Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde/FatPipe" tiek galā ar krieviem, iekļūstot pusfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lielvārde/FatPipe" tiek galā ar krieviem, iekļūstot pusfinālā
Atis Blinds spēlē pret Maskavas "Spartak" izcēlās ar četriem vārtu guvumiem
Foto: Floorball.lv

Vācijas pilsētā Veisenfelsā notiekošajā EuroFloorball Cup turnīrā pie otrās uzvaras izdevies tikt Latvijas čempionvienībai "Lielvārde/FatPipe", ar 7:2 apspēlējot "FBC Spartak Moscow" no Krievijas, tādējādi iekļūstot pusfinālā.

Turnīra ievadā "FBC Spartak Moscow" mača izskaņā gandrīz izglābās no 1:6 deficīta pret "UHC Weissenfels" klubu no Vācijas, cīņu zaudējot ar 5:6. Savukārt Lielvārdes klubs pret vāciešiem sāka vareni, jau 12. sekundē esot vadībā ar 2:0. Turpinājums gan tik pārliecinošs nebija un mača izskaņā nācās pielikt visas pūles, lai izcīnītu minimālu panākumu ar 4:3. Tas nozīmēja, ka pirms pēdējās grupu spēles ikviena no trim komandām varēja ieņemt pirmo vietu vai arī palikt pēdējā vietā grupā, nekvalificējoties pusfinālam. Latviešiem šajā mačā vajadzēja uzvarēt vai nospēlēt neizšķirti, kas nodrošinātu ne vien iekļūšanu pusfinālā, bet arī pirmo vietu grupā. Zaudējums ar vairāk kā vienu vārtu starpību tieši "Lielvārde/FatPipe" atstātu ārpus kārotā pusfināla.

Spēles sākums atkal bija Latvijas čempionvienībai sekmīgs, pie pirmā vārtu guvuma tiekot jau pēc nedaudz vairāk kā divām nospēlētām minūtēm. Kombināciju pa labo malu iesāka Mikus Valpēters, kurš laukuma stūrī iespēlēja Tomam Akmeņlaukam un viņš pāradresēja bumbiņu vārtu priekšā Kaparam Mudelim – 1:0. Perioda vidū jau Toms pats ar atkārtotu metienu no vārtu priekšas tika pie vārtu guvuma, bet arī krievi nepalika atbildi parādā. Ar pirmo sāncenšu metienu Jānis Bramanis tika galā, taču burzmā veiklākais izrādījās Ņikita Bruns un pārsvars sadeldēts līdz minimumam.

Pēc atpūtas atkal laukumā labāki bija lielvārdieši, vispirms individuālo meistarību pretuzbrukumā nodemonstrējot spēlējošajam trenerim Atim Blindam, bet pēc trim minūtēm Sandis Mihailovskis izdarīja rezultatīvu metienu, neskatoties uz trīs sāncenšu pretdarbību. Pēc ceturtā vārtu guvuma gan "Lielvārde/FatPipe" vēl īsti nebija beiguši līksmot, kad oponentu kapteinis Dmitrijs Kuračs ar metienu pēc pagrieziena vienus vārtus atspēlēja.

Pēdējā trešdaļā Latvijas čempionvienība vaļības nepieļāva, pārliecinoši darbojoties aizsardzībā, savu cietoksni nosargājot neskartu. Tikmēr uzbrukumā trīs vārtus ar nepilnu četru minūšu intervālu guva Blinds, salaužot krievu pretestību šajā spēlē. "Lielvārde/FatPipe" svinēja uzvaru ar rezultātu 7:2, kā pirmā komanda no apakšgrupas iekļūstot pusfinālā, tajā iekļūt palīdzot arī "UHC Weissenfels".

"Grūta spēle, jo Krievijas komanda bija ļoti motivēta un neatdeva nevienu laukuma centimetru. Pretinieku spēles līmenis nebija tik tehniski sagatavots kā vācieši un no šī viedokļa mums bija vieglāk spēlēt, taču fiziski sāncenši bija ļoti spēcīgi. Turnīra turpinājumā cīnīsimies par uzvaru turnīrā un ceram atlikušajās spēlēs parādīt vēl labāku sniegumu," pēc mača atzina "Lielvārde/FatPipe" komandas labākais spēlētājs mačā Toms Akmeņlauks.

Pusfināla spēli "Lielvārde/FatPipe" aizvadīs sestdien pulksten 12:45 pret B apakšgrupas otro labāko komandu, kas, ļoti iespējams, būs norvēģu komanda "Tunet IBK", tomēr oficiālu apstiprinājumu tam varēsim iegūt vēlāk vakarā.

"Lielvārde/FatPipe" - "FBC Spartak Moscow" - 7:2 (2:1, 2:1, 3:0)
Metienu attiecība:
28:18 (11:4, 6:4, 11:10)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/FatPipe" – Atis Blinds 4 (4+0), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Kaspars Mudelis 2 (1+1), Mikus Valpēters 2 (0+2), Sandis Mihailovskis 1 (1+0).
"FBC Spartak Moscow" - Ņikita Bruns 1 (1+0), Dmitrijs Kuračs 1 (1+0), Markus Neimo 1 (0+1).

     [+] [-]

, 2016-10-07 17:10, pirms 7 gadiem
Komentāru vēl nav. Esi pirmais!