Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

Ķekavas un Ulbrokas U-15 komandas dalīs zeltu šajā nedēļas nogalē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ķekavas un Ulbrokas U-15 komandas dalīs zeltu šajā nedēļas nogalē
Epizode no spēles starp "FBK Baloži" un "FS Masters/Ulbroka", foto: PPB Media, Floorball.lv

Kļuvis zināms, ka šajā nedēļas nogalē U-15 zēnu florbola čempionāta finālā savā starpā tiksies "Ķekavas Bulldogs" un "FS Masters/Ulbroka" – vienības, kas bija labākās regulārajā sezonā un gana pārliecinoši tikušas līdz izšķirošajai spēlei.

Iepriekš ceturtdaļfinālā "Ķekavas Bulldogs" pārliecinoši (9:0, 11:2) apspēlēja "KNSS U15", kamēr Ulbrokas komanda tika galā ar "Irlava/Tukums" – 9:1, 16:4.Tikmēr pusfināla sērijās uzvarētāji tika noskaidroti vien pēc atbildes cīņām.

Tā, Ķekavas komanda pirmajā pusfināla spēlē Liepājā pirmie nonāca iedzinējos, bet trešā perioda vidū rezultāts joprojām bija neizšķirts 1:1. Vienīgi mača izskaņā viesu līderis Patriks Zvejnieks ar diviem vārtu guvumiem nodrošināja savai komandai panākumu ar 3:1, kas ar lielu pārliecību ļāva gaidīt atbildes spēli. Tajā gan atkal sekmīgāki sākumā bija kurzemnieki, ātri panākot 3:0 vadību spēlē un 4:3 divu maču summā. Līdz pārtraukumam gan mājinieki vienus vārtus atspēlēja, bet otrajā periodā atradās vadībā jau ar 7:4. Pēdējā periodā Ķekavas komanda nokontrolēja mača gaitu līdz 9:5 uzvarošām beigām, kas divu spēļu summā ļāva triumfēt ar 12:6. Atbildes spēlē uzvarētājiem pa četriem punktiem nopelnīja Patriks Zvejnieks un Svens Balodis, bet viesiem Samuēls Ķeris un Markuss Šterns, kuriem šīs bija vienas no pirmajām spēlēm šajā vecuma grupā, katrs guva pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei.

Otrs pāris solījās būt vēl saistošāks, jo regulārajā sezonā "FS Masters/Ulbroka" izcīnīja 36 punktus, bet "FBK Baloži" kontā bija tikai par punktu mazāk. Pirmajā spēlē, kas tika aizvadīta Ķekavā, viesi trīs reizes izvirzījās vadībā, taču mājinieki allaž atspēlējās. Turpinājumā divas reizes minimālu pārsvaru ieguva jau nominālie laukuma saimnieki, taču atspēlēšanos māku nodemonstrēja arī Ulbroka, tādējādi cīņai noslēdzoties ar 5:5 neizšķirtu. Mājiniekiem Filipam Ļotovam bez trim vārtu guvumiem arī rezultatīva piespēle, kamēr viesu rindās Gustavam Markam Zariņam divi vārti un viena piespēle. Atbildes spēlē Ulbrokas komanda droši kontrolēja notikumus laukumā, pirmo periodu uzvarot ar 2:0, bet pēc otrās trešdaļas esot vadībā ar 4:1. Tas gan joprojām ļāva viesiem cerēt uz atspēlēšanos. Taču trešajā periodā krietni sekmīgāki bija laukuma saimnieki, kas spēli uzvarēja ar 12:4, summā esot pārākiem ar 17:9. Zariņam šajā spēlē 3+3, bet Kārlis Spilbergs tika pie trim vārtu guvumiem. Viesiem Aldim Banderam divi vārti un viena rezultatīva piespēle.

Izšķirošās spēles šajā vecuma grupā ieplānotas 8. aprīlī Ķekavas sākumskolā. Vispirms pulksten 14:00 paredzēta spēle par 3. vietu starp "FBK Baloži" un "FK Kurši", bet pēc tam pulksten 16:00 izšķirošā cīņa par titulu, kurā spēkosies "Ķekavas Bulldogs" un "FS Masters/Ulbroka".