Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubene" mēģinās spert pēdējo soli pēc zelta

Jānis Celmiņš

"Rubene" mēģinās spert pēdējo soli pēc zelta
Rubene florbolistes
Foto: Ritvars Raits, eSports.lv

Šodien Valmieras Olimpiskajā centrā visas dienas garumā notiek lielie florbola svētki, kuru ietvaros vakarā plkst. 20:30 par augstākā kaluma medaļām nūjas krustos Valmieras rajona florbolistes no Rubenes un "Latvijas Avīze/LU". Cīņa notiek līdz trim uzvarām un pagaidām abas reizes pārākas bijusi "Rubene".

Pirms sezonas

Vasarā pie "Latvijas Avīzes" stūres stājās Atis Blinds, nomainot ilggadējo treneri Normundu Zvejnieku. Tāpat komandu papildināja divas Zviedrijas elites līgā gaisu apostījušās Signe Ose un Gunita Kārkliņa, kā arī viena no "Impro" līderēm Santa Torstere. Tāpēc rīdzinieces varēja optimistiski lūkoties uz gaidāmo sezonu. Savukārt "Rubene", četrkārtējās Latvijas čempiones un iepriekšējā sezonā nevienu neveiksmi nepiedzīvojušas, pieturējās pie principa - uzvarētājus netiesā, un sastāvs netika praktiski izmainīts, komandu papildināja bijusi avīžniece Evita Rudzīte. Arī šajā sezonā "Rubenes" spēlētājas Latviju oktobrī pārstāvēja Čempionvienību kausā Šveicē, kur tika izcīnīta 7. vieta, taču arī pret elites komandām tika parādīta konkurētspējīga spēle.

Regulārā sezona

Rubenietes arī šosezon pilnīgi noteikti bija galvenās favorītes uz zelta medaļām, ko pierādīja arī sezonas beigu tabulu - 20 spēlēs 20 uzvaru (visas pamatlaikā), vidēji spēlē ielaižot tikai 2,6 vārtus. Sezona iegāja vēsturē arī ar lielāko sagrāvi, kad 21. septembrī mājās ar 51:0 tika pārbraukts pāri Talsu komandai, kas pēc zaudējuma atteicās no dalības Virslīgā. Vislielāko pretestību sezonas laikā Kocēnu pagasta komandai izrādīja "Latvijas Avīzes/LU" spēlētājas, vienā no spēlēm ciešot minimālu zaudējumu ar 3:4. "Avīzes/LU" sniegums sezonas laikā gāja kā pa viļņiem, pārliecinošas uzvaras pret apakšgala komandām, mijās ar zaudējumiem uz papīra vājākajām Valmieras florbolistēm. Iespējams tāpēc sezonas beigās pie komandas stūres atgriezās Normunds Zvejnieks, kurš lika saņemties avīžniecēm, kuras izcīnīja uzvaras trijās sezonas pēdējās spēlēs.

Ceļš līdz fināliem

"Latvijas Avīze" pret "Valmiera/Vinda" - 9:1, 4:3; 9:1 (sērijā 3:0)
Pusfinālsērijā negaidi blāvu sniegumu parādīja valmierietes, kuras trīs spēlēs ar divām sagrāvēm 1:9 un minimālu zaudējumu 3:4 atzina sezonas laikā divreiz pārspēto avīžnieču pārākumu. Acīmredzot negatīvu lomu nospēlēja Valmieras īsais soliņš, turklāt "LA/LU" sezonas beigās, kad komandas vadību no Ata Blinda pārņēmis Normunds Zvejnieks, rāda daudz saturīgāku un disciplinētāku sniegumu. Lielisku sniegumu nodemonstrēja rīdziniece Santa Torstere, kurai trīs spēlēs deviņi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle.

"Rubene" pret "Rīgas Lauvas" - 9:1; 3:2 (pag.), 11:2 (sērijā 3:0)
"Rīgas Lauvām" visa spēkošanās ar "Rubeni" beidzās ar likumsakarīgu zaudējumu sērijā - 0:3. Divi prognozējami zaudējumi ar 1:9 un 2:11, kā arī otrajā spēlē zaudējums pagarinājumā ar 2:3, "Rubenes" nepārliecinošā uzvara izskaidrojama ar komandas nenoskaņošanos spēlei. "Rubenes" sastāvā grūti izcelt kādu spēlētāju, jo punkti tika sadalīti vienlīdzīgi, kas apliecina, ka "Rubenes trumpis" ir tieši komandas spēlē.

Cīņa par zelta medaļām un titulu

Lai gan "Rubene" ir izvirzījusies sērijā vadībā ar 2:0, finālspēles starp šīm komandām ir saistošāka nekā sezonas laikā. Pirmajā spēlē vēl pēc diviem periodiem rubenietes bija vadībā vienīgi ar 2:1, bet tad pēc diviem precīziem Edītes Bankavas(spēlē 3+1) metieniem Rubene izvirzījās vadībā ar 4:1 un veiksmīgi novadīja spēli līdz drošai uzvarai ar 5:2. Otrā spēle bija vēl sīvāka par pirmo tikšanās reizi Kocēnos. Avīžnieces atzina viesu spēlētāju pārākumu vienīgi pagarinājumā ar 2:3, kad precīza bija iepriekšējās spēles varone Edīte Bankava. Jāatzīmē, ka spēles vidū rīdzinieces vēl atradās vadībā ar 2:1, bet "Rubenei" izdevās atspēlēties un vēlāk gūt arī zelta vārtus.

Pirms spēles

Ar Normunda Zvejnieka atgriešanos "Latvijas Avīze/LU" spēlē daudz disciplinētāk aizsardzībā un rāda saturīgāku sniegumu uzbrukumā, kas ir divi svarīgākie priekšnosacījumi, lai vispār varētu cerēt uz uzvaru pret rubenietēm. Noteikti lielākās galvassāpes rīdziniecēm šobrīd sagādā doma, kā apturēt jaunāko no trim māsām Bankavām - Edīti, kurai divās spēlēs četri vārti un viena rezultatīva piespēle. "Rubene", gatavojoties trešajai finālsērijas spēlei, noteikti piestrādā pie momentu realizācijas, jo abās iepriekšējas spēles pretinieces ir nomētātas ar 72:46. Jācer, ka avīžniecēm izdosies pagarināt šo sēriju, jo ilgu laiku "Rubene" nav atstājusi laukumu ar nokārtām galvām, kas kopējās intrigas ziņā nav pozitīvi.

Rakstu sagatavoja Edgars Turlajs

Izmantotie resursi:
floorball.lv
ksk.lv

  +1 [+] [-]

, 2009-04-13 16:26, pirms 15 gadiem
te šodien Latvijas čempions ir skaidrs

  -1 [+] [-]

, 2009-04-13 16:36, pirms 15 gadiem
Es gan ceru, ka nebùs skaidrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-04-13 22:02, pirms 15 gadiem
labs raksts