Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausā triatlonā sprintā Ventspilī uzvar Žigarkovs un Maskava

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas kausā triatlonā sprintā Ventspilī uzvar Žigarkovs un Maskava
Foto: Ventspils triatlons.

Svētdien, 23. jūlijā, Ventspilī pie Bušnieku ezera notika Latvijas kauss triatlonā sprinta distancē, kur uzvaras izcīnīja Sebastians Žigarkovs un Kristiāna Maskava.

Ventspils sagaidīja sacensību dalībniekus ar ideāliem laika apstākļiem - rāmais Būšnieku ezers, Dundagas autoceļš un Talsu ielas veloceliņš bija arēna sportistiem, kas demonstrēja savu iztrību trīs dažādos veidos – peldot, braucot ar velosipēdu un skrienot. Kopumā sacensībās visās distancēs un starta grupās piedalījās 80 dalībnieki.

Sacensības atklāja galvenā distance - sprints. Sportisti sprintā veica 750m peldēšanas posmu, pēc kura sekoja 20km riteņbraukšana un noslēgumā uz pusi īsāks nekā ierasti skrējiens jeb 2,5km. Ventspilī sprinta distancē uz starta izgāja 38 individālie dalībnieki un 2 stafetes komandas.

Jau peldēšanas distances sākumā vadībā izvirzijās septiņpadsmitgadīgais daugavpilietis Sebastians Žigarkovs, kurš arī uzvarēja, demonstrējot sabalansētu sniegumu visās trīs disciplīnās. Otrais „no ūdens iznāca” un arī noturēja savu pozīciju līdz pat finišam Nils Kravalis no Rīgas, arī septiņpadsmit gadus vecs sportists. Trešo vietu izcīnīja rīdzinieks Andris Ponomarenko.

Arī sieviešu konkurencē jau no pirmajiem metriem līdere bija rīdziniece Kristiāna Maskava. Kristiāna arī labākais laiks riteņbraukšanā un rezultātā pārliecinoša uzvara. Par otro un trešo vietu notika saspringta cīņa. Elza Šipkova un Ieva Pūce lielāko riteņbraukšanas distances daļu nobrauca kopā un līdzvērtīgi cīnījās skriešanā. Tikai par vienu sekundi ātrāka bija Elza Šipkova no Jūrmalas, izcīnot otro vietu. Trešajā vietā – Ieva Pūce no Rīgas. Sprinta distances M19 vecuma grupā 1.vietu izcīnīja ventspilnieks Lūkas Keišs.

Stafešu komandu cīņā pārliecinošu uzvaru svinēja mājinieki. „Ventspils triatlona kluba” un „Maratona kluba” apvienotās stafetes komadas uzvaru kaldināja triatlona treneris Aleksejs Pozdņakovs peldēšanā, 2011.gada Latvijas čempions riteņbraukšanā Mārtiņš Trautmanis un „Maratona kluba” līdzvadītāja Ilze Valerte skriešanā.

Šo sacensību ietveros notika arī Latvijas čempionāts paratriatlonā . Par Latvijas čempionu kļuva Ventspils pārstāvis Edijs Sīmanis, kurš godam cīnijās ar parējiem sportistiem un kopvērtējumā ierindojās 13.vietā.

Superspinta distancē pārliecinoši uzvarēja M15 vecuma grupas sportists no Dobeles Rūdolfs Žideņš. Meitenēm čempiones godā arī dobelniece Elīza Gustiņa. Kristiāna Klestrova uzvarēja Tautas klasē. 10-13.gadus veco bērnu distancē uzvarēja vienpadsmit gadus vecā Marta Gustiņa no Dobeles. Labākais no zēniem bija Marks Koļesņiks no Rīgas. 8-9.gadīgo bērnu distancē visātrāka bija Paula Caune no Ķekavas, bet zēniem 1. vieta tika mārupietiem Matiasam Belovam.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Triatlona federācija