Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Kurši" atjauno sastāvu un gatavojas smagai sezonai

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Kurši" atjauno sastāvu un gatavojas smagai sezonai
"Kurši" sev paredz smagu sezonu
Foto: Ģirts Gertsons, liepajniekiem.lv

Liepājas "Kurši" pirms iepriekšējās sezonas ar optimismu lūkojās, iespējams, pat pusfināla virzienā. Beigās ar grūtībām izdevās kvalificēties play-off un arī jaunā sezona nesolās būt viegla.

Iepriekšējā sezona esot bijusi ar lielu mīnus zīmi. Tā sarunā ar Sportacentrs.com atzina komandas galvenais treneris Mārtiņš Krūms, kurš uz brīdi pat pārtrauca pildīt trenera pienākumus. Tomēr, redzot, ka rezultāti turpina būt neapmierinoši, atgriezās un kopējām pūlēm liepājnieki tomēr iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā. Kā viens no iemesliem neveiksmīgajam startam tika minēts lielais traumu skaits, kā rezultātā nācās bieži mainīt virknējumus un sastāvā iesaistīt jaunos florbolistus.

Jaunajai sezonai "Kurši" jau divas nedēļas aktīvi gatavojas. Ieplānota arī nometne un vairāki pārbaudes turnīri, tostarp sacensības Igaunijā. "Paredzu, ka nākamā sezona mums būs ļoti grūta. Zinot, ka nebūs vairs FK "Rīga" un "Rockets", paredzu, ka ievērojami pastiprināsies komandas Talsos un Ķekavā. Savukārt mēs diez vai kļūsim spēcīgāki. Esam vienojušies, ka ģimenes apstākļu dēļ ar mums vairs nebūs Rolands Kovaļevskis, uz ilgāku laiku esam zaudējuši savainoto Ivo Popovu, ar veselības problēmām cīnās arī Kaspars Klamers un sezonas sākumā droši vien nebūs arī Edgars Freimanis. Līdz ar to sastāvā varētu tikt iesaistīti pat seši, septiņi jaunie audzēkņi, kuri pašlaik vēl īsti neatbilst virslīgas līmenim, bet nav citu variantu."

Kā iespējamie papildinājumi "no malas" īsti netiek izskatīti. Iespējams, komandā varētu atgriezties viens otrs kādreizējais komandas spēlētājs. Iespējams, laukumā varētu atgriezties Kristaps Ošs-Ervics, kurš jau ilgāku laiku nav varējis palīdzēt savainojuma dēļ.

Aizvadītajā sezonā ievērojami mazāk kā citus gadus spēlēja komandas rekordisti Gints Siliņš un Raitis Bušs, kuri abi kluba krāsas pārstāvējuši jau 12 sezonas. Siliņš ir arī kluba visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, savācot 534 (321+213) punktus, tādējādi vēl vairāk uzspodrinot sev jau ilgstoši piederošos rekordus. Klamers un Kovaļevskis spēlēs pret "Talsi/Irlava" komandu katrs savā mačā izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm, tādējādi atkārtojot kluba rekordu šajā rādītājā.

Mačs Stalbē (zaudējums ar 13:14) kļuvis par kluba visu laiku rezultatīvāko, spēlējot viesos. Savukārt 3:1 uzvara Kocēnos ir atkārtoti nerezultatīvākā spēle, cīnoties pretinieku laukumos. Īsi pirms Ziemassvētkiem ar 9:3 uzvarētajā spēlē pret FK "Bauska" komanda pirmajā trešdaļā bija pārāka ar 6:0 un tā ir kļuvusi par visu laiku labāko spēles pirmo daļu liepājnieku kluba vēsturē. Neskatoties uz kopumā neveiksmīgo sezonu, izcīnītā septītā vieta regulārajā sezonā ir "Kuršu" atkārtoti labākais sasniegums, jo augstāk nav izdevies pakāpties ne reizes, vien trīs čempionātos bija izdevies sasniegt šādas pozīcijas, pēdējo reizi pirms divām sezonām.

Vai Kuršiem izdosies kvalificēties izslēgšanas spēļu turnīram

  • 13

  • 85