Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Isjominai seši punkti pret Vācijas čempionēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Isjominai seši punkti pret Vācijas čempionēm
Diāna Isjomina (#77) priecājas par vārtu guvumu
Foto: IFF Floorball

Lieliski EuroFloorball Cup turnīrā turpina spēlēt viena no Latvijas izlases līderēm Diāna Isjomina, kura norvēģu "Sveiva" rindās izcēlās ar 6 (4+2) punktiem pārliecinošajā uzvarā pār Vācijas čempionvienību.

Norvēģijas čempionvienība "Sveiva IB" dienu iepriekš ar dramatisku 4:3 uzvaru pamatlaika pašā izskaņā pār "Osowa Gdansk" komandu no Polijas sāka otro prestižāko Eiropas klubu florbola turnīru. Tajā mačā Isjomina izcēlās ar diviem vērtīgiem vārtu guvumiem. Sacensību otrajā dienā gaidīja spēkošanās ar vācu komandu "MFBC Grimma", kuras pērnā gada rudenī identiskā turnīrā viesojās Latvijā, kad spēles tika aizvadītas Cēsu sporta kompleksā. Šoreiz vācietes nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību norvēģietēm. Jau mača ievadā lielisks metiens padevās Diānai Isjominai, kura brīdi vēlāk lieliski atbruņoja pretinieci un dubultoja pārsvaru. Pēc pirmās trešdaļas norvēģietes atradās vadībā ar 3:0. Otrajā periodā latvietei arī viens vārtu guvums un rezultatīva piespēle no laukuma stūra partnerei, kā arī izgājiens vienatnē pret sāncenšu vārtsardzi, kuru jau izdevās apspēlēt, taču no asa leņķa neizdevās trāpīt tukšos vārtos. Tas gan netraucēja "Sveiva IB" komandai palielināt pārvaru līdz 6:0.

Uzreiz pēc pārtraukuma vācietes vienus vārtus atspēlēja, taču prieki bija īsi, jo nākamo piecu minūšu laikā norvēģietēm vēl divi vārtu guvumi, tostarp vieni Isjominai. Pēdējās desmit minūtēs vēl trīs reizes tika sarūgtinātas vācietes, Isjominai tiekot pie vēl vienas piespēles, maču noslēdzot ar 6 (4+2) rezultativitātes punktiem, kas ļāva saņemt balvu kā mača labākajai spēlētājai savā komandā.

Izcīnītā uzvara nodrošinājusi pirmo vietu B apakšgrupā "Sveiva IB" komandai, kas nozīmē to, ka sestdien pēcpusdienā paredzēta pusfināla spēle pret A apakšgrupas otro labāko komandu. Pretinieces tiks noskaidrotas piektdienas pēcpusdienā, jo gan slovāku "FbK Kometa SNV", gan vācu "UHC Weissenfels" tikušas galā ar krievu komandu "SPB United", bet savstarpējā spēlē noskaidros grupas uzvarētāju. Diāna Isjomina pēc divām spēļu dienām ar 8 (6+2) punktiem ir sieviešu turnīra rezultatīvākā spēlētāja.