Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jau 11. reizi Rīgā notiks Eiropas kausa sacensības triatlonā, startēs arī sportisti no Arubas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jau 11. reizi Rīgā notiks Eiropas kausa sacensības triatlonā, startēs arī sportisti no Arubas
Foto: Andris Mačāns.

Šo sestdien,12. augustā, Mežaparkā, ar peldēšanas startu Ķīšezerā pie mola, riteņbraukšanu pa gleznainajiem Mežaparka ceļiem un ar skriešanas posma finišu uz Dziesmu svētku estrādes, tiks aizvadīti ikgadējie starptautiskie triatlona svētki. Rīgas Triatlons šogad notiek sprinta formātā, kas nozīmē, ka jāpeld 750 m, jābrauc 22 km (4 apļi), jāskrien 5 km (2 apļi).

Ārvalstu sportisti ir iecienījuši Rīgu, par ko liecina nemainīgi liels dalībnieku skaits junioriem. Sportisti ierodas Rīgā gan ar pārstāvētajiem sporta klubiem, gan ģimenēm, kur vecāki pavada savus sportistus un ir vērojams, ka atbalsta komandās ir arī brāļi un māsas. Šogad startam pieteikti vairāk nekā 15 valstu pārstāvji.

Šogad vērojama tendence, ka palielinās sportistu skaits no konkrētām valstīm, lielākā delegācija būs no Norvēģijas, kuru pārstāvēs 10 sportisti un pavadošais personāls, Šveicei -11, Itālijai - 6, Anglijai – 8, Zviedrijai – 8 pārstāvji. Pārstāvētas tiek arī attālākas valstis, šogad tie būs divi sportisti no Arubas.

Sacensībās piedalīsies viens no spēcīgākajiem Eiropas junioriem – Martons Kropko no Ungārijas, kurš pagājušā gada Rīgas Triatlonā ieņēma 2. vietu. Martons šogad ir uzrādījis labus rezultātus, iegūstot otro vietu Eiropas kausā junioriem Olštinā. Paredzam, ka Martons būs viens no favorītiem uzvarai Rīgas kausa posmā.

No mūsu kaimiņiem visplašāk pārstāvēta ir Igaunija ar 10 sportistiem, Lietuva piedalās ar 6 sportistiem. Igauņu sportists Gerds Martins Savčs ir šī gada Igaunijas čempions sprinta distancē. Latviju pārstāvēs 4 juniori un 3 juniores. Lielas cerības liekam uz rīdzinieku Miku Meijeru un dobelnieci Beāti Bulu, kura šogad ir uzrādījusi lielisku sniegumu un ieņēmusi augsto 5. vietu Eiropas kausā junioriem Olštinā.

Sacensību pirmais starts 12. augustā plkst. 9.00 junioriem un plkst. 11.30 juniorēm. Apbalvošana paredzēta plkst. 13.00.

Sacensību tiešraide Sportacentrs.com