Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Talantīgā triatloniste Maskava uzvar Baltijas kausa pirmajā posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Talantīgā triatloniste Maskava uzvar Baltijas kausa pirmajā posmā
Latvijas triatlonisti pēc Baltijas kausa pirmā posma. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Ar Panevēžas baseintriatlonu pagājušajā nedēļas nogalē sācies 2019. gada Baltijas kausa seriāls triatlonā, uzvaru meiteņu junioru grupā izcīnot talantīgajai Kristiānai Maskavai. Uz Lietuvu bija devušies 20 sportisti no Latvijas, bet Baltijas kausa sezona, kā ierasts, notiks četrās valstīs, Latvijai, Lietuvai, Igaunijai un Baltkrievijai uzņemot pa divām sacensībām.

Peldēšana notika Panevēžas 25 metru baseinā, bet riteņbraukšanu un skriešanu sportisti aizvadīja pa pilsētas ielām. Vienpadsmit no Latvijas sportistiem pārstāvēja Dobeles klubu "Aquatics", bet pa trim bija no Carnikavas, Daugavpils un Rīgas.

Latvijas triatlonistu starts jāsauc par veiksmīgu, jo tika izcīnītas astoņas pirmās vietas. Uzvaras svinēja "Aquatics" pārstāvji Beāte Bula (CW grupā), Beāte Jansone (BW), Elvins Freijs (DM), rīdzinieki Kristiāna Maskava (JW) un Kaspars Jubelis (BM), carnikavieši Artūrs Liepa (IM) un Māris Liepa (V1M), kā arī "DTS Jaunība" komandu pārstāvošais daugavpilietis Aivars Uzols (V2M).

Interesanta cīņa uzvērtās C grupā puišiem. Šeit par uzvarētāju šaubu nebija un pārliecinoši labākais bija lietuvietis Zigms Reiss, bet par otro vietu notika cīniņš starp "Aquatic" pārstāvi Ralfu Vistiņu un individuāli startējoši rīdzinieku Miku Meijeru. Pēc peldēšanas un riteņbraukšanas neliels pārsvars bija dobelniekam, taču apņēmīgā skrējienā, kurā Miku atbalstīja visa ģimene, viņam tautieti izdevās apsteigt. Ne pārāk labs skrējiens liedza iespēju D grupas sacensībās trijniekā iespraukties Lindai Eihmanei, kura izcīnīja ceturto vietu.

Junioru grupā pēc peldēšanas līderis bija daugavpilietis Artjoms Gajevskis, kurš turklāt vadību saglabāja arī pēc riteņbraukšanas, kaut līderi tajā vairākas reizes mainījās vietām. Tieši mūsu sportists pirmais iebrauca MIX zonā, ātri nomainīja apavus, bet… tiesnešu un paša kļūdas rezultātā aizskrēja nepareizā virzienā, kas maksāja dārgas sekundes. Līdz ar to skriešanas distancē viņš ar lietuvieti Luku Prokopaviču devās vienlaicīgi un jau no pirmajiem metriem bija redzams, ka konkurents skriešanā ir ātrāks. Noslēgumā Artjoms no uzvarētāja atpalika par vairāk nekā vienu minūti.

Tikmēr V3 grupā Raimonds Garenčiks bija pārliecinošs līderis pēc peldēšanas un riteņbraukšanas, taču samērā lēns solis skriešanas apļos liedza uzvarēt - izcīnīta godpilnā otrā vieta. Juniorēm meitenēm Kristiāna Maskava startēja ar nelielu mikrotraumu, kas, cerams, nebūs šķērslis, lai jau maijā startētu sacensībās Polijā.

Baltijas kausa pirmo posmu apmeklēja arī jaunais Latvijas Triatlona federācija prezidents Aigars Strauss, ar Lietuvas kolēģi pārrunājot iespēju attīstīt sadarbību. Lietuvas Triatlona federācijas prezidents apliecināja, ka 11. augustā plaša šīs valsts delegācija apmeklēs Rīgas triatlonu. Lietuvieši arī aicināja mūsu valsts triatlonistus apmeklēt kaimiņvalsts sacensības.

Nākamais Baltijas kausa posms 25. maijā notiks Jeulumē pilsētā Igaunijā, kur tiks aizvadīts duatlons, bet pēc tam 6. jūlijā gaidāmas sacensības Minskā. Latvijā pirmais no Baltijas kausa posmiem tiks aizvadīts Rīgas triatlona ietvaros, bet otrs - 28. septembrī gaidāmajā Daugavpils duatlonā.