Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Kanādas izlase uz Rīgu dodas par personiskajiem līdzekļiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kanādas izlase uz Rīgu dodas par personiskajiem līdzekļiem
Kanādas florbola valstsvienība
Foto: IFF Floorball

Pēc dažām dienām Latvijā sāksies 12. pasaules florbola čempionāts. Interesanta izveidojās D apakšgrupa, kurā sacentīsies divas Ziemeļamerikas un divas Āzijas valstsvienības. Visām mērķis ir kvalificēties nākamā gada Pasaules spēlēm.

Taizemes debija uz pasaules skatuves
Taizemes valstsvienība pasaules rangā ieņem 35.vietu, kas ir zemākā no visām izlasēm, kas startēs šajā pasaules florbola čempionātā. Zemā vieta reitingā izskaidrojama ar faktu, ka šis bija pirmais čempionāts, kad viņi piedalījās cīņā par ceļazīmi uz finālturnīru, izcīnot trešo vietu savās mājās notiekošajā čempionātā, pārsteidzoši aiz sevis atstājot tādas nācijas kā Japānu un Dienvidkoreju.

Kā vienu no galvenajiem mērķiem Latvijā aziāti var izvirzīt pieredzes iegūšanu un cīņu par pasaules ranga punktiem, taču vienlaikus komanda centīsies kļūt par labāko komandu, kas nav no Eiropas, tādējādi kvalificējoties 2017. gada Pasaules spēlēm, kas norisināsies Polijā. Komandas uzdevums nebūs koncentrēties uz kādu konkrētu spēli, bet vienlīdz svarīgas būs visas cīņas, jo vienīgi tādā veidā būs iespējams pacīnīties par tikšanu uz Pasaules spēlēm. Ņemot vērā, ka apakšgrupā pretim nestāsies neviena no Eiropas valstsvienībām, teorētiski taizemieši varētu pacīnīties par kādu no pirmajām divām vietām grupā, lai iekļūtu kvalifikācijas kārtā.

ASV izlase baidās no spēles pret Taizemi
ASV izlase pasaules čempionātam gatavojas ļoti nopietni, vasaras vidū jau viesojoties Latvijā, šeit sarīkojot treniņnometni, kā arī piedaloties starptautiskajā florbola turnīrā "Unihoc Riga Cup" un uzspēlējot ar Latvijas izlases kandidātiem. Iepriekšējā vasarā tika spēlēts pret Islandes un Serbijas izlasēm, bet pasaules čempionāta kvalifikācijā tika uzvarēta Jamaika, kā arī piedzīvota neveiksme divcīņās ar Kanādu. Ar to izrādījās pietiekami, lai tiktu uz čempionātu. Arī amerikāņu galvenais mērķis šajā turnīrā ir kļūt par labāko komandu ārpus Eiropas. ASV izlases treneris Stefans Hedlunds portālam floorballtoday.com izteicies, ka viņu tiešām uztrauc gaidāmā spēle pret Taizemes izlasi, kas esot talantīga komanda un varētu daudzus pārsteigt gaidāmajā čempionātā.

Kanādas izlases spēlētāji uz Latviju brauc par saviem līdzekļiem
Par potenciālajiem apakšgrupas favorītiem uzskatāmi Kanādas florbolisti, ar kuriem nemaz tik viegli iepriekšējā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā neklājās arī Latvijas valstsvienībai, kurai bija nepieciešama vairāk kā trešdaļa, lai tiktu galā ar kanādiešu aizsardzību. Kopš uzvaras kvalifikācijas turnīrā kanādiešiem bijušais vairākas treniņnometnes daudzviet valstī. Līdzīgi kā tas ir ierasts pēdējos gados, arī šoreiz vadošās lomas būs jāspēlē Eiropā augušajiem florbolistiem ar Kanādas saknēm. Interesanti, ka brauciens uz pasaules čempionātu Kanādas izlases florbolistiem jāsedz no saviem personiskajiem līdzekļiem.

Singapūras izlase ar neierasto nūjas tvērienu
Singapūras izlase Latvijā ieradusies pati pirmā, paspējot jau aizvadīt pārbaudes spēli pret Latvijas 1.līgas komandu "LU/FS Masters" (zaudējums ar 4:5). Tieši šai Āzijas florbola nācijai izdevies sasniegt augstākās virsotnes, pirms daudziem gadiem izcīnot 12.vietu pasaules čempionātā. Iepriekšējam pasaules čempionātam šai nācijai neizdevās kvalificēties, bet ceļazīmes uz Rīgu tika iegūtas pēc otrās vietas kvalifikācijas turnīrā. Arī Singapūras florbolistiem Pasaules spēles ir kā papildus motivators, tādēļ katra apakšgrupas cīņa būs kā fināls, jo uzvara apakšgrupu turnīrā būs liels solis pretim mērķa piepildīšanai. Singapūras izlase tradicionāli ir interesanta, ka visi spēlētāji spēlē, turot nūju uz labo pusi, kas pasaulē nav izplatīts un šādus spēlētājus parasti komandas meklē ar lielu neatlaidību...