Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Kurši" un "Ķekava" – divas komandas uz vienas laipas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Kurši" un "Ķekava" – divas komandas uz vienas laipas
"Ķekava" pret "Kuršiem" - viena komanda turpinās cīņu par medaļām
Foto: PPB, "Ķekavas Bulldogs"

Elvi sieviešu florbola līgā šīs dienas vienīgajā mačā FK NND un FK "Ķekava" cīnīsies par sava laukuma priekšrocībām pusfinālā, bet vīriem Liepājā jānoskaidro astotā komanda, kas turpinās cīņu par medaļām.

FK NND – FK "Ķekava"
Pulksten 13:00 O.Kalpaka psk.
Atšķirībā no vīru turnīra, kuriem šodien tiek aizvadīta pēdējā spēlē regulārajā turnīrā, dāmas priekšsacīkstes turpinās līdz pat 11.martam. Šīs nedēļas vienīgajā spēlē FK NND uzņems FK "Ķekava" komandu. Pašlaik abas komandas atrodas attiecīgi otrajā un trešajā vietā turnīra tabulā, kas varētu likt klubiem jau otro sezonu pēc kārtas savā starpā cīnīties par vienu ceļazīmi uz finālu Arēnā Rīga. Pašlaik abas komandas šķir seši punkti turnīra tabulā, bet priekšā vēl sešas spēļu kārtas. Teorētiski komandas var pacelties augstāk vai nokrist zemāk tabulā, taču šāds scenārijs ir visnotaļ neiespējams. Ņemot vērā, ka šī būs abu komanda trešā no četrām savstarpējām spēlēm, tad sešu punktu atšķirībā čempionāta kopvērtējumā ir atspēlējama. Nākamo savstarpējo spēli komandas aizvadīs jau pēc nedēļas Ķekavā. FK NND zaudējušas pēdējās divas spēles, bet pirms tam izdevās viesos ar rezultātu 6:5 uzvarēt tieši FK "Ķekavu", kurām pirmajā aplī savā laukumā (tiesa Electrum OC) cieta sakāvi ar rezultātu 2:8. Tikmēr Ķekavas komandai pēdējās divās spēlēs ar 60 minūtēm izrādījies par maz, lai noskaidrotu uzvarētāju. Vispirms papildlaikā tika uzvarēta "Rubene", bet pēc tam neizdevās nosargāt pārsvaru pār "Ķekavas Bulldogs", ciešot neveiksmi papildlaikā.

Pirmajā savstarpējā spēlē "Ķekavas" rindās lielisku spēli aizvadīja Ieva Jurkāne, kurai trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Mājiniecēm par labāko tika atzīta Irlavas florbola audzēkne Linda Austruma, kura guva vienus vārtus. Otrā spēle izvērtās krietni spraigāka, uzvaras vārtus FK NND komandas līderei Gunitai Kārkliņai gūstot minūti pirms pamatlaika beigām. Kārkliņai šajā spēlē divi vārti un divas piespēles, kamēr labākās spēlētājas balva tika Latvijas izlases florbolistei Santai Torsterei, kura guva trīs vārtus. Ķekavas komandā līdzīga statistika Laurai Skujevskai.

"Kurši" – "Ķekava"
Pulksten 17:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Ņemot vērā, ka "Kurši" vakar savā laukumā neprata izcīnīt punktus pret FK "Rīga", cīņa par astoto vietu turnīra tabulā joprojām ir aktuāla. Turklāt "Ķekava", kaut arī zaudēja, tomēr nopelnīja vienu punktu spēlē pret "Pārgauju", tādējādi saglabājot cerības pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē aizsniegties līdz izslēgšanas turnīra. Pašlaik FK "Rīga", kuriem regulārā sezona ir noslēgusies, ir 24 punkti, tikpat ir arī liepājniekiem, bet "Ķekava" atpaliek par trim punktiem. Ja liepājnieki šodienas spēlē nopelna kaut vai punktu (nospēlē vismaz neizšķirti pēc 60 cīņas minūtēm), viņi iekļūst ceturtdaļfinālā. Turklāt šis viens punkts nozīmē septīto vietu turnīra tabulā, apsteidzot "Rockets" komandu, pret kuru ir labāka savstarpējo spēļu bilance (6:9 un 10:5). Ja "Kurši" piedzīvo zaudējumu pamatlaikā, tad trim komandām būs vienāds punktu skaits.

"Ķekavas" klubam viss ir pašu rokās, ņemot vērā uzrādītos rezultātus pret tiešajiem konkurentiem. Pret FK "Rīga" uzvaras izcīnītas abās spēlēs (6:5 un 7:4), bet liepājniekus izdevies uzvarēt papildlaikā ar rezultātu 7:6. Līdz ar to vēl viena uzvara pār liepājniekiem dos "Ķekavai" astoto vietu turnīra tabulā un spēlēšanu ceturtdaļfinālā pret "Triobet/Ulbroka", kamēr liepājnieki un FK "Rīga" tādā gadījumā būs spiesti cīnīties vien par 9. – 12. vietu turnīra tabulā. Rīdzinieki, vakar ar 6:4 uzvarot Liepājā, sasniedza labāku savstarpējos rādītājus cīņā ar liepājniekiem, bet, viņu cerības uz astotnieku izgaisināja "Ķekava", kas mača pašā izskaņā izrāva neizšķirtu un pagarinājumu spēlē ar "Pārgauju". Līdz ar to nav iespējams variants, ka vienādus punktu skaits būtu vien "Kuršiem" un rīdziniekiem, kas galvaspilsētas klubam dodu augstāku vietu. Triju komandu konkurencē viņu rezultāti nav pietiekami.