Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmām neklātienes cīņa par trešo pozīciju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām neklātienes cīņa par trešo pozīciju
Paula Brunovska (vidū)
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Elvi sieviešu florbola līgā šovakar paredzētas divas spēles, kuras ļoti svarīgas būs abām Ķekavas komandām, lai cīnītos par trešo vietu tabulā un izvairītos no cīņas pusfinālā pret regulārās sezonas uzvarētājām.

Gan spēle Ķekavā starp vietējo FK "Ķekava" un "Rīgas Lauvas", gan mačs Electrum OC Rīgā starp FK NND un "Ķekavas Bulldogs" sāksies diezgan vēlu (21:00), līdz ar to vien neilgi pirms pusnakts būs zināms vai turnīra tabulā tiks ieviestas kādas korekcijas.

FK "Ķekava" savā laukumā uzņems pēdējā vietā esošo "Rīgas Lauvas", kas sezonu kopumā aizvada visnotaļ neveiksmīgi, jo turnīrā izdevies uzvarēt vien divos mačos. Taču divas no šīm uzvarām izcīnītas tieši pret FK "Ķekavu" – 16. oktobrī viesos "lauvas" bija pārākas ar rezultātu 7:4, bet pēc pāris nedēļām abas komandas tikās jau Rīgā, kur mājinieces triumfēja ar 6:2. Ņemot vērā, ka šī būs trešā no četrām paredzētajām savstarpējām spēlēm, viegli izrēķināt, ka FK "Ķekava", kas uz papīra allaž uzskatītas par favorītēm, vēl nav izdevies ne reizes. Neskatoties uz to, "Ķekava" ar 16 punktiem 13 spēlēs atrodas ceturtajā vietā (atpaliekot no Igaunijas izlases, līdz ar to faktiski – trešie). Tikmēr "Rīgas Lauvas" ar deviņiem punktiem tikpat spēlēs pašlaik noslēdz tabulu, no tuvākajām konkurentēm atpaliekot par septiņiem punktiem. Jāpiezīmē, ka Ķekavas florbolistēm pēdējā laikā nav palīdzējusi Ieva Jurkāne, līdz ar to rezultativitātē viņai garām tikušas Paula Brunovska un Elīna Drēziņa, abām tiekot pie 17 punktiem. Tikmēr "Rīgas Lauvas" rezultatīvākā spēlētāja pašlaik ir Anna Ankudinova, kura apsteigusi ilglaicīgo līderi Lindu Dadajevu. Trešā ir Monika Džigure, kura gan arī nespēlē regulāri.

Interesi raisa arī otra šīs dienas spēle, kurā FK NND savā laukumā uzņems "Ķekavas Bulldogs". Arī šajā pārī par favorītēm uzskatāmas laukuma saimnieces, kuras ar 25 punktiem 13 spēlēs atrodas otrajā vietā, teorētiski turpinot cīņu arī par uzvaru regulārajā sezonā, jo no "Rubenes" atpaliek par sešiem punktiem. Tikmēr "Ķekavas bulldogs" iekrājušas 16 punktus 14 spēlēs, turpinot cīņu par trešo vietu, vienlaikus esot spiestas atskatīties arī uz "Rīgas Lauvas" uzrādītajiem rezultātiem, lai otro sezonu pēc kārtas nepaliktu ārpus izslēgšanas turnīra. Šīs trīs komandas šosezon aizvadījušas jau trīs savstarpējās spēles un visas bijušas spraigas. Pirmajās divās reizēs pārākas izrādījās rīdzinieces, vispirms ar 6:4 uzvarot viesos, bet tad ar 6:3 triumfēja arī savā laukumā. Tomēr pirms mēneša Ķekavā vien Gunitas Kārkliņas vārtu guvums 48 sekundes pirms pamatlaika beigām glāba Latvijas vicečempiones no zaudējuma. Sekojošajā pēcspēles metienu sērijā no tā gan aizbēgt neizdevās, jo Ingas Ameteres un Zandas Ozoliņas vārtu guvumi, kā arī Elīnas Jeiges pārliecinošā darbība vārtos, nodrošināja "Ķekavas Bulldogs" komandai triumfu ar rezultātu 5:4.