ceturto vietu, palaižot garām valmieriešus. Tālu nav arī piektā vieta, taču spēļu kalendārs "lēcēpjpelēm" ir ļoti pateicīgs, lai sezonas pirmo posmu pabeigtu labāko četriniekā, tādējādi nodrošinot sava laukuma priekšrocības pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā. Andris Rajeckis ar 39 (22+17) punktiem ir savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet pēdējā mača izskaņā viņš nevarēja palīdzēt komandai. Pēteris Trekše savācis 34 punktus, bet vēl par diviem punktiem mazāk ir Andrim Malkavam.

Abu komandu pirmajā divcīņā Cēsīs laukuma saimnieki divus periodus nevarēja tikt pie vārtu guvuma, lieliski spēlējot Kārlim Švampem. Tas lika nonākt 0:1 iedzinējos, bet trešajā periodā tomēr izdevās lauzt spēles gaitu, uzvarot ar 6:2. Švampe tika atzīts par labāko kurzemniekiem, bet mājiniekiem par labāko tika nosaukts divu vārtu autors Artis Savins.

"Lielvārde/FatPipe" – "Kurši"
Pulksten 19:00 Lielvārdē un Sportacentrs.com
Valsts čempioni turpina cīņu par uzvaru regulārajā sezonā, pēc trīs zaudējumu sērijas atvedot trīs punktus no Cēsīm, kur gan mača izskaņā nācās ļoti dramatiski "atsisties" aizsardzībā. Spēļu kalendārs regulārā turnīra izskaņā Lielvārdes komandai ir gana pateicīgs, domājot jau par play-off turnīru, jo pretim stājās vai nu tabulas augšgala komandas vai arī tāda komanda kā "Kurši", kuriem vajadzīgs katrs punkts, lai tiktu labāko astotniekā. Cēsīs lieliski nospēlēja Gints Klēģers, gūstot trīs vārtus un izdarot vienu piespēli. Sezonā kopumā Toms Akmeņlauks ar 49 punktiem ir rezultatīvākais, kuram seko spēlējošais treneris Atis Blinds (16+20) un Klēģers, kuram vēl par diviem punktiem mazāk.

Spēlējot Liepājā, "Lielvārde/FatPipe" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 9:6, taču pārsvars tika iegūts vien mača pašā izskaņā, jo vēl četras ar pusi minūtes uz tablo dega divi sešnieki. Toreiz Akmeņlauks nopelnīja piecus punktus, bet par labāko atzina Antonu Žuku, kuram pie punktiem tikt neizdevās. Liepājniekiem divus vārtus guva Kārlis Pupils, bet trīs piespēles izdarīja Miķelis Krūms.

"Ķekavas Bulldogs" – "Rīgas Lauvas"
Pulksten 16:00 Ķekavā
Viena spēle tiks izspēlēta arī dāmu turnīrā, taču tā būs ārkārtīgi svarīga. "Ķekavas Bulldogs" ar 11 punktiem 12 spēlēs atrodas piektajā vietā, bet "Rīgas Lauvas" atpaliek vien par diviem punktiem. Abas komandas cīnās par pēdējo ceļazīmi uz tikšanu izslēgšanas turnīrā, tadēļ skaidrs, ka šī ir uzskatāma par sešu punktu spēli. Ķekavas komanda savu pēdējo spēli aizvadīja tieši pret "lauvām" 22.janvārī, viesos izcīnot uzvaru ar rezultātu 8:5, kamēr "lauvas" pamanījušās aizvadīt spēli Kocēnos, bez lieliem variantiem piekāpjoties "Rubenei" ar 4:11. Abu komandu līdzšinējās savstarpējās spēlēs divas reizes pārākas bijušas "buldodzes" (12:3 un 8:5), bet vienā spēlē "lauvas" prata uzvarēt ar 6:5, turklāt vienīgā uzvara izcīnīta tieši Ķekavā.

"Ķekavas Bulldogs" komandas rezultatīvāka spēlētāja ar 37 (26+11) punktiem ir Inga Ametere, kurai seko Līga Vancāne (7+15) un Zanda Ozoliņa (9+7). Lauvām rezultatīvākā ir 14 gadus jaunā Anna Ankudinova, kura savākusi 22 (14+8) punktus, bet Lindai Dadajevai un Monikai Džigurei ir attiecīgi 20 un 15 punkti.