Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Valmierietes pagarina sēriju

Andrejs Siliņš

Valmierietes pagarina sēriju
Foto: Mārtiņš Šults

"Valmiera/Vinda" florbolistes pirmdienas rītā Vidzemes Olimpiskajā centrā rezultatīvā cīņā pagarinājumā ar rezultātu 8:7 pieveica "Rīgas lauvas/LSPA", tādējādi Latvijas Hipolīzings florbola Virslīgā sērijā par trešo vietu panākot 1:2.

Rīdzinieču atbalstītāji pirms mača un arī pēc pirmajām desmit tā minūtēm ar cerībām varēja jau lūkoties bronzas godalgu virzienā - Gundega Immere astotajā minūtē panāca 1:0 "lauvu" labā. Tomēr valmierietes ar to nebija mierā un līdz pirmās trešdaļas izskaņai ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī panāca pat divu vārtu pārsvaru (3:1). Otrās trešdaļas sākumu atkalveiksmīgāk aizvadīja Rīgas komanda, izlīdzinot rezultātu (3:3). Komandas guva vēl pa vārtiem katra, taču rīdzinieces neizmantoja iespēju pirms pēdējās trešdaļas doties pārtraukumā, esot vadībā - Aijas Zelmenes soda metiens nebija precīzs (4:4).

Pretēji pirmajām divām trešdaļām pēdējo sekmīgāk iesāka tieši mājinieces, kas astoņu minūšu un 41 sekundes laikā iemeta trīs vārtus pēc kārtas. Varēja arī četrus, bet Ilzes Justamentes soda metiens nebija precīzs. Pie rezultāta 4:7 pēdējo elpas vilcienu ievilka rīdzinieces - Diāna Isjomina, Māra Stapkēviča un Gundega Immere mazāk nekā sešu minūšu laikā vēlreiz panāca izlīdzinājumu, pēc kā mājinieces pieprasīja pusminūtes apspriedi. Pēc tā gan nekas nemainījās, un sekoja papildlaiks. Tā otrās minūtes sākumā Luīze Biļinska pēc Madaras Rudzītes piespēles atnesa uzvaru "Valmiera/Vinda" vienībai - 8:7.

Inga Stulpāne valmierietēm savāca trīs rezultativitātes punktus (vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles), bet zaudētājām pa trim punktiem Aijai Zelmenei (1+2) un Gundega Immere (2+1). Nākamo maču sērijā līdz trim uzvarām komandas aizvadīs pēc piecām dienām - 18. aprīlī turpat Valmierā.

Latvijas Hipolīzings Virslīga florbolā dāmām

Sērija par 3. vietu

Valmiera/Vinda - Rīgas lauvas/LSPA 8:7 (3:1, 1:3, 3:3, 1:0)
Soda minūtes: 4:10
Metieni: 31:38