Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Neveiksmīgajā čempionātā par godu jācīnās pret kanādiešiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Neveiksmīgajā čempionātā par godu jācīnās pret kanādiešiem
Artūrs Jurševskis pirms diviem gadiem pret Kanādu izcēlās ar vārtu guvumu
Foto: Ritvars Raits, IFF Floorballl

Tā vietā, lai pirmo reizi cīnītos pasaules florbola čempionāta pusfinālā, savās mājās notiekošajā turnīrā Latvijas izlasei būs jauns pārbaudījums – jācīnās vien par 9. līdz 12.vietu, pirmo maču aizvadot pret Kanādu. Spēles sākums pulksten 13:00.

Kad netiekam pat līdz sarežģītākajam ceļam...
Latvijas izlases pārstāvji pirms turnīra runāja, ka ir gatavi cīnīties par to, lai pirmo reizi komandas vēsturē sacenstos pasaules čempionāta pusfinālā. Pirmā spēle pret zviedriem parādīja to, ka šis mērķis nebūt nav utopisks. Pārdomas raisīja mačs ar čehiem, kur jau pirmajā trešdaļā tika ielaisti seši vārti. Cīņas turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, taču jāapzinās, ka Čehijas valstsvienība ievērojami samazināja apgriezienus, par uzbrukumu tikpat kā nedomājot. Mačā pret norvēģiem tika aizvadīja lieliska pirmā trešdaļa un līdz spēles vidum viss ritēja mūsu komandas zīmē, bet tad norvēģiem tika pasniegts glābšanās salmiņš, ko viņi ar lielāko prieku izmantoja. Pret dāņiem tika aizvadīta vāja pirmā trešdaļa, neskatoties uz metienu attiecību 16:2 latviešu labā. Lūzumu spēlē latvieši veica otrajā periodā, bet trešajā atkal vieglu roku iniciatīva tika atdota pretiniekiem, kas izglābās, bet bullīšos parādīja savas individuālās prasmes.

Zaudējot čehiem izlases galvenais treneris Normunds Grunckis atzina, ka neizmantojām iespēju turnīru turpināt pa vieglāko ceļu, pēc spēles pret norvēģiem šķita, ka esamu izvēlējušies grūtāko ceļu, jo scenāriju, ka līdz ceturtdaļfinālam nemaz neizdosies aizkļūt, pieļāva vien lielākie pesimisti.

Kanādieši ar vājāko sniegumu mūsu zarā
Astotdaļfinālos dramatiskas neveiksmes piedzīvoja ne vien latvieši. Grūti iedomāties kā jūtas ASV valstsvienība, kas atspēlēja triju vārtu deficītu, bet pēdējā pamatlaika sekundē ielaida ļoti neloģiskus vārtus spēlē pret vāciešiem, kas pārtrauca sapni par iekļūšanu pirmajā astotniekā komandas pastāvēšanas vēsturē. Savukārt Slovākijas izlase trīs reizes atspēlējās pret norvēģiem, taču ceturto reizi tas neizdevās ar pēc vārtsarga nomaiņas pret sesto laukuma spēlētāju.

Uz šā fona izceļas Kanādas izlases smagais 4:16 zaudējums pret Igaunijas izlasi. Tiesa, kanādiešu izredzes jau pirms astotdaļfināla spēlēm tika vērtētas visvājāk. Pēdējos trijos čempionātos kanādieši balansējuši uz šīs robežas, izcīnot attiecīgi 11., 13. un 12.vietu, līdz ar to viņu spēkošanās grupā uzreiz aiz labāko astotnieka uzskatāma par labu panākumu.

Kanādieši šo čempionātu sāka ar izmocītu 2:1 uzvaru pār Singapūru, bet pēc tam ar 1:8 kapitulēja ASV izlasei, kuru izdevās apspēlēt kvalifikācijas turnīrā. Savukārt grupu turnīra pēdējā spēlē, kurā izšķīrās vai kanādieši kvalificēsies izslēgšanas turnīram, izdevās izcīnīt laimīgu 5:4 uzvaru pār Taizemi, kam sekoja jau iepriekš pieminētā sagrāve pret igauņiem.

Gēteborgā nemaz tik viegli neklājās
Latvijas un Kanādas florbola izlases līdz šim sacentušās tikai vienu reizi, pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Latvijas izlase vairāk kontrolēja bumbiņu, bet pirmā trešdaļa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, savukārt otrā perioda ievadā vadībā izvirzījās pretinieki. Latviešiem pirmos vārtus guva Artis Savins vien pēc 29 nospēlētām minūtēm. Jau minūti vēlāk precīzi meta Aigars Belasovs, bet līdz otrā perioda beigām latvieši bija vadībā ar 4:1. Trešajā trešdaļā kanādieši vairs nespēja izrādīt nopietnu pretestību, ļaujot latviešiem izcīnīt uzvaru ar 10:2. Toreiz tā bija spēle par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, šoreiz šīs kārtas spēli zaudēja ne vien kanādieši.

Interesanti, ka pret Kanādu pirms diviem vārtiem piecus no desmit vārtiem guva spēlētāji, kuri šajā čempionātā palika ārpus sastāva – bez Savina un Belasova arī Juris Gribusts, Atis Stepāns un Oskars Fīrmanis.

Tiks noskaidrotas pirmie pusfinālisti
Brīdī, ka lielai daļai vietējo florbola atbalstītāju čempionāts praktiski ir noslēdzies, īstās čempionāta cīņas tikai tagad sākas. Tā nu sanācis, ka latviešiem aktuāla būs šīs dienas pirmā spēle, kurā sacentīsies ASV un Slovākijas izlases. Ar vienu no šīm pretiniecēm latvieši liks punktu savam neveiksmīgajam turnīram.

Pulksten 16:00 sāksies, iespējams, intriģējošākā ceturtdaļfināla spēle, kurā Igaunijas valstsvienība centīsies paveikt to, ko pirms turnīra vārdos pauda latvieši, proti, izjaukt ierasto kvartetu pasaules florbolā, sacenšoties ar Čehiju. Igauņiem šajā turnīrā ir pietiekami daudz kvalitātes, lai to tiešām spētu paveikt, kaut arī par spēles favorītiem tik un tā būs uzskatāmi čehi, kuri neslēpj ambīcijas spēlēt finālā. Šīs spēles sakarā jāatgādina 2010.gada pasaules čempionātu Helsinkos, kad abas komandas jau tikās ceturtdaļfinālā. Toreiz igauņiem pietrūka mazāk kā divas minūtes, lai parūpētos par sensāciju, nenosargājot uzvaru (2:2). Spēle nonāca līdz pēcspēles metienu sērijai, kurā Čehijas izlase tomēr izrādījās pārāka.

Otrajā no šīs dienas ceturtdaļfināliem intrigu sagaidīt būs ievērojami grūtāk, jo Vācijas florbolistiem, kuri turnīru aizvadījuši ļoti neizteiksmīgi, esot tuvu zaudējumam astotdaļfinālā pret ASV komandu, būs jāmērojas spēkiem ar Zviedriju. Pēc varonīgās uzvaras pār latviešiem ceturtdaļfinālā pirms četriem gadiem, sekojošajā pusfinālā vācieši cieta neveiksmi ar 0:13, bet iepriekšējā čempionātā Gēteborgā neveiksme tika piedzīvota ar 3:13. Domājams, ka aptuveni šādu rezultātu varētu sagaidīt šodien Arēnā Rīga.

Pasaules čempionāta video producēšanu vienlaicīgi no abām arēnām nodrošina tiesraides.lv (polarhd.com). Pasaules čempionāta spēles tiešraidēs tiks translētas Latvijas (LTV7), Somijas, Čehijas, Zviedrijas, Šveices, Vācijas, Norvēģijas, Igaunijas, Slovākijas, Ķīnas TV kanālos - kopumā TV translācijās visā pasaulē tiks demonstrētas vismaz 29 spēles. Bet visu 48 maču tiešraides būs skatāmas internetā Starptautiskās Florbola federācijas Youtube.com kanālos un Pasaules Spēļu kanālā internetā.

1 2 51 komentārs

  +5 [+] [-]

, 2016-12-08 08:52, pirms 7 gadiem
Ja netikām mēs, lai tiek igauņi pusfinālā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-12-08 09:11, pirms 7 gadiem
Par lēnajiem igauņiem!

     [+] [-]

, 2016-12-08 09:15, pirms 7 gadiem
Vai LTV7 rādīs LV spēli?

 +11 [+] [-]

, 2016-12-08 09:15, pirms 7 gadiem
Pļūtīzeru bars. Kauns nemaz pašiem nav.... kārtējā tukšā tiršana pirms čempja... un lieku reizi tas pierādās ka savās mājās čiks vien sanāks...bet galvenais vajag pacelt sevi medaļu līmenī....tukša arēna lai būtu

  +5 [+] [-]

, 2016-12-08 09:17, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai LTV7 rādīs LV spēli?
Priekš kam. Klausīties Auziņa drausmīgo vervelēšanu un 3 perioda impotenci laukumā... nafig vajag...

     [+] [-]

, 2016-12-08 09:19, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: Pļūtīzeru bars. Kauns nemaz pašiem nav.... kārtējā tukšā tiršana pirms čempja... un lieku reizi tas pierādās ka savās mājās čiks vien sanāks...bet galvenais vajag pacelt sevi medaļu līmenī....tukša arēna lai būtu
13:00 pilna arēna jebkurā gadījumā nebūtu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-12-08 09:32, pirms 7 gadiem
Tad man rodas jautājums - cik nāk uz tiem "vafeļniekiem"?

     [+] [-]

, 2016-12-08 09:32, pirms 7 gadiem
Paredzu ļoti sīvu spēli, jo izrādās Kanādā arī ir aptuvens priekšstats kā jāspēlē šis neolimpiskais sporta veids. Smags pārbaudījums mūsu mutes bajāriem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-12-08 09:34, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Tad man rodas jautājums - cik nāk uz tiem "vafeļniekiem"?
Pāris simti nāk uz VTB spēlēm OSC

  -2 [+] [-]

, 2016-12-08 09:44, pirms 7 gadiem
Ceru, ka drīzumā arī uz vienu citu Krievijas čempionāta klubu nāks tikpat skatītāju

  -4 [+] [-]

, 2016-12-08 09:58, pirms 7 gadiem
labais, tiku pie ielūgumiem, nupat arī es aiziešu!

     [+] [-]

, 2016-12-08 09:59, pirms 7 gadiem
HMB-ATPAKA_BIROJAAA rakstīja: kaa robis teica - paldies visiem 86 faniem par atnakshanu uz finalspeli
no kuriem nebija nedz kepkas, nedz rekša

  -2 [+] [-]

, 2016-12-08 10:02, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Ceru, ka drīzumā arī uz vienu citu Krievijas čempionāta klubu nāks tikpat skatītāju
Es Tavā vietā uztrauktos, ka uz Zemgales spēlēm tik maz tautas nāk, pat ar visu to, ka šie tik veiksmīgi spēlē un ka halles ietilpība tik maza

  +1 [+] [-]

, 2016-12-08 10:03, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: labais, tiku pie ielūgumiem, nupat arī es aiziešu!
Tik liels florbola fanāts esi, ka iesi uz tik maznozīmīgu spēli?

  +3 [+] [-]

, 2016-12-08 10:05, pirms 7 gadiem
Man jautājums - vai ir kāds igaunis atbraucis atbalstīt savu izlasi uz šo čempi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-12-08 10:12, pirms 7 gadiem
Henry, tas ir akmens A.Ozollapas dārziņā. Ir par to runāts ar viņu, bet nešķiet, ka viņam interesē skatītāju piesaiste. Acīmredzot viņam šķiet pietiekami tie 200-300 eiriki par biļetēm.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-08 10:14, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Henry, tas ir akmens A.Ozollapas dārziņā. Ir par to runāts ar viņu, bet nešķiet, ka viņam interesē skatītāju piesaiste. Acīmredzot viņam šķiet pietiekami tie 200-300 eiriki par biļetēm.
Skumji, ka Latvijā tik daudzām sporta spēļu komandām ir pofig par skatītājiem

  +8 [+] [-]

, 2016-12-08 10:15, pirms 7 gadiem
Diemžēl mūsu spēlētāju līmenis uz kopējā sacensību fona ir ļoti zems.Nav pārsteigums ka spēlēs vājāko grupiņā.
Masu medijos un spēlētāju galvās saceltā ažiotāža par izlases varenību radīja sapni :ESAM STIPRI UN VARENI.
Ja patiesi izlase būtu tik varena tad komandā būtu vismaz 5 augsta līmeņa spēlētāji....bet tā tas nav.
Eiropas labāko komandu sastāvos kāds no mūsējiem ir retums un pārsteigums un puišiem laiks izvēdināt galvas un apjaust kas viņi ir un ko reāli var sasniegt.
Patreiz izlase atgādina Dinamo spēli......kur katrs skrien uz nebēdu bet īstu cīņu tā arī neredzam un liekas ka spēlē veterāni,kuriem labākie gadi sen aiz muguras

  +5 [+] [-]

, 2016-12-08 10:54, pirms 7 gadiem
Lūzeri un plātīzeri.

     [+] [-]

, 2016-12-08 10:57, pirms 7 gadiem
Ir tikai divi vainīgie pie tik neveiksmīga turnīra - pati izlase un AUZIŅŠ!!!!

  +6 [+] [-]

, 2016-12-08 11:03, pirms 7 gadiem
Jām, skatoties Latvijas izlases spēles šajā turnīrā, visu laiku prātā sēž un skan komandas kapteiņa emocionālā un pārliecinošā vēstule līdzjutējiem, kas divas nedēļas, vairākas reizes dienā pirms turnīra tika skandēta SWH ēterā - cik komanda labi sagatavojusies, neatdos ne kvadrātcentimetru nevienam pretiniekam, komanda ir gatavāka kā jebkad, apsola un pat garantē cīnīties par augstākajām vietām utt.
Kas no tā visa sanāca??? Pfff... Čuš... ne smakas no solītā, izgāšanās, pilnīga izgāšanās!!!!

  -3 [+] [-]

, 2016-12-08 11:08, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tik liels florbola fanāts esi, ka iesi uz tik maznozīmīgu spēli?
A ko ne? Iespēja ir, ielūgumus dabūju. Otro reizi mūžā uz florbolu iešu - pirmā bija pavasarī, kad LČ fināli bija. Klātienē tomēr drusku labāk ir kā pa TV, to varu galvot.

  -3 [+] [-]

, 2016-12-08 11:33, pirms 7 gadiem
flipsider rakstīja: Skatos, ka pat paši florbolisti bļauj, ka daži pa blatu iekļauti, nu ja tāds ir tas līmenis(florbola sabiedrības), tad nebrīnās, ka var zaudēt norvēģiem, dāņiem u.c.
Jau iepriekš minēju, ka florbolistu lielākie panākumi būs ārpus laukuma, tad nu varēs beidzot pievērsties profesionālam darbam.
Cerams, ka vairs nedzirdēsim, ka florbols ir top3 Čehijā, top2 Zviedrijā, utt.
Florbols Čehijā ir arī aiz basketbola, volejbola!
Noliekot citus un slavinot sevi- Neviens nekur ilgtermiņā nav ticis, bet ir guvis tikai īstermiņa panākumus. Tā tas ir sākot no diktatoriem līdz vienkāršiem strādājošajiem.
Kārtējo reizi tukši muldi, riktīgs demagogs, tev derētu iet politikā
Slēpts komentārs: anonimszirgs

  +3 [+] [-]

, 2016-12-08 12:00, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai LTV7 rādīs LV spēli?
Atpestī,tikai ne to!!!

     [+] [-]

, 2016-12-08 12:38, pirms 7 gadiem
Ja arī ltv7 nerādīs, tad youtube ieraksti wfc riga, visas spēlēs rāda tiešraidē.
1 2 51 komentārs