Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbola svētki tuvojas beigām – klāt fināla diena

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbola svētki tuvojas beigām – klāt fināla diena
Somi dramatiskā veidā tika finālā, vai šodien izdosies gāzt no troņa zviedrus?
Foto: Ritvars Raits, IFF Floorball

Šodien Arēnā Rīga tiks likts punkts pasaules florbola čempionātam, kas deviņu dienu laikā sagādājis gan vairākus pārsteigumus, gan rekordus, bet fināla duelis būs ierastais – Zviedrija pret Somiju.

Sesto pasaules čempionātu pēc kārtas izšķirošajā mačā par zelta medaļām sacentīsies Zviedrijas un Somijas izlases, zviedriem cenšoties izcīnīt trešo zeltu pēc kārtas un devīto kopumā. Ja Zviedrijas izlase turnīru aizvadījusi gana stabili ar atsevišķiem neveiksmīgiem spēļu nogriežņiem, tad somi dabūja piepūlēties teju katrā spēlē. Sevišķi spraiga izvērtās somu cīņa pusfinālā pret čehiem, kad viņiem neizdevās nosargāt divu vārtu pārsvaru, bet pēdējās sekundēs Emelins Salins tomēr izrāva uzvaru somiem, liedzot čehiem uzvarētāja atrisināšanu paildzināt līdz papildlaikam. Tieši čehi pašlaik ir pēdējie, kas spējuši izjaukt ierasto finālu, to paveicot 2004.gadā. Finālā favorītu statusā būs zviedri, bet somi ir gatavi parūpēties par 2008. un 2010.gada sasniegumiem. Pēdējā laikā somiem gan vāji klājies mačos ar Zviedrijas florbolistiem. Finālspēles sākums paredzēts pulksten 17:40.

Par trešo vietu sacentīsies Šveices un Čehijas izlases un šis mačs arī gaidāms ļoti neprognozējams. Bronzas medaļas savā starpā abas komandas līdz šim dalījušas piecas reizes, pirmajos trijos gadījumos (2002., 2006. un 2008.gadā) uzvarot šveiciešiem, bet 2010. un 2014.gadā pārāki bija čehi. Šajā turnīrā Čehijas valstsvienība izskatījusies nedaudz pārliecinošāka, bet jautājums būs kā šīs valsts florbolisti būs atguvušies pēc dramatiskā zaudējuma vakar pusfinālā. Šajā spēlē tiks sadalītas ne vien bronzas medaļas, bet arī vieta nākamā gada Pasaules spēlēs. Jāpiebilst gan, ka čehiem ir liela priekšrocība un viņi šo ceļazīmi ir nodrošinājuši jau pirms mača, taču par Čehijas izlases uzvaru šajā spēlē īkšķus turēs vācieši – tās tādēļ, ka Pasaules spēlēm kvalificēsies pasaules čempionāta trīs labķās izlases, kā arī labākā Polijas kaimiņvalsts no tām komandām, kas būs palikušas ārpus trijnieka. Ja trešo vietu izcīnīs šveicieši, tad spēlēm kvalificējas viņi un čehi kā labākā kaimiņvalsts. Savukārt, ja bronzas medaļas izcīnīs čehi, tad šīs valsts izlase kvalificējas kā turnīra medaļnieki, bet labākā no kaimiņvalstīm ārpus medaļniekiem būs tieši Vācijas izlase. Spēles sākums 14:45.

Vāciešiem pašiem šodien spēle par 7.vietu pret Igauniju. Abas komandas vakar aizvadīja spraigas cīņas otrajā kvartetā, abām piedzīvojot zaudējumus papildlaikā. Igaunijas florbolisti atspēlēja piecu vārtu deficītu pret dāņiem, savukārt vācieši atguva divus vārtus spēles galotnē pret norvēģiem, iznākums gan abās spēlēs bija vienādas. Igaunijas izlase tādējādi nav izmantojusi iespēju nodrošināt visu laiku augstāko sasniegumu pasaules čempionātu vēsturē un šajā mačā centīsies atkārtot labāko sasniegumu. Spēles sākums 9:00.

Norvēģijas izlasei pēdējos gados par piekto vietu allaž nācies cīnīties ar Latvijas izlasi, lielākoties esot spiesti samierināties ar zaudējumu. Šoreiz viņiem pretim stāsies Dānijas izlase, kas jau tagad nodrošinājusi augstāko vietu pasaules čempionātos kopš 2006.gada, kad ierindojās sestajā vietā. Ja dāņi izcīnīs uzvaru, tad tas būs valsts labākais panākums kopš tālā 2000.gada, kad pēdējo reizi spēlēts pusfinālā, aiz tā atstājot čehus. Spēles sākums pulksten 12:00.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-11 09:46, pirms 7 gadiem
Mūsejie normāli nosvinēja šos svētkus!

  +4 [+] [-]

, 2016-12-11 09:50, pirms 7 gadiem
Vai somi un zviedri vakarnakt atkal uguņojuši Vecrīgā?

  +3 [+] [-]

, 2016-12-11 10:34, pirms 7 gadiem
Kas nu kuram- svētki. Kaimiņš Žora ticis pie divlitrīgās suslas jūtas paradīzē. Nosaukt notikušo par svētkiem?!

  +3 [+] [-]

, 2016-12-11 10:45, pirms 7 gadiem
Kādā ziņā - svētki? Tad jau nav brīnums, ka mūsējiem šādi rezultāti. Viņi svin, izbauda procesu, nevis pierāda, ka ir labākie.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-11 10:45, pirms 7 gadiem
Tādi garlaicīgi un paredzami svētki, par kuriem priecāties var tikai cilvēks ar ļoti lielu fantāziju.

  -3 [+] [-]

, 2016-12-11 12:05, pirms 7 gadiem
Cik var saprast no atsauksmēm masu medijs - PČ patiešām izdevies. Labi noorganizēts, skatītāju interese laba. Patīkami ka florbola popularitāte aug pasaulē, Latvijā jau kādu laiku florbols ir populārs.

     [+] [-]

, 2016-12-11 13:07, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Cik var saprast no atsauksmēm masu medijs - PČ patiešām izdevies. Labi noorganizēts, skatītāju interese laba. Patīkami ka florbola popularitāte aug pasaulē, Latvijā jau kādu laiku florbols ir populārs.
Tas ir tavā paurītī florbols ir populārs.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-11 13:46, pirms 7 gadiem
Celerons rakstīja: Tas ir tavā paurītī florbols ir populārs.
neteiktu ari ka nav populars,seit pardaugava kur dzivoju mana rajona pa vasaru savacamies kadi 10 purni un vel zinu daudz kas spele seit,pat viena meitene parasti naca spelet taka ja,domaju ka florbols tiesam aug,cilvekiem kuriem tikai interse hokejs ka sports florbols vasara ir taka aizviedotajs,viss maz man

  +1 [+] [-]

, 2016-12-11 14:52, pirms 7 gadiem
Televīzīja ir tik nabagi ka nevar parādīt bronzas spēli ?

     [+] [-]

, 2016-12-11 15:33, pirms 7 gadiem
Nez cik cilvēki būs arēnā uz finālu?

     [+] [-]

, 2016-12-11 15:49, pirms 7 gadiem
Schneider' rakstīja: neteiktu ari ka nav populars,seit pardaugava kur dzivoju mana rajona pa vasaru savacamies kadi 10 purni un vel zinu daudz kas spele seit,pat viena meitene parasti naca spelet taka ja,domaju ka florbols tiesam aug,cilvekiem kuriem tikai interse hokejs ka sports florbols vasara ir taka aizviedotajs,viss maz man
Kas ir tas viss, kas Tev ir maz?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja