Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

Florbola jaunākajā vecuma grupā ceturtdaļfināli bez pārstegumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbola jaunākajā vecuma grupā ceturtdaļfināli bez pārstegumiem
"Lielvārde/FastBreak", foto: Gatis Stabiņš, floorball.lv

Noskaidrotas četras labākās komandas Latvijas florbola čempionātā zēnu U-12 vecuma grupā, kas ir jaunākā, kurā tiek fiksēti spēļu beigu rezultāti un individuālā statistika. Pašlaik pārsteigumi nav novēroti un pusfinālu sasniedza klubi, kuri bija labākie arī regulārajā sezonā.

Kā viegla pastaiga ceturtdaļfināls izvērtās FK “Kurši X”, kas jau pirmajā spēlē viesos ar 11:3 apspēlēja “CPSS/Lekrings”. Šonedēļ komandas aizvadīja atbildes spēli Liepājā, laukuma saimniekiem tiekot pie vēl graujošākas uzvaras ar rezultātu 18:0. Ar četriem vārtu guvumiem un divām piespēlēm uzvarētājiem atzīmējās Edvards Egliens un Everts Smirnovs. Līdz ar to divu spēļu summā regulārās sezonas spēcīgākā komanda triumfēja ar 29:3.

Liepājnieku pretinieki pusfinālā būs “Rīgas Lauvas/Stars”, kas vispirms viesos ar rezultātu 6:4 apspēlēja “Rubene/KSS”, ar diviem vārtu guvumiem izceļoties Jēkabam Lācim. Atbildes mačā “Rubene/KSS” izbraukumā prata revanšēties, arī uzvarot ar divu vārtu pārsvaru – 4:2. Tas nozīmēja, ka jāspēlē papildlaiks, kurā gan bija nepieciešamas vien desmit sekundes, lai Oskars Štrauhmanis, gūstot savus otros vārtus spēlē, nodrošinātu uzvaru galvaspilsētas komandai – šoreiz līksmot varēja arī par 3:4 zaudējumu.

Regulārajā sezonā liepājniekiem lielāko konkurenci spēja izrādīt “Lielvārde/FastBreak”, kas arī sasnieguši pusfinālu. Pirmajā spēlē viesos gan nācās atgūties no 0:2 deficīta mača ievadā, lai ar 4:3 apspēlētu “Talsu NSS/Krauzers”. Ar diviem vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli uzvaru kaldināja Roberts Kalniņš. Atbildes spēlē savās mājās izdevās pašiem ātri izvirzīties vadībā ar 2:0, taču turpinājumā bija slidenais 2:2 un 3:3. Tomēr trešajā periodā laukuma saimnieki sakārtoja 6:3 uzvaru spēlē un 10:6 panākumu divu spēļu summā. Arī otrajā spēlē lielisks bija Kalniņš, šoreiz gūstot četrus vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli.

Par vietu finālā Lielvārdes jaunieši spēkosies ar “Ķekavas Bulldogs”, kas divas reizes viegli tika galā ar “FS Masters/Ulbroka”. Vispirms izdevās pārvest 11:1 uzvaru no Ulbrokas, kad ar četriem vārtiem izcēlās Raivo Grunšteins, bet Francim Haraldam Juhnēvičam izdevās tikt pie trim vārtiem un divām piespēlēm. Savās mājās izdevās tikt pie sausās 8:0 uzvaras. Juhnēvičs šoreiz guva vārtus un izdarīja trīs piespēles, bet Eidans Džeimijs Feldmanis tika galā ar visiem 15 pretinieku metieniem.

Izslēgšanas turnīrs (ceturtdaļfināls)

Komandas1.spēle2.spēleSummā
FK Kurši X – CPSS/Lekrings11:318:029:3
Lielvārde/FastBreak – Talsu NSS/Krauzers4:36:310:6
Ķekavas Bulldogs – FS Masters/Ulbroka11:18:019:1
Rīgas Lauvas/Stars – Rubene/KSS6:43:4 (OT)9:8