Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde/FatPipe" atbildīga spēle bez tiesībām uz kļūdu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lielvārde/FatPipe" atbildīga spēle bez tiesībām uz kļūdu
"Lielvārde/FatPipe" priekšā atbildīga cīņa
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Latvijas florbola čempionvienība "Lielvārde/FatPipe" Vācijas pilsētā Veisenfelsā pulksten 14:45 sāks EuroFloorball Cup turnīra otro spēli, tiekoties ar Maskavas "FBC Spartak".

Pēc pirmās sacensību dienas vīriešu A apakšgrupā situācija izveidojusies ļoti saspringta. Vispirms vietējais klubs "UHC Weissenfels" ar rezultātu 6:5 apspēlēja Krievijas komandu "Spartak Moscow", bet sacensību otrajā dienā "Lielvārde/FatPipe" nosargāja minimālu uzvaru ar rezultātu 4:3 pār vāciešiem. Tas nozīmē, ka turnīra tabulā pirmajā vietā pašlaik atrodas Latvijas čempionvienība ar trim izcīnītajiem punktiem un vārtu attiecību 4:3. Vāciešiem arī ir trīs punkti un vārtu attiecība 9:9, taču šī komanda savas grupu turnīra spēles jau ir aizvadījusi. Krievi zaudējuši vienīgo spēli un pašlaik atrodas trešajā vietā.

Spēles tiešraide:

Uzvarot vai nospēlējot neizšķirti, "Lielvārde/FatPipe" kļūs par apakšgrupas uzvarētājiem, bet zaudējums ar vienu vārtu deficītu radīs nebijušu situāciju – visām komandām būtu vienāds punktu skaits un vienāda vārtu attiecība. Skaidrs, ka neveiksme ar divu vai lielāku vārtu starpību atstās latviešus ārpus izslēgšanas spēļu turnīra.

Maskavas "Spartak" ir viena no tradicionāli spēcīgākajām komandām Krievijā, divas reizes izcīnot sudraba medaļas un vienu reizi ierindojoties trešajā vietā. Pieci komandas spēlētāji ir regulāri Krievijas izlases dalībnieki. Noteikti izcelt vajag arī pieredzējušo somu leģionāru Timo Toivonenu, kurš 2010. gadā piedalījās pasaules florbola čempionātā Somijas izlases sastāvā, sešās spēlēs nopelnot divas rezultatīvas piespēles. Savukārt cits somu florbolists, 40 gadus vecais Markus Neimo piedalījās 2004.gada pasaules čempionātā, sešās spēlēs savācot 7 (4+3) rezultativitātes punktus. Arī treneru korpusu veido somu speciālisti ar galveno treneri Mati Kaipio priekšgalā. Pirmajā spēlē rezultatīvākais spēlētājs krievu komandas rindās ar 3 (2+1) rezultativitātes punktiem bija Timofejs Baskalovs.

Lielvārdes komandas spēlējošais treneris Atis Blinds, runājot par vakardienas spēli pret "UHC Sparkasse Weissenfels", atzina, ka viņam nekad nav paticis jau spēles sākumā iegūt ievērojamu pārsvaru, jo tas vārtu guvējiem ļauj morāli atslābināties. Viņš pieļauj, ka tieši tā tas notika arī šajā mačā - pēc rezultāta 2:0 panākšanas lielvārdieši vairs nebūt nerādīja to, uz ko ir spējīgi. Turpretī vācieši mačā pret mūsu čempioniem pieļāva ļoti maz tehniskā brāķa, labi kontrolēja bumbiņu, kā arī veidoja bīstamus pozicionālos uzbrukumus.

Lielvārdiešu treneris cer, ka šodien viņa padotie būs sapratuši, ka viņu komanda tomēr nav nekāda superfavorīte, kas katru pretinieku var nomētāt ar cepurēm. Mačā pret krieviem jāspēj koncentrēties no mača pirmās līdz pēdējai minūtei, bet pats galvenais - jātiek vaļā no laukuma vidū pieļautajām kļūdām, kas vakar ļoti bieži traucēja uzsākt uzbrukumus. A.Blinds uzsvēra, ka "FBC Spartak Moscow" šī ir "būt vai nebūt" spēle, tāpēc krievi darīs visu iespējamo un neiespējamo, lai uzvarētu latviešus. Arī viņi ir vērā ņemami sāncenši, jo ļoti nopietni gatavojas, bet vada viņus trīs somu treneri. Atis Blinds atklāja, ka maiņu virknējumus, ja salīdzina ar vakardienas maču, nemainīs, bet vieta vārtos šodien tiks uzticēta Jānim Bramanim.

"Lielvārde/FatPipe" maiņu virknējumi spēlē pret "FBC Spartak Moscow"

1.maiņa: Kārlis Vitkovskis (U) - Sandris Virsnītis (U) - Gints Klēģers (U), Ervīns Torsters (A) - Toms Mežotnis (A);
2.maiņa: Toms Akmeņlauks (U) - Atis Blinds (U) - Mikus Valpēters (U), Kaspars Mudelis (A) - Artūrs Skadiņš (A);
3.maiņa: Antons Žuks (U) - Kristers Puķītis (A) - Sandis Mihailovskis (U), Aivis Kusiņš (A) - Ralfs Jonikāns (A).
Vārtos: Jānis Bramanis.
Rezervē: Niks Blumfelds, Mariss Giņko, Edgars Gailītis, Jānis Salcevičs.