Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jansonei un Latvijas komandai bronzas medaļas Eiropas junioru kausā triatlonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jansonei un Latvijas komandai bronzas medaļas Eiropas junioru kausā triatlonā
Latvijas komanda (no kreisās): N.Kravalis, B.Bula, M.Meijers, B.Jansone. Foto: Latvijas Triatlona federācija.

Latvijas jaunie triatlonisti aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Panevēžos nostartēja sekmīgi un izcīnīja divas trešās vietas Eiropas junioru kausa posmā supersprintā. Meiteņu grupā pie bronzas tika sacensību jaunākā dalībniece Beāte Jansone, kamēr stafetē trešo vietu izcīnīja Latvijas komanda, kuras sastāvā spēkojās Miks Meijers, Beāte Bula, Nils Kravalis un Jansone, informēja Latvijas Triatlona federācija.

Junioru meiteņu sacensības Latvijai sākās lieliski, jo pēc 350 metru peldējuma pirmajā vietā atradās šī gada Baltijas čempione Beāte Jansone, bet trīs sekundes vēlāk otrajā vietā no ūdenstilpes izskrēja Beāte Bula. Tomēr riteņbraukšanas ievadā viņām aizbēgt neizdevās. Vispirms kopā brauca astoņu sportistu grupa, kas vēlāk kļuva vēl lielāka. Neskatoties uz to, Jansone skriešanu iesāka pirmā. Līdz finišam gan divas sportistes viņu apsteidza un dobelniece izcīnīja trešo vietu. Beāte Bula skriešanā bija gandrīz minūti lēnāka nekā tautiete un noslēgumā guva vietu starp 24 dalībniecēm.

Junioru puišu sacensībās startēja četri Latvijas sportisti. Veiksmīgākais bija 16. vietu guvušais Miks Meijers, kuram 23. vietā sekoja Nils Kravalis, bet 32. vietu starp 40 finišējušajiem sportistiem izcīnīja Sebastians Žigarkovs. Gustavs Vīksne riteņbraukšanas sektorā piedzīvoja kritienu. Kaut braukšanas daļu viņš pabeidza un pat vēl neilgu brīdi paskrēja, tomēr pēc tam nācās izstāties.

Vēlā pēcpusdienā notika stafetes sacensības, un sākotnēji bija plānots, ka tajās piedalīsies arī Vīksne, tomēr šie blakus apstākļi lika ieviest izmaiņas un viņu komandā nomainīja Kravalis. Sacensības sāka Miks Meijers, kurš pēc peldēšanas bija piektais, to noturot arī velodistancē un skriešanā. Otrajā posmā Beāte Bula nopeldēja ļoti ātri, izvirzot Latviju otrajā vietā. Pēc tam riteņbraukšanā viņa aizbēga no aiz muguras esošajām konkurentēm, cenšoties tuvoties Igaunijas komandai, kas bija tālu priekšā. Tomēr skriešana šobrīd Beātei Bulai ir vājākais posms, tāpēc šajā segmentā somiete viņu noķēra un pavisam nedaudz apsteidza.

Nils Kravalis savā etapā noturēja Latvijai trešo vietu. Beāte Jansone ceturtajā etapā centās otrajai pozīcijai tuvoties, tomēr somiete spiedienu izturēja un mūsu komanda samierinājās ar bronzas pozīciju. Noslēgumā Igaunija izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru, jau pirmajā etapā iekrājot vairāk nekā 40 sekunžu pārsvaru un finišu sasniedzot 78 sekundes priekšā somiem. Tikmēr Latvijas komanda no Somijas atpalika 22 sekundes.

Eiropas komandas sastāvā startēja Sebastians Žigarkovs, palīdzot tai finišēt sestajā vietā starp astoņām izlasēm.