Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Somu zelta treneris Ketunens vadīs čehus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Somu zelta treneris Ketunens vadīs čehus
Filips Šūmans un Petri Ketunens
Foto: ceskyflorbal.cz

Petri Ketunens pērnā gada decembrī Arēnā Rīga aizveda Somijas vīriešu florbola valstsvienību līdz pasaules čempionāta zelta medaļām. Nākamajā čempionātā speciālists vadīs Čehijas valstsvienību.

Somu florbola treneris Petri Ketunens vadīja Somijas vīriešu valstsvienību trijos pēdējos pasaules čempionātos, izcīnot divas sudraba medaļas, bet pērnā gada decembrī uz Arēna Rīga grīdas palīdzēja somiem atgriezties pasaules čempionu tronī, finālā spraigā pēcspēles metienu sērijā tiekot galā ar zviedriem. Tagad somu speciālists noslēdzis divu gadu līgumu ar Čehijas florbola federāciju par šīs izlases vadīšanu 2018. gada pasaules čempionātā, kas notiks tieši Čehijas galvaspilsētā Prāgā. Par saviem asistentiem 46 gadus vecais Ketunens izvēlējies čehu speciālistus Radeku Sikoru un Milanu Frīdrihu.

"Šis man būs liels izaicinājums, vadīt Čehijas valstsvienību viņu mājās notiekošajā turnīrā. Esmu pārliecināts, ka Čehijas valstsvienībai ir liels potenciāls un mans darbs ir šo potenciālu attīstīt pareizajā virzienā," izteicies Petri Ketunens.

Viens no iemesliem par labu Ketunenam esot viņa spēja strādāt spriedzes apstākļos, izteicies Čehijas florbola savienības prezidents Filips Šūmans. "Mēs gribam sasniegt labākos rezultātus pašu mājās notiekošajā čempionātā. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ mēs lūkojām pēc pasaules klases trenera, kurš spētu savākt komandu arī tādā situācijā, kad to uz priekšu dzen tūkstošiem līdzjutēju."

Līdz ar to savus trenerus pēc 2016. gada pasaules čempionāta nomainījušas trīs no četrām pasaules vadošajām komandām. Zviedrijas izlasi turpmāk vadīs Mikaels Hils, bet somus tronī noturēt centīsies Peteri Nuki.