Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jaunā triatloniste Leitāne Rīgā gūst sesto vietu Eiropas junioru kausa posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Jaunā triatloniste Leitāne Rīgā gūst sesto vietu Eiropas junioru kausa posmā
Daniela Leitāne
Foto: Patrice Fouques

Latvijas jaunā sportiste Daniela Leitāne svētdien izcīnīja sesto vietu Rīgas triatlona ietvaros notikušajā Eiropas junioru kausa posmā.

Sacensībās, kur vispirms tika veikti 350 metri peldus, sekoja 20 kilometri ar velosipēdu un pieci kilometri skriešus, meiteņu konkurencē triumfēja austriete Magdalēna Frī, finišējot pēc stundas, trim minūtēm un 51 sekundes. Viņai sekoja trīs sportistes no Lielbritānijas un vēl viena austriete. Tikmēr Leitāne atpalika par minūti un desmit sekundēm, turklāt viņa palika vien sešu sekunžu attālumā no trešās pozīcijas.

Leitāne pirms mēneša startēja Eiropas junioru čempionātā riteņbraukšanā, tāpēc nav brīnums, ka šeit velo posmā viņa bija visātrākā. 2016. gadā Leitāne Lietuvā uzvarēja Eiropas kausa posmā junioriem, turklāt toreiz tas viņai bija pirmais starts šajā vecuma grupā.

No Latvijas svētdien sacensībās piedalījās arī Kristiāna Maskava, tomēr viņa tika diskvalificēta.

Tikmēr puišu sacensībās svētdien triumfēja brits Denjels Diksons, finišējot pēc 57 minūtēm un 41 sekundes, turklāt pirmajā četriniekā bija trīs Lielbritānijas sportisti. Starp mājiniekiem ātrākais bija desmito vietu izcīnījušais Artjoms Gajevskis, kurš čempionam zaudēja divas minūtes un vienu sekundi.

Vēl 15. vietu ieņēma Savēlijs Suharževskis, kurš pēdējos gados bijis labākais starp jaunajiem Latvijas triatlonistiem, 41. vietā palika Artūrs Zabothens, bet 49.-51. vietu sadalīja Raimonds Levickis, Jēkabs Audzēvičs un Mārcis Pīnups. Puišu konkurencē finišēja 55 sportisti, kamēr starp meitenēm distanci noslēdza 34 dalībnieces.

Pieaugušo grupā Rīgas triatlonā svētdien uzvarēja baltkrievs Henadzi Semaška, kuram sekoja mājinieki Māris Liepa un Mārtiņš Marnauza, kamēr dāmām ātrākā bija baltkrieviete Tatsjana Lukša, bet aiz viņas palika Lāsma Ozola un igauniete Aveli Tatara.

     [+] [-]

, 2018-08-13 08:22, pirms 6 gadiem
Jāpeld bija 750m

     [+] [-]

, 2018-08-13 08:55, pirms 6 gadiem
Autors, 350m vai 750m peldēšanā?