Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rubene" var nodrošināt ceļazīmes uz Arēnu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rubene" var nodrošināt ceļazīmes uz Arēnu
"Rubenes" vārtus pēdējos mačos pārliecinoši sargājis Roberts Trepšs
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgas ceturtdaļfinālā šovakar pulksten 20:15 piekto cīņu sāks "FBK Valmiera" un "Rubene" komandas. Pēc četrām cīņām "Rubene" sērijā atrodas vadībā ar 3:1 un vēl viena uzvara nodrošinās vietu pusfinālā.

"FKB Valmiera" (#4) - "Rubene" (#5), Sērijā 1:3
Pulksten 20:15 Vidzemes OC un Sportacentrs.com
Ar minimālo (četru) spēļu skaitu vietu pusfinālā nodrošināja "Lielvārde/FatPipe", kas tika galā ar Liepājas "Kuršiem". Trijos pārējos pāros pēc četrām cīņām kāda no komandām atrodas vadībā ar 3:1 un darīs visu iespējamo, lai sēriju noslēgtu jau šajā nedēļas nogalē, neatliekot visu uz septīto maču, kas paredzēts nākamās nedēļas vidū. Viena no šādām komandām ir arī "Rubene", kas pēc neveiksmes pirmajā cīņā Valmierā (3:7), pratusi uzvarēt trijos nākamajos mačos, vispirms pārtraucot valmieriešu garo uzvaru sēriju savā laukumā (6:4), bet pagājušajā nedēļas nogalē ne bez pārdzīvojumiem triumfēja arī savā laukumā – vispirms ar 6:5 papildlaikā, bet pēc tam ar 8:5.

Kaut arī pēdējā cīņā savā laukumā valmierieši piedzīvojuši zaudējumu, skaidrs, ka komanda darīs visu iespējamo, lai šovakar izcīnītu uzvaru, tādējādi vismaz vēl par divām dienām pagarinātu šo sēriju. Labu formu sezonas svarīgākajos brīžos sasniedzis Ivo Balodis (5+3), savu līmeni pratis noturēt Ints Vilks (4+3), bet lielāku pienesumu joprojām varētu gaidīt no Mārtiņa Broka (1+4), Gata Liepiņa (2+2) un Aigara Belasova (1+1), kurš tieši sērijas otrajā mačā Valmierā vienā no epizodēm pieļāva kļūdu, ko pretinieku vienaudzis Ivars Jēkabsons pārvērta vārtu guvumā. Pašlaik ne to stabilāko sniegumu demonstrē arī abi komandas vārtsargi Agris Rogainis un Kārlis Pops.

"Rubenes" komandas rindās aktīvākais neapšaubāmi bijis Atis Stepāns (4+2), kurš met vārtu virzienā teju pie ikkatras iespējas. Realizācijas procents gan varētu būt augstāks. Pirmajās trijās spēlēs ar savu sniegumu uzbrukumā pārsteidza Matīss Mālnieks (4+1), kurš pēdējā mačā vairāk rūpējās par savu vārtu drošību. Savukārt uzbrukumā "izšāva" nomināli otrais ešelons – brāļi Jēkabsoni un Leo Lapiņš. Liela mīkla valmieriešiem pašlaik ir arī vārtsargs Roberts Trepšs, kura sniegums ir negaidīti pārliecinošs. Otrās spēles vidū kājas savainojumā iedzīvojās Ingars Matisons (1+0), kurš kopš tā brīža laukumā tikpat kā nav nācis. Savukārt pēdējā spēlē nācās iztikt bez Gata Akūlova (0+3), kuru arī pievīla veselības problēmas. Paredzams, ka šoreiz viņš varēs doties laukumā.

Izšķirošā cīņa par izdzīvošanu arī "dinozauriem"
Paralēli šī vakara vienīgajai ceturtdaļfināla spēlei, notiks arī izšķirošais mačs play-out turnīrā starp FK "Rīga" un FK "Bauska" komandām, lai turpinātu spēkošanos par vietas saglabāšanu virslīgā arī nākamajai sezonai. Pašlaik sērijā līdz divām uzvarām rezultāts sērijā ir neizšķirts 1:1, turklāt abas komandas izcīnījušas uzvaras viesos. Vispirms rīdzinieki ar 8:4 uzvarēja Bauskā, bet pēc tam savā nominālajā laukumā (Ulbrokā) cieta neveiksmi ar 5:10. Šovakar mājinieku lomā vajadzēja iejusties rīdziniekiem, taču komandas šo maču aizvadīs Bauskā. Vai tā ir rīdzinieku stratēģija? Uzvarot šajā spēlē klubs būs drošs par vietas saglabāšanu virslīgā arī nākamajā sezonā, bet zaudētājiem gaidāma spēkošanās ar "Ķekavas" komandu, lai izvairītos no vēl vienas divcīņas ar kādu no 1.divīzijas komandām.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-10 13:53, pirms 7 gadiem
Viss, ko viņi nodrošinās ir ceļazīme uz Kocēnu sporta namu sestdien

  -1 [+] [-]

, 2017-03-10 14:26, pirms 7 gadiem
Jā,sestdien nāks skatīties kā cīnās 1.līgas puikas! Vai ne odekalon?