Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Rīgas komandas cīņā par pirmajiem punktiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rīgas komandas cīņā par pirmajiem punktiem
Gunita Kārkliņa
Foto: FK NND

Elvi sieviešu florbola līgā sacensību pirmajā dienā pie uzvaras tika "Rubenes" florbolistes, kas pieveica FK "NND". Latvijas vicečempionēm nedēļas nogalē tomēr ir iespēja tikt pie punktiem, jo priekšā mačs ar "Rīgas lauvām".

Turnīra ievadā FK "NND" viesos ar rezultātu 4:7 piekāpās pēdējo gadu čempionēm "Rubenei", lai gan uzvarētāju treneris atzina, ka spēkošanās bija ļoti līdzīga un var just, ka rīdziniecēm izdevies nokomplektēt solīdu virknējumu šajā sezonā. Vai izteiktie komplimenti materializēsies punktos turnīra tabulā varēs noskaidrot jau otrajā sacensību dienā, kad FK "NND" Oskara Kalpaka daiļamatniecības pamatskolas sporta zālē uzņems citu galvaspilsētas komandu "Rīgas lauvas".

"Lauvas" ir ar daudz bagātāku vēsturi, kārušas kaklā arī Latvijas čempionāta zelta medaļas, bet pēdējos gados vairāk spēlēts Latvijas čempionāta 1.līgā, nevis spēcīgāko komandu pulkā. Vēl aizpagājušajā sezonā kā NND tā "Rīgas Lauvas" cīnījās 1.līgā un pērn atgriezās spēcīgāko komandu pulkā. Regulāro sezonu FK NND ar 32 izcīnītajiem punktiem noslēdza trešajā vietā, kamēr "lauvas" izmisīgā cīņā ierindojās ceturtajā vietā, par punktu apsteidzot "Ķekavas Bulldogs", kvalificējoties pusfinālam.

Savstarpējās spēlēs labāk klājās FK NND, kas svinēja uzvaras abos izbraukuma mačos ar rezultātiem 5:2 un 5:3, bet savā laukumā klājās grūtāk – vispirms zaudējums ar 0:3, bet tad minimāls 4:3 panākums.

Pirmajā spēļu kārtā ar diviem precīziem metieniem FK NND rindās izcēlās Gunita Kārkliņa, pa reizei rezultatīvas bija arī Annija Aņikejeva un Karīna Saidova. Vairākas potenciālās līderes vēl ir pirmo vārtu meklējumos. Arī "Rīgas Lauvām", protams, ir vairākas spēlētājas, kas būs gatavas uzstādīt savai vienībai labvēlīgu rezultātu.