Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Jānoskaidro atlikušās pusfinālistes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jānoskaidro atlikušās pusfinālistes
ASV un Kanādas izlases sadalīs ceļazīmi uz pasaules līgu
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā šodien tiks noskaidrotas tās divas komandas, kas kopā ar Zviedriju un Čehiju cīnīsies pusfinālā. Favorītu lomā, protams, būs Šveices un Somijas izlases.

Latvijas izlasei šodien bija paredzēta spēle par devīto vietu ar Slovākiju, taču sacensību rīkotāji veica izmaiņas spēļu kalendārā, šo spēli pārceļot uz sestdienas vakaru. Tā rezultātā šodien pulksten 13:00 otro reizi turnīrā nūjas krustos ASV un Kanādas izlases, kurām priekšā spēkošanās par 11.vietu turnīrā. Priekšsacīkstēs abas komandas jau spēkojās, kad pārliecinoši labāki bija amerikāņi, izcīnot uzvaru ar rezultātu 8:1. Spēles likme šoreiz gan būs pat ļoti augsta, jo šajā mačā tiks noskaidrota labākā komanda ārpus Eiropas kontinenta un šī vienība iegūs ceļazīmes piedalīties 2017.gada Pasaules spēlēs, kas norisināsies Polijā.

Pulksten 15:00 tiks sadalīta 13.vieta šajā čempionātā, kur pasaules čempionātu debitanti Taizemes florbolisti mērosies spēkiem ar Poliju, kura uz Rīgu atveda visjaunāko sastāvu, ar labām perspektīvām nākotnē. Taizemes florbolisti trenējas vien pāris gadus un iegūta 13.vieta būtu uzskatāma par ļoti labu, savukārt poļi jau tagad uzlabojuši iepriekšējā čempionāta iespēto, jo 2014.gada turnīram viņi nespēja kvalificēties.

Dienas centrālās spēles gan būs tuvāk vakarpusei un abās laukumā redzēsim mūsu valstsvienības pāridarītājas. Vispirms pulksten 16:10 sāksies Šveices un Norvēģijas izlašu divcīņa. Šveices florbolisti šajā čempionātā demonstrējuši pārliecinošu sniegumu, taču to pašu var teikt arī par norvēģiem, kuri vairāk kā divas trešdaļas kā līdzīgs ar līdzīgu spēkojās pret zviedriem, pirmo reizi savas izlases vēsturē vienu periodu uzvarot sausā. Arī spēja lauzt neveiksmīgās cīņas gaitu pret Latviju liecina par komandas spēku.

Savukārt 19:00 Somijas valstsvienība centīsies pierādīt savu pārākumu spēlē pret Dānijas valstsvienību. Somi šajā čempionātā saskārušies ar pretestību no Šveices komandas, kad pēc pārliecinošā sākuma nedaudz atslābinājās, kā rezultātā nācās pielikt pūles lai uzvarētu. Pārējās spēlēs uzvaras devušās rokās vieglāk. Tikmēr Dānijas izlase ir vienīgā komanda, kas iekļuvusi ceturtdaļfinālā, priekšsacīkstes aizvadot vājāko komandu astotniekā. Grupu turnīrā trīs uzvaras pār nebūt ne vājajām Polijas, Slovākijas un Austrālijas izlasēm, bet astotdaļfināla drāmā izdevās atspēlēties pret latviešiem, kurus pieveikt izdevās pēcspēles metienu sērijā.

Turnīra pašlaik rezultatīvākie spēlētāji ir Igaunijas izlases spēlētājs Patriks Kareliusons (6+7) un amerikānis Robins Brauns (3+10), kuriem seko polis Mateušs Antoņiaks (8+4) un taizemietis Pavats Taidits (8+3). Starp vārtsargiem līderis ir Maiks Trolle Vede, kurš atvairīja 89.01% pretinieku metienu, lielā mērā pazudinot arī Latvijas izlasi. Mūsu vārtsargs Jānis Salcēvičs ar 85.48% šajā rādītājā ieņem augsto ceturto vietu starp vārtsargiem, kuri aizvadījuši vismaz vienu pilnu spēli.

Pasaules čempionāta video producēšanu vienlaicīgi no abām arēnām nodrošina tiesraides.lv (polarhd.com). Pasaules čempionāta spēles tiešraidēs tiks translētas Latvijas (LTV7), Somijas, Čehijas, Zviedrijas, Šveices, Vācijas, Norvēģijas, Igaunijas, Slovākijas, Ķīnas TV kanālos - kopumā TV translācijās visā pasaulē tiks demonstrētas vismaz 29 spēles. Bet visu 48 maču tiešraides būs skatāmas internetā Starptautiskās Florbola federācijas Youtube.com kanālos un Pasaules Spēļu kanālā internetā.