Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Somijas valstsvienību atkal vadīs Nuki

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Somijas valstsvienību atkal vadīs Nuki
Peteri Nuki
Foto: Mika Hilska

Ar Somijas vīriešu florbola valstsvienības uzvaru pērnā gada decembrī noslēdzās pasaules florbola čempionāts, bet divus mēnešus pēc triumfa somi veikuši galvenā trenera maiņu, Petri Ketunena vietā pie stūres atgriežoties Peteri Nuki.

Peteri Nuki kopā ar Somijas valstsvienību par pasaules čempionu kļuva gan 2008. gan 2010. Gadā. Rīgā notiekošajā čempionātā viņš pildīja Austrālijas izlases galvenā trenera pienākumus, bet pirms tam vadīja arī Šveices vīriešu izlasi.

Līgums ar Nuki parakstīts uz četriem gadiem un par viņa palīgu kļūs Samu Kuitunens, ar kuru kopā Nuki strādājis arī "SC Classic" komandā, aizvadītajā sezonā kļūstot par valsts čempioniem. Interesanti, ka Petri Ketunens, kurš kopā ar valstsvienību pavadīja sešus gadus, turklāt viņam vēl esot bijis spēkā kontrakts 2018. gada čempionātam.

Viens no pieredzējušākajiem Somijas florbolistiem Juha Kivilehto, kurš par pasaules čempionu kļuva gan 2008. un 2010. gadā Nuki vadībā, gan 2016. gadā, kad izdevās triumfēt kopā ar Ketunenu, atzinis, ka "Somijai vienmēr bijuši ļoti labi treneri, kuri zina, kā aizvest komandu līdz panākumiem. Raksturojot Nuki, Kivilehto atzinis, ka šis speciālists negrib rūpēties par spēlētāju attīstību, viņš grib izcīnīt uzvaras, kātrā spēlē un tas ir redzams arī treniņos, kur vērojama pamatīga cīņa."

Pēc šī somu paziņojuma arvien vairāk aktualizējas jautājums, ko darīs zviedri, kuru galvenajam trenerim Janam Ērikam Vāram ir spēkā līgums līdz šā gada aprīlim. Arī Latvijas izlase pašlaik ir bez galvenā trenera. Kā zināms, nākamā gada februārī notiks kvalifikācijas turnīri par ceļazīmēm uz 2018. gada pasaules čempionātu vīriešiem.