Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Stalbē atgriežas Zvīnis un Muižnieks, pievienojas trīskārtējais čempions

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Stalbē atgriežas Zvīnis un Muižnieks, pievienojas trīskārtējais čempions
Jaunajā sezonā Olafs Zvīnis mugurā vilks sev ierastāko dzelteno "Pārgaujas" kreklu
Foto: Lekrings.lv

Stalbes "Pārgauja" pērn pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē aizspēlējās līdz Latvijas florbola čempionāta godalgām, bet starpsezonu periodā centusies vēl vairāk pastiprināt savas rindas.

Par galveno komandas pastiprinājumu uzskatāma Olafa Zvīņa atgriešanās komandā. 20 gadus vecais uzbrucējs aizpagājušajā sezonā ar 55 (27+28) rezultativitātes punktiem kļuva par kluba rezultatīvāko spēlētāju, bet tad nolēma pieņemt Cēsu "Lekrings" piedāvājumu un pārcēlās uz titulētāko klubu. Tajā pērn viņam īsti neizdevās iejusties, 29 spēlēs sakrājot 23 (17+6) rezultativitātes punktus, kā rezultātā klubi vienojušies par florbolista spēlēšanu Stalbē nākamajā sezonā.

Tāpat klubam uz īres tiesībām pievienojušies vēl divi bijušie Cēsu florbolisti. Pieredzējušais aizsargs Mārtiņš Zicmanis Stalbē gan nokļuvis no Latvijas čempionāta 2.līgas kluba "Coyote", kuru rindās pagājušajā sezonā uzspēlēja astoņus mačus, izceļoties ar 5 (3+2) rezultativitātes punktiem. Karjeras laikā šis Līgatnes florbola audzēknis pārsvarā pārstāvējis "Lekringu", trīs reizes kļūstot par valsts čempionu (2009., 2013., 2014.), divas reizes iegūstot sudrabu un reizi bronzas medaļas.

Pašlaik mazāki sasniegumi ir 17 gadus jaunajam Edmundam Zandersonam, kurš aizvadītajā sezonā debitēja Latvijas čempionāta 1.līgā, Cēsu komandas rindās 17 spēlēs izceļoties ar 6 (3+3) rezultativitātes punktiem un 20 soda minūtēm, kopā ar Cēsu novada komandu vasarā izcīnot piekto vietu Latvijas Jaunatnes olimpiādē.

Lielāka pieredze ir Zandersona vienaudzim Mārtiņam Muižniekam, kurš pagājušajā sezonā paspēja debitēt arī Elvi florbola līgā "Rubenes" komandas rindās, 10 spēlēs izceļoties ar trim precīziem metieniem. Muižnieks ir Stalbes florbola audzēknis, bet pirms 2015./16.gada sezonas pārcēlās uz Kocēniem, pārstāvot šo novadu un novada klubu Latvijas sacensībās. Vismaz nākamajā sezonā Muižnieks atkal spēlēs Stalbē.