Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Parādot raksturu, "Lielvārde/FatPipe" sasniedz finālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Parādot raksturu, "Lielvārde/FatPipe" sasniedz finālu
Kopīgām pūlēm "Lielvārde/FatPipe" sasniedz Eiropas kausu finālu
Foto: IFF Floorball

Latvijas florbola čempionvienība "Lielvārde/FatPipe" iekļuvusi EuroFloorball Cup turnīra finālā, Vācijas pilsētā Veisenfelsā dramatiskā pusfināla spēlē atgūstoties no triju vārtu deficīta un ar 8:6 pieveicot "Tunet IBK" no Norvēģijas.

"Lielvārde/FatPipe" ar divām uzvarām tikpat spēles kļuva par savas apakšgrupas uzvarētājiem, kamēr Norvēģijas "Tunet IBK" nedaudz negaidīti turnīra ievadā piekāpās Igaunijas čempioniem "SK Link/Saku", grupu turnīru noslēdzot otrajā vietā.

Līdzīgi kā visas turnīra spēles, arī šoreiz Latvijas čempionvienība spēli sāka veiksmīgi, pēc trim nospēlētām minūtēm ar rezultatīvu metienu no laukuma kreisās malas pirmos vārtus cīņā guva Ralfs Jonikāns. Tomēr pēc brīža ar 30 sekunžu intervālu noraidījumus nopelnīja Aivis Kusiņš un Sandis Mihailovskis, atstājot Lielvārdes klubu trijatā pret pieciem norvēģiem. "Tunet IBK" radušos izdevību izmantoja par simts procentiem, vispirms vārtus ar metienu no tuvas distances gūstot Ole Martinam Skau Jansonam, bet pēc brīža precīzs bija arī komandas līderis Ole Mosins Olesens. Cīņas 15.minūtē Olesens pretuzbrukumā nodemonstrēja savas finta prasmes, neatstājot nekādas izredzes Jānim Salcēvičam un rezultāts kļuva latviešiem vēl nelabvēlīgāks – 1:3.

Uzreiz pēc pārtraukuma savus otros vārtus turnīrā guva Kaspars Mudelis, bet norvēģi atbildēja ar diviem precīziem metieniem Ole Martina Skauj Olesena izpildījumā un situācija kļuva vēl nelabvēlīgāka – 2:5. Pirms došanās atpūtā Toms Akmeņlauks tomēr vienus vārtus atguva, uzvarētāja noteikšanu atliekot uz izšķirošo trešdaļu.

Tās piektajā minūtē pēc tālas piespēles norvēģu florbolists no gaisa trieca bumbiņu vārtos, tomēr vārtu guvums netika atzīts, fiksējot spēli ar augstu paceltu nūju. Trauksmes zvanu latvieši nesadzirdēja un jau nākamajā epizodē Bendiks Baero guva likumīgus vārtus, atjaunojot triju vārtu pārsvaru savai komandai. Mēs gan esam redzējuši ne vienu vien spēli Latvijas čempionātā, kad "Lielvārde/FatPipe" izglābjas šķietami bezcerīgās situācijās un arī šoreiz komanda nodemonstrēja raksturu.

Spēles 50.minūtē cīnītāja īpašības kārtējo reizi nodemonstrēja Gints Klēģers – pēc tālas vārtsarga Salcēviča piespēles garām vārtiem meta Aivis Kusiņš, bet Klēģers, jau atrodoties kritiena pozīcijās, fantastiski pamanījās ar nūjas neērto pusi ievirzīt bumbiņu vārtos – 4:6. Pagāja vien 13 sekundes, kad norvēģi pavirši izturējās savu vārtu priekšā pret Tomu Akmeņlauku, atstājot viņu uz brīdi nepiesegtu un Toms zināja kā raidīt bumbiņu vārtos – vairs tikai 5:6 un jāspēlē vēl desmit minūtes.

Spēle arvien straujāk tuvojās izskaņai, rezultāts nemainījās, bet 58.minūtē "Lielvārde/FatPipe" centieni deva vēlamo rezultātu, ar vārtu guvumu izceļoties Aivim Kusiņam. Nu jau uz viļņa atradās Latvijas čempionvienība un 59.minūtē Atis Blinds ar precīzu metienu panāca vadību jau "Lielvārde/FatPipe" komandai. Norvēģi pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, bet pēc nepilnas minūtes Aivis Kusiņš iedzina pēdējo naglu norvēģu cerībās uz izglābšanos, gūstot astotos vārtus. Norvēģi vēl mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet rezultāts vairs nemainījās – 8:6.

"Spēle bija ļoti smaga, jo pretinieki bija viena no labākajām komandām turnīrā ar lielisku tehniku. Mēs sākām lieliksi, bet tad nopelnījām divus noraidījumus, kas izmainīja spēles gaitu. Nonācām iedzinējos, bet varu pateikt lielu paldies saviem puišiem par parādīto raksturu, kas mums ļāva cīnīties līdz galam un sasniegt pozitīvu rezultātu. Par pretiniekiem finālā vēl nedomājam, jo esam ieradušies uz turnīru pēc uzvaras un lai to izcīnītu, mums ir jāuzvar jebkurš sāncensis," pēc mača atzina "Lielvārde/FatPipe" labākais spēlētājs cīņā ar norvēģiem Atis Blinds.

"Lielvārde/FatPipe" - "Tunet IBK" - 8:6 (1:3, 2:2, 5:1)
Metienu attiecība:
30:26 (7:9, 11:10, 12:7)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/FatPipe" – Toms Akmeņlauks 4 (2+2), Aivis Kusiņš 3 (2+1), Atis Blinds 2 (1+1), Gints Klēģers 1 (1+1), Sandis Mihailovskis 2 (0+2), Ralfs Jonikāns 1 (1+0), Kaspars Mudelis 1 (1+0).
"Tunet IBK" - Ole Mosins Olesens 4 (2+2), Ole Martins Skau Jansons 2 (2+0), Bendiks Baero 1 (1+0), Martins Kjellemars 1 (0+1), Pērs Aksels Velins 1 (0+1).

     [+] [-]

, 2016-10-08 15:37, pirms 8 gadiem
veiksmi finālā

     [+] [-]

, 2016-10-08 21:27, pirms 8 gadiem
Cik nopietns līmenis ir tas EuroFloorball Cup ?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-08 22:21, pirms 8 gadiem
Latvija ir Floorball lielvalsts!!!!!

     [+] [-]

, 2016-10-09 15:24, pirms 8 gadiem
nikneims rakstīja: Cik nopietns līmenis ir tas EuroFloorball Cup ?
nu samērā nopietns! nepiedalās turnīrā florbola top4 valstis, bet visi pārējie klubi ir savu valstu čempioni tāpat kā Lielvārde.