Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

U-14 turnīra ceturtdaļfinālā vienīgi līderi triumfē abās spēlēs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

U-14 turnīra ceturtdaļfinālā vienīgi līderi triumfē abās spēlēs
Epizode no "Kurši" un "Irlavas" pirmās spēles, foto: Floorball.lv

Pusfinālisti noskaidroti Latvijas florbola čempionātā zēnu U-14 vecuma grupā, kur ceturtdaļfinālu sērijas izvērtās ļoti spraigas, jo trijos no četriem dueļiem uzvaras tika dalītas uz pusēm.

Vienīgā komanda, kas tika pie divām uzvarām bija regulārās sezonas labākā komanda “FS Masters/Ulbroka Black”, kas jau pirmajā mačā izšķīra dueļa likteni pret “Aizkraukles NSS”, pretiniekus saplosot ar 17:1. Atbildes spēlē savās mājās pēc divām trešdaļām Ulbrokas jaunieši bija vadībā ar 8:0 un vienīgi pēdējā trešdaļā iespējas tika dotas arī Aizkraukles spēlētājiem, kas dueļa pēdējo nogriezni pat pamanījās uzvarēt ar 3:2. Summā gan tas deva 10:3 uzvaru Ulbrokai spēlē un 27:4 divu maču summā.

Pastāvēja gana liela varbūtība, ka pusfinālā “FS Masters/Ulbroka” jauniešiem būtu jākrusto nūjas pret sava kluba komandas biedriem, jo “FS Masters/Ulbroka Red” pirmajā ceturtdaļfināla spēlē viesos prata izcīnīt 4:2 uzvaru pār “Talsu NSS/Krauzers”. Atbildes mačā līdz otrās trešdaļas izskaņai rezultāts bija neizšķirts 1:1, kas kurzemniekus galīgi neapmierināja. Taču viņu līderis Rūdolfs Niedrājs, kurš vienus vārtus iemeta pirmajā periodā, to pašu atkārtoja arī otrā un trešā perioda beigu nogrieznī. Tas kurzemniekiem ļāva uzvarēt spēli ar 3:1, kas divu spēļu summā deva 5:5 neizšķirtu. Tādējādi uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā, kurā pārāki bija Talsu florbolisti, tādējādi sasniedzot pusfinālu.

Varenu atspēlēšanos nodemonstrēja “Lielvārde”, kas pirmajā spēlē viesos piedzīvoja gana smagu 1:6 neveiksmi Bauskā pret vietējo komandu. Atbildes spēlē pirmajā periodā “Lielvārde” panāca 2:0 vadību, pēc otrā perioda bija iekrāts 4:0 pārsvars, taču ar to joprojām izrādījās par maz. Laukuma saimniekiem gan vēl bija 14 minūšu laiks, ar ko izrādījās pietiekami, lai gūtu vēl četrus vārtus, kas nodrošināja panākumu spēlē ar 8:0 un divu spēļu summā uzvara pār “Bauskas BJSS” tika svinēta ar rezultātu 9:6. Atbildes spēlē galvenie panākuma kaldinātāji bija vārtsargs Arvis Krūklis, tiekot galā ar visiem 24 metieniem. Savukārt uzbrukumā Edvardam Gustavam Rašmanim divi vārti un četras piespēles, kamēr Aleksis Saļkovs guva četrus vārtus un reizi piespēlēja.

Lielvārdes jauniešiem pusfinālā pretim stāsies “Irlava”, kas varēja atļauties mača izskaņā izlaist 2:1 vadību un ar 2:3 piekāpties Liepājas FK “Kurši” jauniešiem. Tas tādēļ, ka pirmajā spēlē no Liepājas tika pārvesta 5:3 uzvara. Šajā spēlē neviens no florbolistiem neatzīmējās ar vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Uzvarētājiem labākais bija Samuēls Ķeris, kuram viens vārtu guvums, bet mājiniekiem ar vienu precīzu metienu par labāko nosauca Kārli Mitenbergu.

Izslēgšanas turnīrs (ceturtdaļfināls)

Komandas1.spēle2.spēleSummā
“FS Masters/Ulbroka Black” – “Aizkraukles NSS”17:110:327:4
“Irlava” – “FK Kurši”5:32:37:6
“Lielvārde” – “Bauskas BJSS”1:68:09:6
“FS Masters/Ulbroka Red” – “Talsu NSS/Krauzers”4:21:4 (PS)5:6