Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolisti vēlreiz nenosargā pārsvaru un paliek ārpus ceturtdaļfināla

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolisti vēlreiz nenosargā pārsvaru un paliek ārpus ceturtdaļfināla
Andis Blinds pirmajā trešdaļā neatvairīja nevienu metienu, bet turpinājumā ļāva mūsu izlasei noturēties mačā
Foto: Ritvars Raits, IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta astotdaļfināla spēlē Latvijas valstsvienībai trešajā trešdaļā neizdevās nosargāt triju vārtu pārsvaru pret Dāniju, uzvarētāju likteni atliekot uz pēcspēles metienu sēriju, kurā veiksmīgāki izrādījās dāņi, izcīnot uzvaru ar 6:5 un atstājot Latvijas izlasi ārpus ceturtdaļfināla.

Psiholoģiskais pārsvars dāņiem
Spēlē pret Dāniju likmes bija ļoti augstas, jo zaudētājiem čempionāta turpinājumā nāktos cīnīties vien par devīto vietu. Latvijas izlase tik zemu nav bijusi kopš 1998.gada, bet arī dāņi pēdējā čempionātā startēja sekmīgi, pārtraucot straujo lejupslīdi, ierindojoties septītajā vietā. Ņemot vērā, ka dāņi ieguvuši pārliecību šajā turnīrā, uzvarot pirmās trīs cīņas, atšķirībā no latviešiem, kas joprojām bija bez panākumiem, viegla cīņa nesolījās.

Latvijas izlasei šajā mačā nepalīdzēja Aivis Kusiņš, kurš ir apslimis, tādēļ viņa vietā aizsardzībā pārī ar Andri Malkavu devās Mārtiņš Rajeckis. Rezervē palika arī Mikus Valpēters, kurš pret norvēģiem izcēlās ar vārtu guvumu. Viņa vietā kopā ar Andri Rajecki un Tomu Bitmani spēlēja Aleksandrs Abramovs, kurš grupu turnīrā spēlēja ļoti epizodiski. Vietu vārtos ieņēma Andis Blinds.

Pirmā trešdaļa bez vajadzīgā asuma
Spēle latviešiem sākās ļoti neveiksmīgi, jo jau pēc pirmās nomaiņas latvieši nonāca iedzinēju lomā. Ingus Laiviņš kļūdījās uzbrukuma iesākumā, bet Andreas Glads Pedersens, atrodoties jau aiz mūsu izlases vārtiem, raidīja bumbiņu vārtu priekšā, kur to savos vārtos neveiksmīgi ievirzīja Andis Blinds. Latvieši pirmo vērā ņemamo momentu izveidoja piektajā minūtē, kad bīstams metiens padevās Rolandam Kovaļevskim. Trešdaļas vidū pretinieki klupināja Ati Blindu, bet vairākumu izmantot latviešiem neizdevās. Viens labs metiens padevās Artim Raitumam, ar kuru gan galā tika Maiks Trolle Vede. Savukārt Artūrs Jurševskis meta garām no labas pozīcijas. Četras minūtes pirms perioda beigām divi latvieši pie laukuma apmales uzskrēja virsū Braienam Nilsenam, kurš tomēr paspēja piespēlēt vārtu priekšā Kenetam Danielseam un jau 0:2. Neilgi pirms pārtraukuma mūsu valstsvienība ieguva vēl vienu iespēju spēlēt vairākumā un tā izskaņā ar labu velkošo metienu dāņu vārtus beidzot atvēra Jānis Rajeckis – 1:2 pēc 20 nospēlētām minūtēm.

Interesanti, ka sekretariāts pirmajā trešdaļā saskaitīja, ka Latvijas izlase pa dāņu vārtiem meta 17 reizes, bet dāņiem bija vien divi metieni un bumbiņa divas reizes pabija mūsu izlases vārtos.

Izturētais mazākums lauž cīņas gaitu
Otrā trešdaļa sākās ar Ginta Klēģera, kurš jau pirmā perioda izskaņā sāka spēlēt Kārļa Bulāna vietā, divu minūšu noraidījumu. Dāņu vairākums bija ļoti draudīgs, taču Andis Blinds trīs reizes glāba mūsu valstsvienību no trešo vārtu zaudējuma. Izturējuši mazākumu, iniciatīvu laukumā pilnībā pārņēma Latvijas izlase. Līdz vārtu guvumam bija jāgaida trešdaļas piektā minūte, kad pēc soda izspēles Andris Rajeckis lieliski atkāpās no sedzēja un, saņēmis piespēli, precīzi trieca bumbiņu vārtos. Jau nākamajā nomaiņā no vārtu priekšas precīzi meta Artis Raitums un latvieši jau atradās vadībā. Tūdaļ vārtus varēja gūt arī Akmeņlauks. Kas neizdevās Tomam, to perioda vidū paveica Pēteris Trekše. Atrodoties starp diviem pretiniekiem, izdevās abus atstāt "jaņos", kā arī nomānīt Trolli Vedi un mest vārtos. Pagāja 40 sekundes un Toms Akmeņlauks no kreisās malas arī piekto reizi pārspēja dāņu vārtsargu. Turpinājumā dāņi pārkāpa noteikumus pret Jāni Rajecki, bet viena vīra pārsvaru neizdevās izmantot. Neskatoties uz to, pārtraukumā latvieši varēja doties labā noskaņojumā, esot vadībā ar triju vārtu pārsvaru – 5:2.

Noraidījumi liedz nosargāt uzvaru
Pēdējā trešdaļā rezervē palika aizsargs Morics Krūmiņš, tādēļ par aizsargu tika pārkvalifcēts Aleksandrs Abramovs, bet viņa vietu uzbrukumā ieņēma Mikus Valpēters. Trešo trešdaļu latvieši iesāka līdzīgi kā pabeidza pirmo, proti, ar aktīvu presingu un uzbrukumu veidošanu. Taču piektajā minūtē dāņi vienus vārtus atspēlēja, kad Laiviņš nedabūja prom bumbiņu no vārtu priekšas. Drīz vien divu minūšu sodu par nepareizu sitienu nopelnīja Valpēters. Dāņi uzreiz pārņēma iniciatīvu laukumā, bet mūsējos spēlē noturēja Blinds, divas reizes ar ķiveri atvairot sāncenšu metienus. Pēc ilgāka laika latviešiem desmitajā minūtē labu uzbrukumu izveidoja Klēģers, kura priekšā radās brīvs koridors. Lielvārdes kluba uzbrucējam vārtus gūt neizdevās, turklāt nelielā savainojumā iedzīvojās pretinieku vārtu vīrs.

Uzreiz pēc reklāmas pauzes Dānijas izlase palika mazākumā, kad tika pārkāpti noteikumi pret mūsu kapteini Blindu. Sākotnēji Blinds palika guļam uz arēnas grīdas, taču pēc brīža saviem spēkiem varēja atstāt laukumu. Vairākumā gan sanāca uzspēlēt vien minūti, kad uz sodīto soliņa sēsties bija spiests Jurševskis. Brīdī, kad Latvijas izlase jau spēlēja skaitliskajā mazākumā, dāņi vairākuma pašā izskaņā ar metienu no distances, guva vēl vienus vārtus, pietuvojoties jau līdz 4:5.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām dāņi veica lielisku diagonāli piespēli, bet fantastiski vārtos nospēlēja Blinds, paspējot pārvietoties no viena stabiņa uz otru. Nākamajā epizodē vārtus varēja gūt Kovaļevskis, bet trīs ar pusi minūtes pirms finālsvilpes tiesneši diskutablu sodu par pretinieka pagrūšanu piešķīra mūsu vārtsargam, atstājot Latvijas valstsvienību mazākumā. Mazākumā pagāja vien 50 sekundes, kad situācija kļuva kristiska, jo noraidījumu par bīstamu spēli nopelnīja arī Mārtiņš Rajeckis, atstājot Latvijas valstsvienību trijatā pret pieciem sāncenšiem. 35 sekundes no šī lielā mazākuma izdevās izturēt, bet tad bumbiņa atrada ceļu vārtos un rezultāts bija kļuvis neizšķirts, turklāt latviešiem vēl pusotru minūti nācās cīnīties mazākumā.

Pērnā čempionāta simboliskās izlases dalībnieks notur dāņu spēlē
Papildlaiks sākās ar bīstamu Latvijas uzbrukumu, taču dāņi spēja bloķēt Laiviņa metienu. Otrajā minūtē bumbiņu no vārtu līnijas izcēla Trolle Vede, kurš 2014.gada pasaules čempionātā tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē, neļaujot Akmeņlaukam pielikt laimīgu punktu šim mačam. Dāņi spēlēja izteikti uzmanīgi, bet sestajā pagarinājuma minūtē Blinds bija spiests ar kāju glābt latviešus no vārtu zaudējuma. Papildlaika pēdējā minūtē dāņi bīstami izdeva piespēli, gar mūsu vārtiem, par laimi, nebija neviens, kas pieliek punktu. Pēdējā iespēja izraut uzvaru bija Akmeņlaukam, taču viņa metiens piecas sekundes pirms finālsvilpes tika bloķēts, līdz ar to uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos.

Pēcspēles metienu sēriju sāka dāņi, Kenetam Danielsonam izpildot pagalam neprecīzu metienu. Ingus Laiviņš centās atbildēt ar ļoti skaisti izpildītu raidījumu, taču Trolle Vede izsekoja visām māņkustībām, vārtus nosargājot. Andreas Glads Pedersens savu bullīti izpildīja lielā ātrumā, ar nūjas neērto pusi atklājot mača rezultātu, bet Artūrs Jurševskis elegantā veidā pretinieku vārtsargu atstāja pilnīgos "jaņos", atkal izlīdzinot rezultātu. Stefans Hedorfs vēlreiz vadībā izvirzīja viesus no Dānijas, bet Toms Akmeņlauks ļāva latviešiem palikt spēlē.

Ceturtajā metienu sērijā Mikaels Skovs Nilsens meta pāri vārtiem, taču Raitumam neizdevās izmantot situāciju, lai izvirzītu vadībā mūsu valstsvienību. Izšķirošo metienu sēriju sāka Braiens Nilsens, kurš zaudēja divcīņu ar Blindu. Punktu spēlei varēja pielikt Kovaļevskis, taču viņa izpildītais raidījums lidoja pāri vārtiem.

Sesto metienu dāņiem izpildīja Glads Pedersens, otro reizi pārspējot Blindu un nostādot Latvijas izlasi kraujas malā. Viss bija atkarīgs no Toma Akmeņlauka kuram neizdevās pārspēt Trolli Vedi, un Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 5:6.

Līdz ar to Dānijas izlase iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā tiksies ar Somiju, bet Latvijas izlasei čempionāts turpināsies vien par devīto vietu.

*Pasaules florbola čempionāts
Latvija - Dānija 5:6 (1:2; 4:0; 0:3; 0:0; 0:1)
Rezultatīvākie spēlētāji Latvijas izlasē: Pēteris Trekše 2 (1+1), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Jānis Rajeckis 1 (1+0), Andris Rajeckis 1 (1+0), Artis Raitums 1 (1+0), Morics Krūmiņš 1 (0+1), Gints Klēģers 1 (0+1)

Pasaules čempionāta video producēšanu vienlaicīgi no abām arēnām nodrošina tiesraides.lv (polarhd.com). Pasaules čempionāta spēles tiešraidēs tiks translētas Latvijas (LTV7), Somijas, Čehijas, Zviedrijas, Šveices, Vācijas, Norvēģijas, Igaunijas, Slovākijas, Ķīnas TV kanālos - kopumā TV translācijās visā pasaulē tiks demonstrētas vismaz 29 spēles. Bet visu 48 maču tiešraides būs skatāmas internetā Starptautiskās Florbola federācijas Youtube.com kanālos un Pasaules Spēļu kanālā internetā.

1 2 3 4 5 6 7 229 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2016-12-07 22:11, pirms 7 gadiem
a

 +41 [+] [-]

, 2016-12-07 22:11, pirms 7 gadiem
Vīri, ar Starkovu un Lipmanu mums tas izdevās, laiks nākošajam.

Auziņ, atkāpies!

 +12 [+] [-]

, 2016-12-07 22:11, pirms 7 gadiem
Vo šitais ir dir.. stienis.

 +10 [+] [-]

, 2016-12-07 22:11, pirms 7 gadiem
Starkov, atkāpies!

  +7 [+] [-]

, 2016-12-07 22:11, pirms 7 gadiem
LU-PA-TAS!

 +33 [+] [-]

, 2016-12-07 22:12, pirms 7 gadiem
Kā cilvēks, kurš katru piekto teikumu nemāk salikt kopā var komentēt spēli tiešajā ēterā Latvijas televīzijā ? Es pirmo reizi kaut ko tādu redzu, Anatolijs ir saslimis vai kas noticis? Pat spēlētāji, kuriem tiek uzdoti jautājumi tos nesaprot, tos tak var kaut vai pirms tam uzrakstīt..

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 22:12, pirms 7 gadiem
skumji!

  +2 [+] [-]

, 2016-12-07 22:12, pirms 7 gadiem
"sirdi plosošā cīņā neiekļūst" ... reka nak

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 22:12, pirms 7 gadiem
refuze rakstīja: Vīri, ar Starkovu un Lipmanu mums tas izdevās, laiks nākošajam.

Auziņ, atkāpies!
Nākošie būs LR Saeima.

 +11 [+] [-]

, 2016-12-07 22:12, pirms 7 gadiem
Fiasko, mājas čempī izgāšanās.

 +15 [+] [-]

, 2016-12-07 22:12, pirms 7 gadiem
ja nemāk iemest savus golus, tad nav ko darīt 1/4. Jāmācas no Igauņiem, kā realizēt. Labi, ka neaizgāju šodien uz arēnu, lieki naudu būtu izterējis, fu

 +19 [+] [-]

, 2016-12-07 22:12, pirms 7 gadiem
Kauns . Tikai naturāli bomāri var izsēt 3 vārtu pārsvaru un mest bullīšus ka nemākuļi..
Visu laiku sliktāka izlase. Man ir reāli KAUNS!!

 +17 [+] [-]

, 2016-12-07 22:12, pirms 7 gadiem
Lasaras,taa jaarec par musu kartejo but vai nebut izlasi Tas viss jo atnema telefonus

 +15 [+] [-]

, 2016-12-07 22:12, pirms 7 gadiem
Ārprāts, kāds fiasko, seja rosolā, kauns, jābeidz karjera!

  +6 [+] [-]

, 2016-12-07 22:12, pirms 7 gadiem
Agrāk tak treneris bija soms, kur pazuda?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +58 [+] [-]

, 2016-12-07 22:13, pirms 7 gadiem
Man šķiet, ka mūsu florbolisti varētu kopīgi ar Djinamku sarakstīt grāmatu "Kā sapist spēli divās minūtēs".

  +2 [+] [-]

, 2016-12-07 22:13, pirms 7 gadiem
Sudigs arena, visu neuzvara

 +20 [+] [-]

, 2016-12-07 22:13, pirms 7 gadiem
eu nu lošu bars viens vienīgs... ja godīgi ta arī jums vajag..... ja nemākat tad nevajag.... un pamuļķim grunckim pirms smagi *irst un celt sevi debesīs iesaku nospēlēt čempi un tad smirdēt.... ar mietu pa galvu un prom.... veči kauns..... tur jau smejas par šo bolu. nu smiesies vel vairak.....

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 22:13, pirms 7 gadiem
Visi pārdega. Pirmie kucēni jāslīcina. Pirmo reizi spēlē mājās savu skatītāju priekšā. Pieredze iegūta, bet gods pazaudēts.

  +7 [+] [-]

, 2016-12-07 22:14, pirms 7 gadiem
gribēju kaut ko nesmuku iepūst par izlasi, jo tiešām vilšanās - bet paskatījos uz pašiem džekiem - reāli pārdzīvo, cilvēciski žēl un - nē nav pelnījuši - lai turās, progresē un mēģina vēlreiz iepriecināt savus atbalstītājus.

vienkārši jaunu labu treneri un uz priekšu

  -2 [+] [-]

, 2016-12-07 22:14, pirms 7 gadiem
Arēna ir nolādēta letiņiem

  +6 [+] [-]

, 2016-12-07 22:14, pirms 7 gadiem
Tādus durakus vēl pameklēt vajaga

 +12 [+] [-]

, 2016-12-07 22:14, pirms 7 gadiem
Blinds toč ir Blinds, bumbiņu vismaz redz?

  +4 [+] [-]

, 2016-12-07 22:14, pirms 7 gadiem
Kimberley rakstīja: Man šķiet, ka mūsu florbolisti varētu kopīgi ar Djinamku sarakstīt grāmatu "Kā sapist spēli vienā divās minūtēs".
Arī vēl par bullīšiem grāmatu..

  -4 [+] [-]

, 2016-12-07 22:14, pirms 7 gadiem
bērni,jaunieši Lūdzu piesakieties uz florbola treniņiem...

Tā lai mēs beidzot kaut ko LIELU sasniegtu šajā nenoliedzami aizraujošajā sportā!!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 22:14, pirms 7 gadiem
"čevo i trobovalosj dakazaķ". Latvijas izlasēm uzvaras nav svarīgas. Galvenais ir CIENĪGI nocīnīties, jo ko tad mēs - tik maza valstiņa. Bet spēle taču bija CIENĪGA !

  +2 [+] [-]

, 2016-12-07 22:14, pirms 7 gadiem
viss normāli. kāpēc mēs no amatieriem gaidām pro sniegumu?

 +26 [+] [-]

, 2016-12-07 22:15, pirms 7 gadiem
Man vienīgajam likās ka Zeltiņš kā tāds mērkaķis tur auroja? konkrēti jau piebesija, rabarbers atradies

  +4 [+] [-]

, 2016-12-07 22:15, pirms 7 gadiem
komanda,kas vēlu mostas un agri aizmieg...

 +13 [+] [-]

, 2016-12-07 22:15, pirms 7 gadiem
Un tā lielā plātīšanās pirms čempionāta, ka cīnīsies par medaļām. Smiekli nāk😂😂😂

 +15 [+] [-]

, 2016-12-07 22:15, pirms 7 gadiem
Diemžēl Auziņš arī bija šodien. Vai LTV nevarētu turpmāk no šī speciālista mūs atbrīvot?

 +34 [+] [-]

, 2016-12-07 22:15, pirms 7 gadiem
Es atvainojos, bet to pajoli Auziņu, kurš pie 5:2, kaut ko sāka muldēt par jaunā gada tortēm un vel kaut kādu hujnu noraka šo spēli, piesauca. Protams, florbolisti arī vainīgi, bet muti nevajag virināt, pirms spēle nav beigusies, kur tādus pajoļus atrod, laikam pirmo no ielas savāc komentēt. Atradies komentētājs.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 22:15, pirms 7 gadiem
Vilšanās, protams, ir, bet komentētāju kret*nisms tàds, kāds jau parasti. Uzmetu acis komentāriem un viss, ko var redzēt ir "ņau ņau ņau, vissirslikti.com, ņau ņau"

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 22:15, pirms 7 gadiem
latviešiem ir problēmas ar psiholoģisko stāvokli.Es varētu iemest bullīti kad tev ir brīvi 50 kvadrātcentimetri.
1 2 3 4 5 6 7 229 komentāri