Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

Par prestižāko jauniešu zeltu cīnīsies Ķekavas un Kocēnu juniori

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Par prestižāko jauniešu zeltu cīnīsies Ķekavas un Kocēnu juniori
"Ķekavas Bulldogs", foto: PPB Media

Noskaidrojušās tās divas komandas, kas cīnīsies par Latvijas čempionāta zelta medaļām zēnu U-18 florbola čempionātā. Lai gan regulārajā sezonā labākās komandas bija “Ķekavas Bulldogs” un “FS Masters/Ulbroka”, otros finālā aizstās “Rubene/KSS”.

Iepriekš jau tika rakstīts, ka pirmās pusfināla spēles noslēdzās ar identisku 7:2 rezultātu. Atšķirība tā, ka “Ķekavas Bulldogs” savus pretiniekus “Bauskas BJSS” ar šādu rezultātu uzvarēja viesos, tādējādi ar pārliecinošu bagāžu kabatā varēja gatavoties atbildes spēlei savās mājās. Tikmēr “Rubene/KSS” rangā potenciāli augstāk stāvošos “FS Masters/Ulbroka” uzvarēja savās mājās, kas solīja spraigu atbildes cīņu.

Kā to varēja paredzēt, “Ķekavas Bulldogs” atbildes spēlē nokārtoja formalitātes, lai sasniegtu lielo finālu. Sākuši spēli ar piecu vārtu pārsvaru, Ķekavas florbolisti jau pirmajā trešdaļā ātri panāca vēl 3:0 vadību, tādējādi praktiski izšķirot mača likteni. Endijs Umberts Barruss otrajā periodā pārsvaru palielināja arī līdz 4:0, bet atlikušajā laikā komandas apmainījās diviem vārtu guvumiem, kas “bulldogiem” deva uzvaru spēlē ar 6:2 un divu spēļu summā triumfs ar 13:4. Atbildes mačā uzvarētājiem par labāko atzina vienus vārtus guvušo Danielu Ezeru-Špīsu, bet kopumā četri komandas spēlētāji nopelnīja pa diviem punktiem. Zaudētājiem abus vārtus guva Kristiāns Čakāns, bet labākā spēlētāja balva tika vienu piespēli izdarījušajam Kristeram Ķūrēnam-Repšam.

Otrajā pārī “FS Masters/Ulbroka” jau devītajā minūtē bija atspēlējuši divus no piecu vārtu deficīta, taču viesi spēja atgūties, pirmajā pārtraukumā dodoties pie sev tik apmierinošā 2:2. Otrajā periodā mājinieki atkal panāca 4:2 vadību, ko trešā perioda ievadā spēja palielināt jau līdz 6:2 un divu spēļu summā komandas šķīra tikai vieni vārti. Sevišķi svarīgi bija Hugo Buhrota vārti septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kas “Rubenei” deva 3:6 deficītu spēlē un 10:8 pārsvaru divu spēļu summā. Mājinieki kopš šī brīža regulāri mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Lauris Knoks vairs netika pārspēts, saņemot balvu kā savas komandas labākais. Uzvarētājiem spēlē nelīdzēja Salvja Sīkmaņa trīs vārtu guvumi, jo divu spēļu summā nācās piekāpties un 12. februārī būs jācīnās vien par bronzas medaļām.

Kļuvis zināms, ka medaļas tiks dalītas Kocēnu sporta namā, kur vispirms pulksten 15:00 “FS Masters/Ulbroka” un “Bauskas BJSS” cīnīsies par bronzas medaļām, bet pulksten 18:00 laukuma saimnieki “Rubene/KSS”, kas regulāro sezonu pabeidza vien sestajā pozīcijā, par zeltu spēkosies ar “Ķekavas Bulldogs”.