Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

ASV florbolisti kvalificējas Pasaules spēlēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

ASV florbolisti kvalificējas Pasaules spēlēm
ASV izlasei izdevies izcīnīt ļoti svarīgu uzvaru
Foto: Ritvars Raits, IFF Floorball

11. pasaules florbola čempionātā pusfinālā spēlēs ierastais kvartets, jo zviedriem un čehiem šodien pievienojās Šveice un Somija. Savukārt ASV izlase izcīnīja 11.vietu, ar ko bija pietiekami, lai kvalificētos Pasaules spēlēm.

Šveice visnotaļ pārliecinoši apspēlē norvēģus
Kā trešie pasaules florbola čempionāta pusfinālu sasnieguši Šveices florbolisti, kas ar rezultātu 7:2 (1:0, 3:0, 3:2) pieveica Norvēģiju. Spēles sākumā abas komandas darbojās augstā tempā, veidojot daudz momentu. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti un tos guva šveicieši. Otrajā periodā abas komandas veica vairākas taktiskas maiņas, par favorītiem uzskatītie šveicieši turpināja pārliecinoši darboties savā laukuma pusē, turklāt arī uzbrukumā momentus beidzot izdevās pārvērst vārtu guvumos. Trešajā periodā šveicieši pārsvaru palielināja līdz sešiem vārtiem, bet vien 56.minūtē norvēģi beidzot tika pie saviem pirmajiem vārtiem. Realizējot soda metienu, Daniels Gidske atspēlēja vēl vienus vārtus, bet punktu pēdējā minūtē pielika Tims Brailards, panākot 7:2 Šveices izlases labā. Jāpiezīmē, ka šajā mačā savu pirmo spēli turnīrā aizvadīja pieredzējušais norvēģu florbolists Ketils Kronbergs, kurš pie rezultativitātes punktiem netika, taču nopelnīja četras soda minūtes.

Somi pārtrauc dāņu uzvaru sēriju
Dānijas izlase Rīgā bija izcīnījusi uzvaras visās četrās spēlēs un ceturtdaļfinālā centās parūpēties par vēl lielāku pārsteigumu spēlē pret Somiju. Jāsaka, ka somiem cīņa nebūt neizvērtās par vieglu pastaigu, jo dāņu aizsardzība bija augstā līmenī, turklāt lieliski turpināja spēlēt Dānijas izlases vārtsargs Maiks Trolle Vede. Pirmajā periodā viņu pārspēja tikai Peters Kotilainens. Otrajā trešdaļā arī rezultāts ilgstoši nemainījās, taču tad rupji kļūdījās Trolle Vede. Dāņu spēli pilnībā sabojāja piecu minūšu noraidījums, kad tika ielaisti trešie vārti, bet līdz perioda beigām rezultāts bija jau 5:0 pasaules vicečempionu labā, bet trešajā periodā bumbiņa vēl divas reizes pabija Latvijas izlases pāridarītāju vārtos.

ASV kvalificējas Pasaules spēlēm
Tā sanācis, ka šajā čempionātā ļoti svarīga bija cīņa par 11.vietu turnīra noslēgumā, kurā tikās divas Ziemeļamerikas izlases – ASV un Kanāda. Šīs divas komandas bija nodrošinājušas, ka ir kļuvušas par labākajām ārpus Eiropas bāzētajām vienībām. Spēles uzvarētāji tādējādi nodrošināt sevi dalību 2017.gada Pasaules spēlēs Polijas pilsētā Vroclavā. Kvalifikācijas turnīrā pārāki bija kanādieši, bet pasaules čempionātā amerikāņi savus kaimiņus sagrāva ar 8:1. Turnīra izskaņā abas izlases atkal nonāca aci pret aci. Komandas bija ļoti sīki izanalizējušas pretinieku stiprās un vājās vietas, tādēļ rezultāts ilgstoši saglabājās 0:0. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Aleksandrs Makvejs beidzot guva vārtus ASV izlases labā. Uzreiz pēc tam amerikāņiem bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā. Viena vīra pārsvars laukumā netika izmantots, taču savus vārtus Terenss Franks šajā cīņā nosargāja neskartus, kas nodrošināja amerikāņiem tik ļoti vērtīgu uzvaru ar 1:0.

Polija 13.vietā pasaulē
Pēc viena čempionāta izlaišanas, gados jaunā Polijas valstsvienība izcīnījusi 13.vietu turnīra tabulā, dramatiskā cīņā ar 5:4 (2:0, 1:2, 2:2) apspēlēja pasaules čempionātu debitantus no Taizemes. Spēles sākumā vadībā izvirzījās eiropieši ar diviem vārtu guvumiem. Otrajā trešdaļā aziāti centās lauzt spēles gaitu, ar vārtu guvumu izceļoties vienam no visa turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem Pavats Taidits. Lai arī poļi veidoja bīstamākus uzbrukumus, pirms pēdējās trešdaļas viņu pārsvars bija minimāls, kas nodrošināja nervozu trešo periodu. Pēc diviem ātriem vārtu guvumiem Taizemes izlase ne vien panāca izlīdzinājumu, bet arī pārņēma vadību. Poļi jaudāja panākt līdzsvaru, bet trīs minūtes pirms mača beigām ar vēl vienu precīzu metienu izrāva uzvaru, kas nodrošināja 13.vietu turnīra tabulā. Neskatoties uz iznākumu, Taizemes izlase kļuva par labāko komandu no Āzijas reģiona, kamēr poļi ir vājākā Eiropas komanda.

Austrālija apspēlē Singapūru un iegūst 15.vietu
Cīņā par to, lai nepaliku pēdējā vietā starp komandām, kas kvalificējās finālturnīram, Austrālija sacentās ar Singapūru. Abas šīs izlases spēlēja Āzijas reģiona kvalifikācijas turnīra finālā, kur Austrālija bija pārāka ar rezultātu 5:2. Finālturnīram kvalificējās abas, bet turnīrs Rīgā nebija izdevies. Singapūra gan tika galā ar ASV spēlē, kura nevienai neko vairs neizšķīra, bet Austrālijas florbolisti vienā no mačiem spēlēja neizšķirti ar poļiem.

Austrālieši vadībā izvirzījās jau pēc 28 nospēlētām sekundēm, taču aziāti prata atspēlēties. Otrajā periodā atkal abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet tad Austrālieši veica izrāvienu, gūstot divus vārtus pēc kārtas. Desmit minūtes pirms mača beigām Singapūra pietuvojās viena precīza metiena attālumā, kas liks gaidīt kārtējo dramatisko cīņu, kas norisinās Olimpiskajā centrā. Tomēr intriga izpalika, jo mača izskaņu lieliski aizvadīja Austrālija, izcīnot uzvaru ar 9:3 (1:1, 3:1, 5:1), nodrošinot 15.vietu čempionātā.

     [+] [-]

, 2016-12-09 16:29, pirms 7 gadiem
Pasaules spēlēs Polijas pilsētā Vroclavekā.... Tas arī ir pēc pareizrakstības likumiem?

     [+] [-]

, 2016-12-09 16:31, pirms 7 gadiem
Sēdies 2, pilsētu sauc Vroclava.

     [+] [-]

, 2016-12-09 16:38, pirms 7 gadiem
Vispār ir 2 pilsētas - Vroclava un Vloclaveka, kura ir domāta šoreiz, tas gan jāmin...

     [+] [-]

, 2016-12-09 16:39, pirms 7 gadiem
Hokejists_no_Tobago rakstīja: Pasaules spēlēs Polijas pilsētā Vroclavekā.... Tas arī ir pēc pareizrakstības likumiem?
ir Polijā arī pilsēta Vroclaveka - skat. https://en.wikipedia.org/wiki/W%C5%... . Tiesa gan, Vroclavekai nav nekāda sakara ar Pasaules spēlēm, kas notiks Vroclavā.

     [+] [-]

, 2016-12-09 16:49, pirms 7 gadiem
Lai nebūtu pārpratumu sauksim īstajos vārdos - Breslava

     [+] [-]

, 2016-12-09 16:55, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: ir Polijā arī pilsēta Vroclaveka - skat. https://en.wikipedia.org/wiki/W%C5%... . Tiesa gan, Vroclavekai nav nekāda sakara ar Pasaules spēlēm, kas notiks Vroclavā.
Tā ir Vloclaveka nevis Vroclaveka

     [+] [-]

, 2016-12-09 17:08, pirms 7 gadiem
Papuass rakstīja: Tā ir Vloclaveka nevis Vroclaveka
OK, jā Tev taisnība

     [+] [-]

, 2016-12-09 17:17, pirms 7 gadiem
Kur jūs redzat ko citu? Spēles būs Vroclavā!
https://theworldgames2017.com/en/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-09 17:36, pirms 7 gadiem
Nav gadījumā nerezultatīvākā spēle PČ vēsturē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja